בעלי תפרון הבטיחו: נזרים כספים למפעל
בעלי המפעל ישי דווידי ומאיר שמיר הבטיחו ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שיעשו הכל כדי להציל את המפעל . בשבוע הבא צפוייה פגישה של נציגי הבנקים, משרד התמ"ת, משרד האוצר, הבעלים ונציגי ההסתדרות כדי למצוא פיתרון למפעל
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני נפגש היום (ה') בלשכתו בתל אביב עם בעלי מניות תפרון, ישי דווידי ומאיר שמיר. בעלי המניות הבטיחו שיעשו הכל כדי להציל את המפעל ולהפעילו, כולל התחייבות להשקיע כספים. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני יזמן בשבוע הבא את כל הצדדים, לרבות נציגי הבנקים, משרד התמ"ת, משרד האוצר, הבעלים ונציגי ההסתדרות כדי לנסות לחלץ פתרון להצלת המפעל.
- בשורה לתפרון: יוכל לקבל אשראי מקרנות מינוף
- גפני על תפרון: "המדינה מאבדת עצמה לדעת"
עיני אמר עם תום הפגישה: "אמרתי בשבוע שעבר בוועדת הכספים שלא אתן בשום פנים ואופן למפעל כמו תפרון להיסגר. מדובר באלף עובדים בפריפריה שאם חלילה תפרון ייסגר אין להם כמעט מקום עבודה חלופי. התרשמתי כי יש נכונות מבעלי המניות להירתם להצלת המפעל. בשבוע הבא אזמן את כל הצדדים כדי לנסות לחלץ פתרון להצלת המפעל".
מפעל הטקסטיל תפרון המעסיק כאלף עובדים נקלע לאחרונה לקשיים ונמצא בסכנת סגירה.ההסתדרות גייסה את מספר העובדים הנחוץ וארגנה אותם כדי לייצגם. בהסתדרות מקווים כי הפגישה היום היא תחילת הדרך למציאת פתרון למשבר.
מספר גורמים במשק חברו על מנת לספק תשתית לסיוע לתפרון; כך, לדוגמא משרד האוצר הודיע שלשום כי הוא משנה את תנאי הסף של קרנות מנוף, באופן כזה שיוכלו להעניק אשראי גם למפעלים שלא הנפיקו אג"ח, דוגמת תפרון. גם יו"ר ועדת הכספים, משה גפני היה נחרץ בצורך לסיוע למניעת פיטורים בתפרון, וכן ח"כים אשר ביקרו במפעל בצפון הביעו את מחויבותם לעזור.
תפרון
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים