שתף קטע נבחר
 

אליפות הבופה: מצעד ארוחות בוקר במלונות אילת

שרית סרדס-טרוטינו נשלחה להעמיס צלחות בארוחת בוקר של עשרה בתי מלון יוקרתיים ופופולריים באילת. היא חזרה עם עודף משקל ומסקנות. כפי שפורסם במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

המצטיינים משביעי הרצון המאכזבים הגרוע 

ארוחת הבוקר במלונות אילת הפכה ברבות השנים שם נרדף לחיים הטובים, לשפע הישראלי ולרוחב הלב המפורסם שלנו כשמדובר בפתיחת שולחן. "מה כבר הגישו לנו שם‭"?‬ נשפו בזלזול ישראלים ששבו ממסעות בנכר, "קרואסון יבש וריבה עלובה? זה משתווה לשפע שיש לנו באילת‭."?‬

 

לא, זה ודאי לא משתווה, אבל ארוחות הבוקר הללו קיבלו אט אט כיוון של משתאות מפוארים, שעיקרן הפשוט: דחוס כפי יכולתך. אין הרבה מקומות בעולם שבהם מסדרים אנשי הצוות מדי יום עשרות רבות, ולפעמים אפילו מאות סוגי מנות, במסגרת הבופה של ארוחת הבוקר. דגים מלוחים, כבושים ומבושלים, גבינות רכות וקשות, פסטות, פיצות, ג'חנון, מלאווח, פנקייקס, לאפות, פשטידות, ירקות, פירות – היצע שנראה כאילו יצא מתוך חלומו המופרע ביותר של כל אכלן כפייתי.


(צילום: ויז'ואל פוטוס)

 

"כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו‭,"‬ אמר טולסטוי, ואנחנו היינו בטוחים שגם כל ארוחות הבוקר. מתברר שלא. דילגנו בין 10 חדרי אוכל במלונות אילתיים פופולריים, וגילינו שבין בתי המלון השונים יש הבדלים גדולים בגישה ובאווירה, בהשתדלות ובהשקעה, בהרכבים ובהקפדה. התייחסנו לשתי בעיות ידועות במלונות – לחם וקפה – ודירגנו אותם. גילינו שאנשים עם צרכים מיוחדים, כמו חולי צליאק, יקבלו בהרבה מקומות יחס אישי משף המלון, ובהתראה מראש הוא ירכיב עבורם תפריט מתאים, כולל מוצרים כמו לחם, לחמניות, פיתות, עוגות וקורנפלקס ללא גלוטן. גם חולי סוכרת ואנשים בדיאטה יכולים למצוא פתרונות בקלות. בתנאי שיעצמו עיניים מול המבחר המסחרר.  

 

 

המצטיינים


השף החדש שיפר את האוכל. הרודס (צילום: ג'ו קוט) 

 

הרודס

היו ימים שהאוכל בהרודס לא הבריק במיוחד. לפני כחצי שנה הגיע שף חדש, פיטר הומל, שהצעיד את ארוחת הבוקר במלון לצמרת הטבלה. המבחר פה כמעט אין סופי, השפע רב, והכל מוגש באופן אסתטי, עם קריצות סימפטיות במיוחד. על עגלה המשמשת כעמדת הדגים המלוחים, שבה יש גם זיתים וממרחים, הוצב בקבוק עראק עם קרח ולימון, למי שרוצה לפתוח את הבוקר בראש טוב במיוחד. יש עמדה לחיתוך סלט אישי, עמדות ביצים בהכנה אישית, קרפים במילוי ירקות וגבינה, לאפות עם תרד, בצל וגבינות, שקשוקה ירוקה, פריקסה, 8 סוגי סלטי ירקות מקוריים בקערות חרס מיוחדות, טאבון שפולט מאפים ללא הפוגה, ופל בלגי, כנאפה, ספינג' ולפעמים אפילו מופלטות.

 

ביקור בחדר האוכל של הרודס ויטאליס, מלון הספא של הרודס, גילה שארוחת הבוקר יכולה להיות מסוגננת עוד יותר, עם כלים מקסימים, סלטים מוקפדים ופירות טריים מגרים להפליא: תותים חתוכים, רימונים מפורקים, פילטים של אשכוליות בשני צבעים, ועוד ועוד.

 

  • מבחן הלחם: בעגלת הלחם יש בייגלה עם שומשום בסטייל ירושלמי, וגם לחם בצל, פרג, גרעינים ועוד ועוד. חלק מהלחם נאפה במקום והוא טרי וטוב.

 

  • מבחן הקפה: עבר בהצלחה יתרה.

 

שורה תחתונה: זהירות! זה המקום שבו תוכלו, באופן מעשי ממש, להשמין מנחת.


ארוחה שנודעת בכל העיר. דן אילת

 

דן

ארוחת הבוקר של מלון דן נודעת בכל העיר, ולא בכדי. גם פה המבחר עצום, מגוון ואסתטי. כבר בכניסה ניצבת עמדת ופל בלגי המפיצה ניחוחות לכל עבר ולמרגלותיה קערות עם שפע ממתקים, סוכריות ונחשי גומי, שיגרמו לכל ילד ממוצע לפרוץ ביפחות אושר. בריא זה לא, אבל בהחלט מפתה. יש שפע של ריבות תוצרת בית, דגים בעישון מקומי, אנטיפסטי, פיצה בהרכבה אישית בטאבון, בורקס, פסטות, קישים, דייסות לחורף עם סוכר ובלעדיו, ואפילו עמדה של 10 סוגי תה וחליטות, כולל קומקומי זכוכית יפים, שהאורחים ממלאים בעצמם.

 

  • מבחן הלחם: מבחר ענק של לחם איכותי, שכולו נאפה במקום.

  • מבחן הקפה: עמדת קפה ג'ו המספקת ספלים ראויים של קפה שהוכן כהלכה.

 

שורה תחתונה: האוכל מצוין, מגוון ובשפע. המינוס היחיד – חדר האוכל מיושן. בקרוב יתחילו פה בשיפוץ מקיף.


מבחר מאופק ומוקפד. רויאל ביץ' (צילום: ג'ו קוט)

 

רויאל ביץ'

חדר האוכל הגדול, המואר והבהיר של המלון אינו מתפרע עם כמויות מטורפות של אוכל. להפך, יש פה מבחר מאופק והרבה מנות אישיות קטנות ומוקפדות. הסלטים רעננים מאוד, פינת הבריאות מלבבת עם אגוזים, צימוקים, משמשים ושזיפים מיובשים, לצד ירקות שנחתכו ממש עכשיו. עמדת החביתות במרפסת היפה, בין השאר גם כדי להימנע מריחות הטיגון. בכוסות מצאנו מנות כמו מלבי, יוגורט עם פרג ונענע, יוגורט עם גרנולה ועוד. מאפי הבוקר מעודנים, והפגינו רמה גבוהה.

 

  • מבחן הלחם: הלחם נאפה במקום. מצאנו פרעצל מעולה, לחם בצל, לחם גרעינים, לחם פרג ועוד.

 

  • מבחן הקפה: הוכן באופן מדויק.

 

שורה תחתונה: אלגנטי, אסתטי ובסטייל, לאנשים שמודעים למה שהם מכניסים לפה.  

 

חזור למעלה
משביעי הרצון

 

הנסיכה

אחד הדברים הבולטים בחדר האוכל של הנסיכה הוא שפע עמדות ואטרקציות: ברוסקטות, קרואסונים ומאפי בוקר, ופל בלגי, חביתות בהזמנה, קינוחים וגם טאבון שאופה פיצה בהרכבה אישית. אהבנו את הרעיון להגיש שקשוקה אישית שנאפתה בספל, וכך שאר האוכל בצלחת אינו נרטב מרוטב העגבניות. יש פה הליכה מובהקת לכיוון האישי, עם מנות אישיות רבות. ספרנו שמונה סוגי קינוחים בכוסות (לא כולם איכותיים במיוחד‭.(‬ התרשמנו מהשפע הרב בעמדת הפיצוחים, שם הוגשו ברוחב לב אגוזים, שקדים, פיסטוקים, גרעינים ועוד.

 

  • מבחן הלחם: הלחם לא נאפה במקום, אבל המבחר גדול והאיכות טובה.

 

  • מבחן הקפה: סביר ולא יותר.

 

שורה תחתונה: נדיב, מגוון ושופע כל טוב.

 

המלך שלמה

אחד מבתי המלון הוותיקים באילת, ואחד האהובים על משפחות עם ילדים. חדר האוכל שופץ, והוא מרווח, בהיר ומזמין. אין כאן אף סלט שכבר הורכב ותובל מראש, אלא רק ירקות חתוכים (ורעננים‭.(‬ עבור עם מכור לסלט כשלנו, הצעד הזה מצריך אומץ של ממש מצד מכתיבי המדיניות. יש עמדה אקטיבית מתחלפת – אנחנו זכינו לעלי פילו ממולאים בפטריות שהוקפצו מעדנות בפסטו. נוסף לגבינות, לדייסות, לירקות, לדגנים, לריבות תוצרת בית ולפירות, יש גם תחנת ג'חנון ותחנת פול, שטבח עומד ומרכיב במקום.

 

מבחן הלחם: לחמניות משופרות אבל לחם לא מעניין מספיק, שלא נאפה במקום.

 

מבחן הקפה: עמדת קפה בחוץ מנפקת עם הפוך ואספרסו. המלצרים מסתובבים עם קנקנים של קפה פילטר.

 

שורה תחתונה: נעים וטעים.

 

קלאב מד

חדר האוכל מדכא למדי, חשוך במקצת ומיושן להפליא. על החסרונות האלה מחפים שירות מצוין של צוות ידידותי וקשוב במיוחד, ומבחר גדול של אוכל, גם אם לא מאורגן תמיד באופן הגיוני. עמדה מצוינת של סלטים שנחתכים במקום הניבה לנו סלט מעולה, טרי, צבעוני ומתובל כהלכה. יש פה גם עמדת ביצים בהכנה אישית, שני סוגי ביצה מקושקשת, פשטידות, דגים, גרנולה, מלאווח המטוגן במקום עם רסק וסחוג, מקרר עם חלב סויה וחלב דל שומן, עמדה חביבה לסחיטה עצמית של תפוזים ואשכוליות ובעמדת התינוקות – צנצנות עם מחיות פירות, וגם מיקרו ובלנדר להקלה על ההורים.

 

מבחן הלחם: בינוני. לחמניות פשוטות, בייגלה ובגטים פשוטים בשני צבעים.

 

מבחן הקפה: מוצלח מאוד.

 

שורה תחתונה: למי שהחוויה הסביבתית אינה חשובה לו ורוצה לאכול הרבה ובכיף.  


שירות מיוחד לתינוקות. מלון רימונים (צילום: עמרי מירון)

 

רימונים

במלון רימונים אילת החליטו ללכת על כיוון ההגשה האישית, כדי לתת לאורחים הרגשה של מסעדה ולא של חדר אוכל. כל זה טוב ויפה, אבל מישהו חשב על כך שקשה להיסחב לשולחן עם 7 סוגי קעריות וכוסיות קטנות במקום צלחת גדולה? מצד שני, זה נכון שהרבה יותר נעים לאכול פשטידה אישית, גרטן תפוחי אדמה אישי וקינוחים אישיים. בכניסה יש טאבון, אבל הפיתות הנאפות בו לא היו טעימות במיוחד, אולי בשל בצק לא מוצלח. על רוב המנות יש סימון של אחוזי השומן שהן מכילות, והפינה הבריאותית משגשגת עם טונה במים, גבינות ומעדנים של 0 אחוזי שומן, פריכיות אורז, עוגות ללא סוכר ועוד. בתחנת הקפה מקבלים אספרסו או הפוך, עם הכיתוב "בוקר טוב" על הקצף החם. מצא חן בעינינו במיוחד שירות "אמא יקרה לי‭:"‬ ירקות ופירות שנטחנים במקום לתינוקות חסרי שיניים. מאמץ קטן למלון, עזרה גדולה לאימהות בחופשה.

 

מבחן הלחם: סביר.

 

  • מבחן הקפה: חזק מדי.

 

שורה תחתונה: חביב, עם התפלקויות פה ושם.  

 

חזור למעלה
המאכזבים

 

מרידיאן

דוגמה לחדר אוכל שיש בו שפע רב, אבל מתוחזק ברשלנות. הגענו בעיצומה של הפעילות ‭,(09:30)‬ אבל גם אורחים שאינם ממשכימי הקום שמתייצבים לארוחה מיד עם פתיחת הדלתות, ראויים ליותר. הסלטים הירוקים היו עייפים ומסמורטטים, מחבת ענקית של שקשוקה התייבשה למוות על גוף החימום עד שמישהו טרח להחליפה, על האיקרה היו עקבות של סחוג, שאורח חסר זהירות השאיר אחריו, ועמדת הפירות החתוכים לא הייתה מסודרת. מצד שני, השפע באמת גדול: 10 סוגי דגנים, 6 סוגי דגים, 6 סוגי גבינות קשות, 6 סוגי גבינות רכות, 8 סוגי עוגות, מאפינס, בלינצ'ס, ופל בלגי – יש פה הכל, רק חסרה יד מארגנת שתעשה סדר בבלגן. ביקור בטרקלין העסקים של אותו מלון הוכיח שהגשה אסתטית יותר של אוכל זהה לחלוטין מחוללת פלאים בתחושה הכללית.

  • מבחן הלחם: לא מלהיב ולא מצטיין.

 

  • מבחן הקפה: בינוני.

 

שורה תחתונה: שפע של כמויות, מחסור מצער בתשומת לב.

 

הילטון מלכת שבא

במשך שנים שימש אצלנו המותג "הילטון" שם גנרי למלונות יוקרה. אבל לפחות במקרה של חדר האוכל בהילטון אילת הרזומה אינו מוצדק במיוחד. נכון, יש פה כמה דברים חביבים: עמדת ילדים נמוכה, שמתאימה לגובהם של הזאטוטים, עם מאפינס, ופל בלגי, בלינצ'ס וביצים קשות. גם עמדת המסבחה מצאה חן בעינינו, עם קערות גדולות של חומוס, פול וסלט חצילים.יש פה גם סלמון שלם, אפוי, אבל שאר המזנונים אינם מרשימים או מתוחכמים וחסרי חן.

 

  • מבחן הלחם: עמדה דלה למדי, עם לחמניות סופר פשוטות ולחם לא מרגש.

 

  • מבחן הקפה: בסדר.

 

שורה תחתונה: אופציה סבירה אך לא מלהיבה.  

 

חזור למעלה
הגרוע

 

אורכידאה

יש פה אמנם עמדה לחיתוך סלט במקום, אבל זו בערך נקודת האור היחידה בחדר האוכל של אורכידאה. בכל שאר הפרמטרים הפגינו פה רמה נמוכה והגשה מרושלת ובלתי אסתטית (הגבינה הצפתית, למשל, שחתה באגם של נוזלים‭.(‬ חומרי הגלם היו ברמה בסיסית - פטריות מקופסה בעמדת החביתות, גבינה צהובה מהסופר, עוגות לא טריות ומאפי בוקר פשוטים ולא איכותיים. גם הכלים פה בסיסיים מאוד והרושם הכללי הותיר מראה בלתי אסתטי וחוויה בלתי מרשימה.

 

מבחן הלחם: לחמניות סופר בסיסיות.

 

  • מבחן הקפה: מכונה אוטומטית.

 

שורה תחתונה: כבר ראינו מקומות יפים וטובים מאלה.

 

אבי כהן, סמנכ"ל מלון אורכידאה, מסר בתגובה: "ממש בימים אלה שיפצנו את חדר האוכל שלנו, החלפנו רצפות, מזנונים וכלי הגשה. ברור שכשיושבים במקום יפה ואסתטי כל החוויה שונה. עם זאת אני מוכרח לציין שהאורחים תמיד מביעים שביעות רצון מהאוכל, ולא קיבלנו אפילו תלונה אחת על הטעם. אנחנו לא מתקמצנים ומשתמשים במוצרים מהיקרים ביותר באילת".

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ו קוט
צילום: ג'ו קוט
צילום: אורן אגמון
צילום: אורן אגמון
מומלצים