ועד ההוצל"פ מודה: מקנאים בהישגי הקלדניות
עובדי רשות הגבייה קיימו אתמול שביתה בת שעתיים, ובהנהלה טוענים כי הם פועלים מתוך קינאה בהצלחת שביתת הקלדניות. יו"ר הוועד דווקא מסכים אתם: "יש לי אהדה לקלדניות והן קיבלו את מה שהגיע להן, אבל אין בושה בקינאה. לא ייתכן שאנחנו נשב לידן ונעבוד קשה והשכר יהיה שונה"
"אכן, אנחנו מקנאים בהישגי הקלדניות. אין בושה בקינאה". כך אומר הבוקר ל-ynet אלי אלבז, יו"ר ועד עובדי הרשות הלאומית לגבייה (ההוצאה לפועל) , שמנהלים מאבק על תנאי עבודתם וקיימו אתמול שביתה של שעתיים.
בוועד ההוצל"פ טוענים כי הרפורמה המתוכננת ברשות תפגע בחלק מהעובדים, שמיועדים לעבור מלשכת הוצל"פ אחת ללשכה אחרת במסגרת איחוד לשכות. העובדים קיימו אתמול מה שמכונה "אסיפת הסברה" שבה הפסיקו את קבלת הקהל ולא נתנו שירות לציבור, ואיימו להמשיך בהן מדי יום, אך לפי שעה הם השעו את העיצומים עקב התקדמות בשיחותיהם עם הנהלת הרשות, אך האיום בשביתה לא הוסר.
בהנהלה טוענים כי מאבק העובדים מיותר, כיוון שהשינויים אמורים להתבצע ממילא בתיאום עם הוועד. גורם בהנהלת ההוצל"פ אמר אתמול ל-ynet כי "בוועד פשוט מקנאים בהישגי שביתת הקלדניות". אך נראה כי האמירה הקשה הזאת, שמן הסתם נועדה להרגיז את אלבז, דווקא מקובלת עליו".
"הקלדניות, כבודן במקומן מונח ויש לי אהדה רבה אליהן", אומר אלבז, "מה שהן השיגו וקיבלו הוא בזכות ולא בחסד. הן סבלו משנים של הזנחה וזלזול שבהן לא רצו להכיר בהן כעובדות מדינה - ותמיד טענתי שזה לא בצדק. חבל שלא ידעו להעריך אותןף ובסופו של דבר מי שעמד בדרכן נחלש. אבל עם זאת, לא ייתכן שנשב אלה ליד אלה, נעבוד לא פחות קשה מהן והמשכורות יישארו רחוקות".
"אותו בכיר בהנהלת הרשות שהתנסח בצורה כזאת הוא בסך הכול מסכן, אף שהוא חי טוב ויושב במשרד מכובד, נאה ונקי. עיני אינן צרות ברווחתם של הבכירים, אבל הם אינם יכולים ואולי גם אינם רוצים להרגיש מה עובר על העובד ה'קטן' בשטח, מה הוא מרגיש ומה קורה בכיס שלו. אף אירגון אינו יכול להצליח בלי העובדים הפשוטים, ומחובתנו לתת להם תמיד תחושה טובה כדי שתהיה להם מוטיבציה להגיע לעבודה. בארגון כמו שלנו, שנמצא בהקמה, זה חשוב במיוחד. הארגון קם ונופל על הגביה - ואם לא תהיה גבייה, הוא יופרט. העובד צריך להרגיש שאנחנו משפחה וההנהלה צריכה לדעת להסתכל בגובה העיניים".
עוד טוען אלבז כי: "איחוד הלשכות ייפגע במיעוטי יכולת, בקהל הפונים, ובראשי ערים שלא יוכלו לתת שירות לתושביהם. האינטרס שלי ושל מנהל הארגון הוא אותו אינטרס, אבל כעת נעשים צעדים חד צדדיים שייפגעו בעובדים והם יעבדו קשה וללא תמורה. לא אתן לזה לקרות. נשק השביתה נמצא כרגע 'בקנה' והוא 'נצור', ורק מנהל הארגון יקבע מה נעשה אתו בהמשך".
מהנהלת ההוצל"פ נמסר בתגובה: "בינואר 2009 כשהופרדה מערכת ההוצאה לפועל מבתי המשפט, עברו עובדי ההוצאה לפועל , בהסכמתם, להיות עובדי הרשות. מאז, הושלמו משרותיהם של כל עובדי הרשות שעבדו בחלקיות משרה, הרשות קיבלה את אישור משרד האוצר להקמת מבנים נפרדים ללשכות, שעומדים בסטנדרטים גבוהים מאוד, לטובת העובדים ומתוך התחשבות בצריכהם, מעל 80 עובדים קודמו לתפקידים בכירים יותר. משרותיהם של חלק גדול מעובדי הרשות שהוזנחו שנים רבות ע"י מערכת בתי המשפט שודרגו, ועובדי הרשות יקבלו החל ממאי ביגוד שנבחר בשיתוף עמם.
"מנהל הרשות, דוד מדיוני, הבטיח לעובדים בפגישות עמם ועם נציגי הועד כי יעשה כל שניתן לשפר תנאי עבודתם תוך שמירה על המסגרת התקציבית. יש לזכור שהישגים אלו הושגו בשנה כלכלית קשה, בה קוצצו תקציבי מרבית המשרדים. עם זאת, הנהלת הרשות מקיימת מגעים הדוקים עם נציגי הועד ודלתה פתוחה לשמיעת כל העובדים".