פרס, נתניהו וברק: לעצור בהקדם מציתי המסגד
נשיא המדינה, ראש הממשלה ושר הביטחון הצטרפו לשורה הארוכה של המגנים את שריפת המסגד בכפר יאסוף. פרס: "לא ייתכן שקבוצה קיצונית תסכן את מעמדה של ישראל כמדינה שומרת חוק ומכבדת את קדושת כל הדתות". לשכת נתניהו: "ראש הממשלה הורה לזרועות הביטחון לפעול בנחישות כדי לחשוף את העבריינים בהקדם ולהעמידם לדין"
"אירוע ההצתה הוא חמור ביותר ועומד בניגוד לערכים של מדינת ישראל ולמחויבותה לכבד את כל הדתות והמאמינים". כך הודיע הערב (שבת) נשיא המדינה, שמעון פרס, שהצטרף לשורת המגנים את הצתת המסגד בכפר יאסוף שבשומרון בסוף השבוע. מעט יותר מיממה לאחר השחתת המסגד, גם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק הצטרפו ופירסמו דברי גינוי חריפה מטעמם. עד עתה לא נעצרו חשודים במעשה.
בהודעה שפרסמה לשכתו של פרס עם צאת השבת הוסיף הנשיא כי "על הממשלה, על כוחות הביטחון ועל מוסדות אכיפת החוק לנקוט בכל האמצעים ובדחיפות העליונה כדי למצוא את האשמים ולהעמידם לדין על פי חומרת המעשים".
"לא ייתכן", אמר הנשיא, "שקבוצה קיצונית תסכן את מעמדה של ישראל כמדינה שומרת חוק ומכבדת את קדושת כל הדתות".
מלשכתו של נתניהו נמסר כי "ראש הממשלה מגנה בחריפות את תקיפת המסגד בכפר יאסוף והורה לזרועות הביטחון לפעול בנחישות כדי לחשוף את העבריינים בהקדם ולהעמידם לדין".
"ראש הממשלה חזר והדגיש כי אין מקום לאלימות כלשהי – לא של יהודים כלפי פלסטינים ולא של פלסטינים כלפי יהודים", נמסר בהודעת לשכתו.
נתניהו הוסיף כי הממשלה תפעל בתקיפות נגד כל גילוי אלימות.
שר הביטחון אהוד ברק, שדיבר בכנס הוקרה לפצועי צה"ל התייחס אף הוא בחומרה להצתה: "ראינו אתמול אירוע חמור ביותר. אנשים שהציתו מסגד במרכז השומרון. אין למי שמציתים מסגדים מקום בחברה הישראלית".
"מי שעשה את המעשה החמור הזה מנסה לפגוע ברקמת היחסים עם הפלסטינים ובעצם הסיכוי לכונן מו"מ שיביא לחיים יחד", אמר ברק והוסיף: "הנחיתי את כוחות הביטחון לפעול בכל הדרכים כדי לוודא שמי שביצעו את המעשה הזה, אכן יימצאו וימוצה עימם הדין".
"אירוע חמור ביותר". ברק בכנס ההוקרה (צילום: עידו ארז)
זמן קצר לפני דבריהם של פרס, נתניהו וברק, גינה בחריפות את השחתת המסגד גם ארגון-העל של המדינות האיסלאמיות, המייצג 57 מדינות. הארגון דרש מהקהילה הבינלאומית להתערב ולפעול נגד ישראל.
בהודעה נמסר כי ראש הארגון, הפרופסור אקמלדין איהסנוגלו, "מגנה את התוקפנות של המתנחלים הישראלים הקיצונים", והדגיש כי "הפגיעה במסגד, בספר הקוראן שבו וריסוס הכתובות על הקירות,
הם התקפה בוטה על הטוהר של המקומות הקדושים". לדבריו, הפעולה הזו "מדגישה את הצורך הדחוף בהתערבות מצד הקהילה הבינלאומית כדי לחייב את ישראל לשים קץ למתקפות ולציית לחוק הבינלאומי ולאמנת ז'נבה".
גל הגינויים למעשה החל זמן קצר לאחר שנודע על התוצאות ההרסניות במסגד. בעקבות המקרה גם פרצו עימותים בין פלסטינים שהתפרעו באזור לכוחות הביטחון. "שריפת המסגד היא פשע נתעב, המתנחלים נוהגים בברוטליות", אמר נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן.
אף שהבית הלבן ומחלקת המדינית האמריקנית לא התייחסו עדיין רשמית לאירוע, גורם אמריקני אמר אמש ל-ynet: "אנחנו מגנים את ההתקפה הזו בצורה הקשה ביותר, וקוראים להעמיד לדין את העבריינים".