שתף קטע נבחר
 

כונסי מוליתן: שני מאזנים סותרים נמצאו במפעל

הכונסים שמונו למפעל לבקשת בנק דיסקונט, דיווחו לבית המשפט כי מצאו במחשבי החברה שני מאזנים: מאזן בו צוין מלאי בסך 15.7 מיליון שקל, ומאזן נוסף שהצביע על מלאי בסך 6.2 מיליון שקל בלבד. "מתעורר חשד כי הנתונים שהועברו לבנק דיסקונט על ידי החברות לא היו נתוני אמת", טוענים הכונסים

כונסי מפעל מילותן, יצרן החוטים בנהריה שקרס, הגישו היום (ד') דיווח מיוחד לבית המשפט המחוזי בחיפה, ממנו עולה כי מצאו במחשבי החברה שני מאזנים שונים של פעילות החברה, ליום 31.12.2008.

 

בדו"ח ראשוני ששלחו הכונסים לבית המשפט נטען, כי "מעיון ראשוני במסמכי הנהלת החשבונות של חברת מוליתן מתעורר חשד כי הנתונים שהועברו לבנק דיסקונט (וייתכן שאף לגורמים נוספים) על ידי החברות, ואשר נוגעים לשווי המלאי של מוליתן, לא היו נתוני אמת".

 

על פי הדיווח שהוגש לבית המשפט, "במחשבי מוליתן נמצאו שתי גרסאות שונות של מאזן ליום 31.12.2008. במאזן אחד (מאזן מסוקר על ידי רואי החשבון, אך לא מבוקר), מדווח מלאי בשווי של כ-15.7 מיליון שקלים, בעוד שבמאזן המשקף את המצב בפועל ביום 31.12.2008 (והמבוקר על ידי רואי החשבון), מדווח מלאי בשווי של כ-6.2 מיליון שקלים בלבד".

 

לטענת הכונסים, "ההפרש בסך של כ-9.5 מיליון שקלים (כ-60%) בשווי המלאי בין שני המאזנים, המתייחסים, כאמור, לאותו יום (31.12.08), מעורר תמיהות, בלשון המעטה, ולא ניתנו לכונסי הנכסים הסברים מניחים את הדעת לתמיהות אלו".

 

הכונסים מוסיפים, כי "שתי הגרסאות שנמצאו במחשבי מוליתן (הן המאזן המסוקר והן המאזן המבוקר) אינן חתומות, ואולם נלווים להם מכתבים (לא חתומים אף הם) נושאי לוגו של פירמת רואי החשבון של מוליתן, אשר לפי הכתוב בהם המאזנים נסקרו ובוקרו על ידי רואי החשבון".

 

"לפי בדיקתם הראשונית של כונסי הנכסים", נטען בדיווח לבית המשפט, "עולה כי המאזן המתאר שווי מלאי של כ-15.7 מיליון שקלים הוא שנמסר על ידי מוליתן לבנק דיסקונט (כאשר נלווה אליו המכתב המתואר לעיל של פירמת רואי החשבון), בעוד שהמאזן האמיתי והנכון, המדווח על שווי מלאי של כ-6.2 מיליון שקלים לאותו מועד, מעולם לא נמסר לבנק דיסקונט, וקיים ספק האם נמסר לגופים אחרים שאליהם פנו החברות לצורך קבלת תמיכה, כגון קרנות מדינה שונות וכיו"ב.

 

" במצב דברים זה, אין מנוס מן המסקנה הראשונית לפיה החברות הציגו בפני בנק דיסקונט דו"חות כספיים הכוללים נתונים שאינם נתוני אמת, בידיעה שהבנק מסתמך על דו"חות אלו לצורך אישור ו/או הגדלת מסגרות אשראי לחברות. כמו כן, כאמור, קיימת סבירות כי נתונים אלו הוצגו גם לגופים נוספים. לא למותר לציין כי מעשים אלו מקימים אחריות אישית של המעורבים במעשים אלו".

 

הכונסים מוסיפים, כי "קיימים ספקות באשר לאמיתותם של נתונים נוספים המופיעים בדו"חות הכספים של החברות, וככל שיגיעו לידי כונסי הנכסים ממצאים נוספים במהלך הבדיקה שינהלו בעניין זה, יגישו כונסי הנכסים דין וחשבון נוסף בעניין זה".

 

הדו"ח הוגש במסגרת דיווח ראשוני של הכונסים שמונו לפי בקשת בנק דיסקונט, הנושה הגדול של החברה, ועסק בפעילות הראשונות שנקטו ככונסים עו"ד גיא אטיאס ועו"ד רון חכים.

 

הדו"ח פורסם לקראת דיון שייערך ביום ראשון, ובו יצטרך בית המשפט להכריע האם הוא ממשיך בכינוס הנכסים. חובותיה של מילותן מסתכמים בכ-45 מיליון שקל, מתוכם 30 מיליון לבנק דיסקונט, 6.5 לבנק לאומי, 1.5 לבנק הפועלים, 6 מיליון שקל לספקים, חצי מיליון שקל לרשויות, ולעובדים כ-1 מיליון שקל.

 

מנכ"ל מוליתן, נחום מנדל, שמונה לתפקידו לפני כחודש וחצי, מסר בתגובה: "אני לא מכיר את הדו"ח ולא יודע את פרטיו. כל הממצאים ביחס לנתוני המלאי ונתונים אחרים שנמצאו על ידינו בבדיקה שעשינו בחברה כשנתמננו לנהל אותה, הוצגו במהלך החודשיים לבנק דיסקונט. לכן, אם הנתונים שהכונס מדבר עליהם הם נכונים, ואני לא מכיר את הדו"ח, אז אף אחד בבנק לא אמור להיות מופתע מהם, משום שהצגנו להם את כל הממצאים".

 

מדיסקונט נמסר בתגובה לטענת מנהל המפעל: "הבנק הסתמך על הדו"חות הכספיים שהומצאו לו ועל נתוני החברה שהראו דרישה גוברת והולכת למימון נוסף. הממצאים הראשונים שחשפו היום הכונסים הם מעבר למידע שהיה ידוע לבנק. במידה ונתונים אלו יתבררו כנכונים, הרי שהם רק מחמירים את שהיה ידוע לבנק,עד כה, לגבי מצב החברה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל מוליתן
צילום: חגי אהרון
מומלצים