אוסטרי מתוק: שטרודל תפוחים ופטל אדום
השטרודל הבא לא מתיימר להידמות למתכון הקלאסי, אבל הוא בהחלט טעים, קל להכנה ואפילו כולל טוויסט קטן של פטל אדום, לתוספת צבע וטעם חמצמץ
שטרודל תפוחים ופטל אדום
מתכון באדיבות השף מאיר דנון, "בישולים- בית הספר הגבוה לקולינריה"
המרכיבים:
10-12 עלי פילו
חמאה מומסת להברשה
2 ק"ג תפוחי גולדן דלישס
200 גרם פטל אדום (אפשר קפוא)
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה
להגשה:
אבקת סוכר
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי העץ. מגלענים וחותכים לקוביות גדולות.
- בסיר רחב ממיסים את הסוכר, עד שנוצר קרמל. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מוסיפים פנימה את התפוחים ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה.
- מוציאים מהתנור, מסננים את התפוחים מהקרמל ומוסיפים את הפטל. מניחים לתערובת להצטנן.
- מניחים את עלי הפילו על משטח עבודה. מורחים כל עלה בחמאה ומניחים אותם אחד על השני.
- מניחים את עלי הפילו בתבנית עם נייר אפייה, מסדרים את המילוי במרכז ערימת הדפים ומגלגלים לגליל.
- הופכים את הגליל, כך שהתפר פונה כלפי תחתית התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 25-30 דקות, או עד שהבצק משחים.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
צילום: ירון ברנר
מומלצים