שתף קטע נבחר
 

פרס: "יש לדאוג לשילוב ערבים בשוק העבודה"

נשיא המדינה הוביל סיור של בכירי המשק בעיר נצרת, לעידוד השקעות ותעסוקה בהיי-טק בחברה הערבית. לדבריו: "זאת משימה לאומית לדאוג לשיתוף שוויוני של ערביי ישראל בשוק העבודה בישראל"

"אין אפליה מכוונת אבל יש מציאות של אפליה", כך אמר הבוקר (ג') נשיא המדינה שמעון פרס, בעת שקיים סיור עם בכירי המשק בעיר נצרת, לעידוד השקעות ותעסוקה בהיי-טק בחברה הערבית.

 

הסיור נערך בשיתוף ארגון מעלה, הפועל לקידום מחויבות המגזר העסקי למען השתלבות החברה הערבית בישראל, ובמהלכו נחשפו נשיא המדינה ובכירי המשק לחברות ההיי-טק המקומיות ולפוטנציאל המועסקים.

 

ב"אוטובוס המנכ"לים" נכחו בין היתר מנכ"ל אי.די.בי נוחי דנקנר, יו"ר בנק דיסקונט יוסי בכר, יו"ר דירקטוריון אסם דן פרופר, מנכ"ל רשת פתאל דוד פתאל ומנכ"ל מיקרוסופט ישראל, דני ימין. "באנו היום כדי ללמוד את המצב ולבחון מה ניתן לעשות", אמר ימין.

 

"גייסנו כוחות של ממשלה ועסקים", אמר פרס, שעלה על האוטובוס סמוך לנצרת. "זאת משימה לאומית לדאוג לשיתוף שוויוני של ערביי ישראל בשוק העבודה האיכותי במדינת ישראל. כל ראשי המשק שהגיעו יחד איתי על האוטובוס מביעים בכך מחויבות למשימה ואני בטוח שבסוף יהיו התחייבויות קונקרטיות, שירחיבו העסקת אקדמאים ערביים במקצועות ההיי-טק.

 

מרימים את הכפפה

 

ראשונים להרים את הכפפה היו חברת CA, מחברות התוכנה הגדולות בעולם, שחיפשו 30 מהנדסים אקדמאים והתחייבו להעסיק את כולם מהמגזר הערבי. בנוסף, דנקנר התחייב כי כבר בשבוע הבא יגיע לנצרת צוות בכיר מאיי.די.בי, שיבחן שותפות בהשקעות במגזר הערבי.

 

 פרופר הודיע, כי נתן הנחייה לכל מנהלי משאבי אנוש באסם לבחון מחדש את דרכי קבלת העובדים ולאפשר הגדלה משמעותית של עובדים מהמגזר הערבי לתפקידים בכירים בחברה. כך עשו גם חברות מיקרוסופט וסיסקו.

 

בנוסף חברת סיסקו הודיעה, כי בכוונתה להרחיב את ההשקעות הקיימות בנצרת ב-205 מיליון דולר נוספים, ודוד פתאל הודיע כי בעתיד הקרוב יקום מלון חדש שלו בנצרת.

 

בבית הנשיא סיכמו את הביקור בהצלחה גדולה. "הביקור מסמל פתיחה לדרך חדשה", אמר פרס. "אני מקווה שבעקבות 30 המנכ"לים, ילכו מנכ"לים רבים נוספים במשק הישראלי שיפתחו את שורותיהם לפני אוכלוסייה ערבית בכל הקשור להעסקתם במקצועות ההיי-טק".

 

נתונים מדאיגים

עו"ד עירית תמיר, מנכ"לית קו משווה, ציינה במהלך הסיור: "אנו מגדלים דור נוסף מוכשר, משכיל, מתוסכל וממורמר. סיכוייו של אקדמאי ערבי להתקבל למשרה נמוכים פי 5 מאלו של אקדמאי יהודי, בעל אותם כישורים".

 

תמיר הוסיפה כי ממחקר של מכון ואן ליר בנושא, עולים נתונים מדאיגים. "על אף שמדובר ב-20% מאוכלוסיית אזרחי ישראל, אחוז ההעסקה עומד מקסימום על 4% בתחום ההיי-טק, והרבה פחות מכך בשאר המגזרים. קיימים כ-15 אלף אקדמאים מובטלים או בתעסוקה בלתי הולמת, ומידי שנה מצטרפים לשוק עוד כ-3,000, שמתקשים להשתלב במקצועם".

 

מומו מהדב, מנכ"ל מעלה, פנה לראשי החברות במשק בבקשה "לפעול באופן עקבי ונחוש לקביעת יעדים פנימיים לקידום העסקה שיווניות ורב תרבותית ופיתוח כלכלי בחברה הערבית, כחלק מהחוסן העסקי המאפשר פיתוח שווקים חדשים ויציבות עסקית לאורך זמן".


פורסם לראשונה 12/01/2010 11:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמעון פרס ונוחי דנקנר ב"אוטובוס המנכ"לים"
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים