איך למצוא עבודה הכי מהר שאפשר? חלק שני
פיטורים אינם סוף העולם, לפעמים הם דווקא ההזדמנות שלכם להצלחה. לפניכם החצי השני של מדריך מקוצר ב-12 שלבים על מנת לשוב מהר ככל שניתן לאחוז במשרה הנחשקת
צעד שביעי
מגיעים לכמה שיותר ראיונות עבודה: נתחיל מזה ששווה לכם להגיע לכמה שיותר ראיונות עבודה, כך תגבירו את הסיכויים להתקבל למשרה המבוקשת וכך גם יהיו לכם יותר אופציות לבחור מתוכן. קבעתם יום שכולו ראיונות עבודה? כדי להצליח בראיונות שקבעתם עליכם לתכנן היטב את סדר היום.
צעד שמיני
מתכננים לו"ז קפדני ומבצעים תעדוף: ראיון עבודה קבעו כשאתם ליד יומן ואל תשכחו לציין שעה וכתובת מדוייקת. אם אתם חושבים מראש שלא תוכלו להגיע לראיון העבודה נסו לקבוע מועד אחר.
אבל שימו לב, אם תדחו את הראיון יתכן מאוד שיקבלו מישהו לפני שאתם הספקתם להגיע. כאן בדיוק עליכם להתחיל לערוך סדר עדיפויות בין משרות – אם יש לכם כמה ראיונות עבודה באותו יום ובלתי אפשרי להגיע לכולן, חשבו למי מהן הכי תרצו להגיע ואת אלו שפחות נראות לכם, דחו למועד אחר.
קבעו את הפגישות במרווחים סבירים – חשבו זמן נסיעה, זמן להפסקה, קחו בחשבון עיכובים. לא תמיד המראיין יתפנה אליכם בזמן ויתכן כמובן מצב בו תשבו אצלו יותר זמן מכפי שציפיתם.
צעד תשיעי
לא להיתפס בהפתעה: בדקו במפה היכן ממוקמות החברות השונות ותכננו מסלול הליכה, נסיעה, חפשו מקומות לחנייה או בדקו היכן בדיוק עוצר האוטובוס. אל תחכו להפתעות בלתי צפויות, תכננו מראש את הזמן שלכם והיו ריאליים – הרי לא תרוצו בשלוש דקות עשרה רחובות. חשוב מאוד – לא לאחר לראיונות עבודה וגם לא להגיע בקוצר נשימה. כדאי לעשות הפסקות למנוחה ואגירת אנרגיות בין ראיון לראיון, להירגע ואז להתייצב.
צעד עשירי
בראיון: פעמים רבות יש להכין גרסאות שונות מעט לעבודות שונות, לפי מה שצויין במשרה - זכרו להביא את קו"ח אותם שלחתם ואת מה שהדגשתם.
כמו כן:
- הכירו את החברה לה הגשתם מועמדות. גם אם אתם מתראיינים למספר חברות ביום אחד, עליכם להכיר כל חברה ולזכור את הייחוד שלה ומה כל חברה מחפשת במועמד. אתם יכולים לכתוב לכם על דף נייר פרטים רלוונטיים, שמאפיינים כל חברה ולשלוף זמן קצר לפני הראיון כדי לרענן את הזיכרון.
- מומלץ להרים טלפון לכל מקום שעה לפני הזמן רק כדי לוודא שהראיון אכן מתקיים. טרם יצאתם מהבית. ודאו שיש בידיכם את הפרטים הנכונים של איש הקשר – רצוי לקחת שלוחה ישירה שלו או מספר סוללרי.
- השתמשו בניסיון שצברתם בראיונות הקודמים לשם הצלחה בראיונות הבאים. למדו מטעויות! אם הגעתם עייפים, התבלבלתם, לא הצלחתם להרשים כפי שרציתם – התייחסו לראיון הבא כאל דף חלק, תנו צ'אנס לעצמכם. כמו כן, אם המראיינים בראיון הקודם החמיאו לכם לגבי משהו – חזרו עליו בראיון הבא, הוא ככל הנראה ירשים גם את המראיינים האחרים.
פעל בהתאםהמעסיקים שוכרים עובד ממותגמיתוג אישי / דנית ניצןבשביל לייצר בולטות ונוכחות בשוק העבודה - הכרחי למתג את עצמך בהתאם. עשרות ולעיתים מאות מועמדים מתחרים על אותה משרה - לכן עליך לבדל את עצמך כדי להתבלט. זה לא תמיד קל אך עשוי להניב רווח גדול
- אתם כמובן יכולים לספר למראיניים שהייתם במספר מקומות עבודה והציעו לכם שם כך וכך, חשוב שהם ידעו שמחזרים אחריכם בשוק.
- חושבים שאתם עדיין לא מוכנים לראיון העבודה? פנו למאמן אישי.
אימון אישי לראיון עבודה יכול להיות פתרון מושלם עבור מחפש עבודה שרוצה לצלוח אותו.
צעד אחד עשר
תתעדו את הראיונות. סכמו כל ראיון עבודה ביום כה עמוס, בו הייתם בכל כך הרבה מקומות ופגשתם כל כך הרבה אנשים - סיכומי פגישה הם קריטיים להצלחה שלכם. כתבו הערות לאחר כל פגישה כדי שלא תתבלבלו בין המקומות השונים או חלילה תשכחו דברים חשובים (למשל, המראיין ביקש שתשלחו לו שוב הצעות לפרוייקטים או הזכיר שמתוכנן יום מבחני מיון בתאריך מסויים).
בסוף יום הראיונות השוו בין המקומות השונים. ניתן להכין טבלה לפי קריטריונים של דברים שחשובים לכם במקום עבודה ולמלא מה היה בכל אחד מהמקומות - מה מצא חן בעיניכם ומה פחות אהבתם, כך שגם אם יתקשרו מאותו מקום ואתם לא זוכרים בדיוק מה הציעו לכם שם – תוכלו לשלוף את הטבלה ולהיזכר מיד במה מדובר וגם להזכיר למראיינים מה היה בפגישה (למשל, דיברנו על 8,000 ברוטו לא 7,000 ברוטו).
צעד שנים עשר
כיצד לקבל החלטה? כעת הגעתם לשלב שבו אתם צריכים להחליט איזה מקום עבודה מתוך מקומות העבודה בהם ביקרתם 'עושה לכם את זה'. ראשית כל, אל תיכנעו לאפקט הראשוניות ואל תחליטו אחרי הראיון הראשון שאתם לוקחים את העבודה. גם אם הראיון הראשון היה מעולה ואמרו לכם במקום שהתקבלתם - חשבו על זה שאולי הבאים יהיו עוד יותר מוצלחים ואטרקטיביים.
אם לא לוחצים עליכם לתת תשובה על המקום (וברוב המקומות לא ילחצו וגם אם כן – אם הם רוצים אתכם, הם יחכו למחר) אמרו להם שתתנו להם תשובה מאוחר יותר, כי אתם רוצים לחשוב על ההצעה שלהם.
שאלה של תיזמון
על כל אחד מהדגשים לעיל ניתן להרחיב בלי סוף, ואכן נעשה זאת במדריכים נוספים בערוץ קריירה. אך הדגש בכל הנקודות התמציתיות לעיל הוא ניצול הזמן בצורה נכונה. כך תגיעו לעבודה המתאימה בזמן הקצר ביותר. ובכלל, היום לא רק שאפשר למצוא מהר עבודה, דינאמיות היא חלק מאורח החיים המודרני שלנו. המציאות העסקית משתנה בלי הרף וקצב החיים מסחרר.
מומלץ לחפש עבודה באופן אקטיבי ולהיות מעודכנים כל הזמן במשרות עבודה חדשות. עדכניות חשובה גם להמשך הקריירה שלכם. אם תהיו מעודכנים, תדעו לזהות כבר עכשיו איזה תחום יהיה מבוקש בעתיד, ולהציע את עצמכם לתפקיד הנכון בזמן הנכון.
מובטלת? מחפש עבודה? מצאת את העבודה עליה חלמת ומעוניין לספר לנו כיצד? את אמא שמצליחה לשלב קריירה ומשפחה? כתבו לנו טור , אם הוא טוב - נפרסם.