מוליתן: פסק זמן לצורך פשרה בין הצדדים
ביהמ"ש המחוזי בחיפה דחה את המשך הדיון ליום רביעי הקרוב, במטרה לתת לבעלים ולכונס הנכנסים הזדמנות להתפשר. כונס הנכסים: חובות המפעל מגיעים ליותר מ-40 מיליון שקל". יו"ר הוועד: "אי אפשר לזרוק את 100 העובדים לרחוב"
בית המשפט המחוזי בחיפה העניק היום (א') פסק זמן לחברת מוליתן עד יום רביעי הקרוב (16 בדצמבר), כדי לאפשר לבעלים ולכונס הנכנסים הזדמנות להתפשר ולהמשיך לממן את פעילות המפעל לייצור חוטי תפירה בנהריה.
- כונסי מוליתן: שני מאזנים סותרים נמצאו במפעל
- "דיסקונט ולאומי התנהגו בנבזות במקרה מוליתן"
- התמ"ת: ניסינו לעזור למוליתן, ללא הצלחה
על פי הצעת השופט ד"ר עדי זרנקין, הבנקים ישקיעו במפעל מיליון שקל והבעלים ישקיעו חצי מיליון שקל, כדי להמשיך להפעיל את המפעל כ"עסק חי". עוד דווח, כי מחר ייצא מכרז למכירת התשלובת כ"עסק חי".
במסגרת הדיון שהתקיים היום בעניין כינוס נכסי המפעל טען הכונס עו"ד גיא אטיאס, כי אין כיום גורם שיסכים לממן את הפעלת המפעל.
לדבריו, חובות המפעל מגיעים ליותר מ-40 מיליון שקל, מתוכם 30 מיליון שקל לדיסקונט, 6 מיליון שקל ללאומי, 6-5 מיליון שקל לספקים, 1.5 מיליון שקל לבנק הפועלים, 600 אלף שקל לרשויות השונות כולל רשויות המס, 350 אלף שקל לקופות הגמל של העובדים, וסכום נוסף לעובדים שהוא לא יודע להעריך.
עוד ציין, כי החברות הפסיקו את פעילותן בשל חוסר יכולת לגייס אשראי ויוציאו את העובדים לחופשה. "מצאנו את המפעלים ללא תעודות ביטוח בתוקף וללא שמירה. הדבר מעמיד את הרכוש המשועבד במצב של סכנה", אמר עו"ד אטיאס.
הוא הוסיף כי אי אפשר לסמוך על הנהלת החשבונות של המפעל: "היא אינה מדויקת ולא משקפת את מצבו של המפעל". כמו כן ציין, כי לא היה שיתוף פעולה עם העובדים ברמה שתאפשר לערוך ספירת מלאי.
ביחס לאפשרות שימונה כונס מפעיל אמר עו"ד אטיאס, כי הדבר מצריך מימון המוערך ב-2.5 מיליון שקל לכל הפחות. "נכון להיום אין גורם שיממן את ההפעלה. אנחנו לא שוללים את האפשרות למנות כונס מפעיל לאחר שבית המשפט ייתן צו לכינוס קבוע", אמר.
עו"ד אטיאס הוסיף כי מיד לאחר מתן הצו לכינוס קבוע, מבקשים הכונסים או המפרקים להוציא מכרז מיידי, "כדי למכור את החברות כעסק חי".
יו"ר ועד העובדים של המפעל, יפה איפרגן טל, אמרה ל-ynet כי אין הצדקה לסגירתו. "יש חלון הזמנות ביותר מחצי מיליון שקל. אי אפשר לזרוק את 100 העובדים לרחוב".
היא הוסיפה כי המשפחות אינן חוגגות את חג החנוכה בשל חששן מגורלן נוכח אי הוודאות במצבו של המפעל. "קיבלנו תרומות והצגות במתנה, אבל אנחנו לא רוצים מתנות. אמנם השתכרנו שכר מינימום, אבל אנחנו רוצים להמשיך לעבוד ולהתפרנס בכבוד", מסרה איפרגן טל.
יו"ר ההסתדרות בנהריה, אשר שמואלי, אמר ל-ynet כי אמש (ש') הגיע להסכם עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני ועם שר התמ"ת, שיאפשר להעסיק את העובדים עוד 3 חודשים תמורת תשלום מהביטוח הלאומי.
מההסתדרות נמסר לאחר הדיון, כי העובדים וההסתדרות מברכים על הצעת השופט ומקווים שביום רביעי בנק דיסקונט יתן תשובה חיובית.