חג חנוכה עצוב במוליתן: "אף אחד לא חוגג"
גם היום לא התקבלה החלטה בנוגע לעתיד המפעל. העובדים הגיעו לבית המשפט והקשיבו לפלפוליהם של עורכי הדין. יו"ר ועד העובדים: "לא רוצים תרומות, אלא את הזכות לעבוד ולהתפרנס"
עשרות מעובדי מפעל מוליתן הגיעו היום (א') לדיון בבית המשפט המחוזי בחיפה בנוגע לעתיד המפעל שהיה להם לבית. במשך שעות ארוכות כססו העובדים ציפורניים. בית משפט אמור היה לקבל את ההחלטה אם להפוך את כינוס הנכסים של המפעל לקבוע, אך בתום הדיון החליט השופט, ד"ר עדי זרנקין, לדחות את ההכרעה ליום רביעי הקרוב.
בדממה מופתית הקשיבו העובדים לפלפוליהם של עורכי הדין ולהצעות הפשרה של השופט. עובדי המפעל שמרוויחים שכר מינימום ותלויים כיום בין שמים וארץ, צריכים היו לשמוע על המיליונים שחייב המפעל לבנקים. רק כאשר ביקש כונס הנכסים לקנות עוד זמן כדי שוועדת האשראי של הבנק תשקול אם לאמץ את הצעת הפשרה של השופט, כשל כוח הסבל.
"כמה עוד נחכה? כבר חודשיים אנחנו יושבים בבית. בלי כסף, בלי כלום. כמה עוד אפשר", תהתה בקול רם אחת העובדות. והשופט הקשיב. הוא אפילו דחה דיון אחר כדי לפנות זמן למוליתן. "יהיו 50 עובדים אחרים שיקללו אותי", מלמל.
"איזה חג חנוכה יש לנו... אל תשאל. אף אחד לא חוגג", סיפרה יפה איפרגן טל, יו"ר ועד העובדים הנמרצת של המפעל. "היו כאלה שתרמו לנו הצגה, מהטלוויזיה החינוכית התקשרו להזמין אותנו. אבל אנחנו לא רוצים תרומות. אנחנו רוצים את הזכות לעבוד ולהתפרנס. להביא את השכר מינימום שלנו. זה הכל". לדבריה, "יש איך להפעיל את מילותן. יש הזמנות בחצי מיליון שקל. יש עבודה. זה כל מה שאנחנו מבקשים מהשופט. שיקשיב לנו ויאפשר לנו להמשיך לעבוד".
השופט ביקש כי הבנק הנושה ישקול השקעה נוספת, קטנה יחסית,
כדי לאפשר את הפעלת המפעל ומכירתו כ"עסק חי". הכונס, עו"ד גיא אטיאס, מבהיר כי למרות רצונו הגדול שהמפעל יעבוד, בנק, לדבריו, הוא לא חברת ביטוח. "מדובר בסכומים גבוהים שיש להשקיע כדי להביא למצב שהמפעל יוכל לעבוד. לפי הערכות אופטימיות מדובר ב-2.5 מיליון שקלים, ולהערכתנו מדובר בסכומים ניכרים וגבוהים הרבה יותר".
גם אשר שמואלי, יו"ר ההסתדרות בגליל המערבי, הגיע היום לבית המשפט להגן על כבודם של העובדים. בתגובה לטענת הכונס כי העובדים אינם משתפים פעולה ואינם עוזרים לו אמר שמואלי כי "העובדים מתים לעבוד". לדברי שמואלי, שועל קרבות ותיק, "הם גם עבדו בזמן החופשה כדי להוציא סחורה ולהכניס כסף, זה לא עובדים בעייתים, זה עובדים שעבדו חודשיים ללא שכר".