שתף קטע נבחר
 

השכר הממוצע עלה - אבל רק לאנשי הפיננסים

השכר הממוצע במשק עלה ב-0.6% ברבעון השלישי ל-8,227 שקלים, בהשוואה לרבעון השני. כך עולה מנתוני הלמ"ס. כמו כן חלה עלייה של 0.4% במספר משרות השכיר ל-2.801 מיליון. הסיבה לעלייה בשכר - עלייה של 6.9% בענף הבנקאות, הביטוח והפיננסים בעוד בכל שאר הענפים השכר ירד

השכר הממוצע במשק (ברוטו) עלה ב-0.6% ברבעון השלישי (יולי-ספטמבר) ל-8,227 שקלים, בהשוואה לרבעון השני. כמו כן, חלה עלייה של 0.4% במספר משרות השכיר שהגיע ל-2.801 מיליון. השכר הממוצע בחודש ספטמבר לבדו ירד ב-0.2% ל-8,009 שקלים, בהשוואה לשכר הממוצע באוגוסט - בניכוי גורמים עונתיים.

 

על אף הנתונים הרבעוניים המעודדים מסתבר שהנהנים מכך היו רק עובדי ענפי הבנקאות, הביטוח והפיננסים ששכרם עלה ב-6.9%, בממוצע. זאת, בעוד שבכל שאר הענפים ירד שכר העובדים בשיעור של 0.4%-5.3%.

הירידה הגבוהה ביותר נרשמה בענף החקלאות, ואחריו ענף השירותים העסקיים, שבו ירד השכר ב-4.3%. שכר עובדי ענף החינוך ירד ב-3.2% באותה התקופה.

 

בעוד שענף החקלאות ספג את ירידת השכר הרבעונית הגבוהה ביותר - הוא גם נהנה מגידול של 3.2% במספר המשרות. זאת, בעוד שהירידה הגבוהה ביותר נרשמה בענף הבינוי - 0.7%. קצב העלייה הרבעוני בסך משרות השכיר, 0.4%, מצביע על קצב עליה של 1.6% בחישוב שנתי.

 

מהלמ"ס נמסר שענפים ראשיים עם שכר נמוך כוללים בתוכם אחוז גבוה של משרות חלקיות. כך לדוגמה, כ-42% מכלל השכירים בענף מסעדות ושירותי אירוח עבדו במשרה חלקית. עוד עולב שמנתוני סקר כוח אדם שכ- 28% מכלל השכירים בענף שמירה, אבטחה ונקיון עבדו במשרה חלקית וכך גם כ-54% מכלל השכירים בענף שירותי רווחה וסעד, עובדים במשרה חלקית.

 

כרגיל, את בצמרת המשתכרים נמצאים עובדי חברת החשמל ומקורות - שקיבלו ברבעון השלישי שכר ממוצע של 21,265 שקלים לעובד לחודש. לאחריהם, עובדי הפיננסים שקיבלו בממוצע 13,986 שקלים  בחודש לעובד, בתחתית הדירוג נמצאים עובדי ענף שירותי האירוח והאוכל שקיבלו בממוצע 3,859 שקלים לעובד לחודש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
השכר הממוצע -8,227 שקלים
צילום: עטא עוויסאת
עובדי ענף הפיננסים - הרוויחו
מומלצים