בן אליעזר: אעלה בממשלה את מצוקת הטקסטיל
שר התמ"ת יעלה היום בישיבת הממשלה את הצלת הענף, וידרוש החלטה לסייע לתעשייה. התאחדות התעשיינים פנתה לאוצר בבקשה להגמיש את התנאים של קרן הסיוע לעסקים בינוניים. המטרה: להציל את תפרון
שר התמ"ת, פואד בן-אליעזר, אמר סוף השבוע ל"ממון" כי יעלה היום (א') את נושא מצוקת ענף הטקסטיל בישיבת הממשלה וידרוש החלטה ממשלתית בנוגע לסיוע לתעשייה זו.
עוד נודע ל"ממון," כי ביום חמישי האחרון פנה נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, לחשב הכלכלי באוצר, שוקי אורן, וביקש על רקע קשיי האשראי בתפרון ובחברות טקסטיל אחרות כי האוצר יגמיש את תנאי הסיוע של הקרן לסיוע עסקים בינוניים.
כיום תנאי הקרן הינם נוקשים לגבי הדרישות והביטחונות הנדרשים מהמפעל כנגד הסיוע, וכן לא מאפשרים למפעלים שבאמת נמצאים במצוקה לקבל הלוואות. תפרון, המעסיקה יותר מ-1,000 עובדים, היא לא יצרנית הטקסטיל היחיד השרויה במשבר: יצרנית החוטים מוליתן מקריית-שמונה נסגרה בשבוע האחרון אחרי שהבנקים עצרו לה אשראי. גם חברת קאן מראשל"צ, שנמצאת בבעלות משפחת קייזרמן ועוסקת באשפרה ובצביעה של סריגים, נמצאת בקשיי אשראי.
תפרון סיימה את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם הפסד של 12.5 מיליון דולר וירידה של כ-50% במכירותיה. לפני חודשיים אמר המנכ"ל הפורש של החברה, עדי ליבנה, בראיון ל"ממון," כי "נייקי (שהייתה לקוח אסטרטגי של תפרון) איבדה את האמון בתפרון".
ליבנה הסביר, כי "תפרון תחת ההנהלה הקודמת קיבלה החלטה אסטרטגית להיכנס לתחום בגדי הספורט המתוחכמים, ובמסגרת זו פיתחה עבור נייקי מוצרים לקו בגדי הספורט היוקרתי שלה." לדבריו, "הבעיה שהמוצרים היו מעבר ליכולת הייצור של תפרון, וזה מה שהפיל את החברה בשנת .2008-2007".
בנוסף לכך, סבלה תפרון מירידה חדה במכירות, עקב עזיבתה של לקוחה גדולה נוספת - ויקטוריה סיקרט - שהעבירה את הייצור מישראל לווייטנאם.
עוד נודע ל"ממון" כי בשנה החולפת נאלצה תפרון לשלם 10 מיליון דולר בגין קנסות על אי עמידה בלוח זמנים עבור הלקוחות. כתוצאה מאי העמידה בלוחות הזמנים נאלצה תפרון לשלם תשלום גבוה עבור הטסות סחורה באוויר, כדי למנוע פיגורים. בענף רווחת הדעה כי אחד הגורמים שפגעו בחברה הוא בעיות ניהול וחילופי הנהלות.
הכתבה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"