שתף קטע נבחר
 

"להסיר ההתנגדות לחוק להצלת ענף הטקסטיל"

יו"ר וועדת הכספים ביקש מראש הממשלה לפעול להסרת התנגדות משרד הביטחון לתיקון לחוק, שיאפשר מתן עדיפות למפעלים ישראליים במכרזי מערכת הביטחון לרכש מדים. "במשרד יושבים כנראה אנשים מופקרים שמצפצפים על הכנסת וועדותיה", אמר גפני בדיון מיוחד על המשבר בענף

יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) פנה אתמול (ג') לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה לפעול להסרת ההתנגדות של משרד הביטחון לתיקון חוק חובת המכרזים לשם מתן עדיפות מוחלטת למפעלים ישראליים במכרזי מערכת הביטחון, המשטרה ושירות בתי הסוהר לרכש מדים ומוצרי טקסטיל אחרים.

 

 

הצעת חוק בעניין זה, של ח"כ שלי יחימוביץ (עבודה), עברה בכנסת הקודמת בקריאה ראשונה. משרד הביטחון מתנגד להחיל עליה את דין הרציפות כדי שניתן יהיה להשלים את החקיקה בכנסת הנוכחית. התיקון המוצע לא יחול בתקופת חירום שבה יידרש רכש מהיר את המוצרים.

 

בדיון מיוחד של הוועדה על המשבר בענף, גפני הודיע לוועדה כי ייאבק לקידום הצעת החוק, למרות התנגדות מערכת הביטחון, כדי לסייע לענף הטקסטיל שהוא עתיר עבודה והמשך קיומו בסכנה. העדרו מהדיון של נציג משרד הביטחון למרות שהוזמן, עורר את זעמו של יו"ר הוועדה.

 

"משרד הביטחון רוכש את רוב מוצרי הטקסטיל שלו בסין. במשרד יושבים כנראה אנשים מופקרים שמצפצפים על הכנסת וועדותיה", אמר גפני. בנוסף הוא למנהל הוועדה טמיר כהן, להתלונן אצל ראש הממשלה על התנהלות המשרד ולבקש את התערבותו להסרת ההתנגדות להשלמת תיקון חוק חובת המכרזים.

 

יו"ר איגוד מפעלי הטקסטיל, רמזי גבאי, אמר כי מפעלים הקשורים לענף נסגרים בזה אחר זה. "אם מעדיפים לרכוש את המדים מסין, אולי כדי יותר לייבא גם את החיילים והשוטרים מסין במחיר זול יותר", אמר גבאי.

 

עו"ד עודד ברוק מהלשכה המשפטית של המשרד לביטחון פנים טען בתגובה, כי המשרד פועל על פי החוק הקיים המחייב להעדיף את תוצרת הארץ אם קיים פער של עד 15% בין המחיר שמציע המפעל הישראלי למחיר הזול ביותר של המתחרים.

 

סנ"צ קובי לביאן אמר כי ניתן להעלות את אחוזי ההעדפה למוצר כחול לבן אבל העדפה מוחלטת של המפעל הישראלי איננה נכונה.

 

ח"כ יחימוביץ ומרכז הקואליציה בוועדה ח"כ ציון פיניאן (ליכוד), מחו על כך ש"המדינה משקיעה ביד אחת 1.5 מיליארד שקל בתכנית ויסקונסין לעידוד התעסוקה וביד השניה הורסת את מקומות העבודה הקיימים במפעלי הטקסטיל. בכל העולם מקובל שמערכות הביטחון המקומיות רוכשות רק מהייצור המקומי שלהן. רק בישראל זה לא קיים למרות המשבר המחמיר בתעסוקה".

פורסם לראשונה 05/01/2010 18:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה גפני
צילום: אוריה תדמור
מומלצים