מילון על הצלחת
מסנסר ועד פטה דה קמפן. מילון מונחים קצרצר
סנסר: סוביניון בלאן פירותי מעמק הלואר.
טרין: שם של תבנית מאורכת שניתן להניח בתוכה פטה. בדרך כלל יורכב טרין מחתיכות שלמות של בשר, בעוד פטה הוא בעל מרקם חלק.
אפואס: גבינה מחלב בקר לא מפוסטר מאזור בורגונדי. בסוף תהליך ההכנה נשטפת הגבינה במאר דה בורגון. אגדה אורבנית מספרת שנאסר לשאת אותה תחבורה בכלי הריח ציבוריים בפריז עקב הריח העז שלה.
ז' מבון: נקניק רגל חזיר. בדרך כלל, כמו הפרושוטו האיטלקי והחמון הספרדי, עובר המלחה ואז ייבוש של לפחות חצי שנה. מוגש פרוס דק-דק. מוצאים אותו בכל מקום: ממוכר שמגלגל הקרפים ברחוב אותו יחד עם גבינה בתוך קרפ ועד מסעדות עילית שמגישות גרסאות ביתיות שלהן.
קירש: משקה אלכוהולי שקוף שמזוקק מדובדבנים. מגיע מארצות דוברות גרמנית ולכן בצרפת נמצא אותו רק באלזס. המשקה לא מתוק בכלל לבלבל אותו עם ואין ליקר דובדבנים.
מאר: כינוי כולל למשקאות שהוכנו מגפת - הפסולת של תעשיית היין. לאחר סחיטת הענבים נלקחים הקליפות והגרעינים שלא עברו במסננת ועוברים התססה וזיקוק נוסף. המוצר הוא משקה חזק ואגרסיבי (בדרך כלל 40% אלכוהול) ומבטא בטעמו את טעמי זן הענב שממנו הוכן.
פטה דה-קמפן: פטה כפרי טחון גס, מורכב מחלקי פנים של חזיר.