תפרון לעובדים: לא תפוטרו
עובד במפעל תפרון סיפר ל-ynet כי ההנהלה כינסה את העובדים לפני הצהריים ובישרה להם כי "המפעל מצוי בבעיה מול הבנקים, אולם הדבר לא אמור להשפיע על העובדים, או על המשך העבודה". לדבריו, אין כרגע האטה בייצור והעובדים התבקשו להימנע מלמסור פרטים על המצב במפעל
הנהלת תפרון מנסה להרגיע את הרוחות, בעקבות הפירסומים על הקשיים הכלכליים המאיימים על קיומה. אחד מעובדי מפעל "תפרון" אמר היום (ה') ל-ynet, כי בשעות שלפני הצהריים כינסה מנהלת כוח האדם של המפעל את העובדים לפי מחלקות והודיעה, שהמפעל מצוי בבעיה מול הבנקים, אולם הדבר לא אמור להשפיע על העובדים, או על המשך העבודה במפעל.
- למה תבע עזאם עזאם 7.5 מיליון שקל מתפרון?
"אנחנו מאוד רוצים להאמין שזה נכון, אבל תחושת הבטן היא של חשש", אמר העובד, שסירב להזדהות בשמו. "לא ברור לנו מה יקרה. נכון לעכשיו העבודה מתנהלת כסדרה ולא שמנו לב שיש האטה בעבודת הייצור", הוא ציין כי ההנהלה פנתה לעובדים וביקשה מהם שלא להתראיין בכלי התקשורת אודות מצבו של המפעל.
לדבריו, בתפרון עובדים כ-1,000 איש, כמחצית מהם במפעל המרכזי במשגב, ובנוסף במתפרה גדולה ביישוב הדרוזי ירכא ובמתפרות קטנות ביישובי האזור. כל העובדים הם תושבי הגליל המערבי וחלקם הגדול בני מיעוטים. פיטורין, טוען העובד, ינחיתו מכה אנושה על הכלכלה באזור.
תפרון אישרה מוקדם יותר את הידיעה מהבוקר (ה'), לפיה הבנקים עצרו אשראי לחברה ומפעל החברה נמצא בסכנת סגירה - פרסום שבעקבותיו עצרה הבורסה את המסחר במניית החברה ופנתה אליה בבקשה להבהרות. אישור הדברים על ידי הנהלת תפרון הביא לחידוש המסחר במנייה ולירידות חדות בערכה. ההערכות הן שעיקר הפגיעה בהכנסות החברה הגיעה מירידה בשער הדולר.
גורם בכיר בחברה אמר בצהריים ל-ynet כי השאיפה של הנהלת המפעל היא להמשיך לייצר ולייצא. בהנהלה ציינו כי המפעל מייצא מדי שנה סחורה בשווי 100 מיליון דולר ומעסיק באופן ישיר כ-1,000 עובדים בגליל. "זו חברה שחשובה למשק הישראלי, נעשה הכל על מנת לשמור אותה". אמר אותו גרם בכיר בחברה. הוא הוסיף כי העובדה שהבנקים נתנו לחברה את האפשרות להכין תוכנית עסקית מהווה מבחינתה צעד חיובי.
מנכ"ל תפרון הפורש, עדי ליבנה, סירב לבקשות חוזרות ונשנות של ynet להתראיין בנושא הקשיים במפעל.