שתף קטע נבחר
 
צילום: הילה דוד

המראיין אינו אוייב המועמד לעבודה

גם אם אתה יושב בצד השולחן של המראיין, כדאי לזכור שגם אתה היית פעם בצד השני. אמפתיה חשובה לשני הצדדים. גם לך המעסיק, המעוניין לגייס את האדם הטוב ביותר לתפקיד

השבוע נפגשתי עם יעל לראיון עבודה. מצאתי מנהלת מוקד בעלת ניסיון עשיר ומגוון, מקדמת ויוזמת, בעלת יחסי אנוש טובים, יכולת להניע צוות ולחשוב אסטרטגית - ממש המועמדת שחיפשתי כבר לא מעט זמן. רק דבר אחד הציק לי - הרגשתי שהיא תופסת אותי בתור "האויב" או "הצד השני" – מי שצריך להיזהר ממנו.

 

 

זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בתחושה כזו ואני שומעת עליה לא מעט מעמיתי למקצוע, שמרגישים גם הם שמתייחסים אליהם בחשדנות. גם כשאני קוראת כתבות, בלוגים וטוקבקים על גיוס, נפרדים שני מחנות: מחנה המועמדים ומחנה המגייסים. ואני שואלת את עצמי - למה?

 

הרי כשמגייסים באים לפגוש מועמד אנחנו באים בציפייה, בדיוק כמו בבליינד דייט, למצוא את "האחד" שלנו. את המועמד שיאייש את התפקיד. אנחנו באים מלאי ציפיות, בדיוק כמו המרואיינים שבאים למצוא את התפקיד שלהם. לנו ולמועמדים יש למעשה אינטרס זהה: שנינו רוצים למצוא את מה שמתאים לנו. וכמו שהמועמד רוצה למצוא ארגון ומשרה שתתאים לכישוריו, כך אנחנו רוצים למצוא את המועמד שיתאים למשרה ולארגון.

 

אז מה השתבש בדרך? ומה האחריות שלנו כמגייסים בהעברת המסר של זהות אינטרסים? האם איבדנו בדרך את הרגישות? האם המקצועיות מונעת מאיתנו להחצין את הציפיות? האם אנחנו "נכנעים" למשחק התפקידים? 

 

אין לי ספק שהאחריות לשינוי התפיסה אצל מחפשי העבודה היא אצל המגייסים.

 

מה ניתן לעשות?

אני מאמינה מאוד באמפתיה. אמפתיה אמיתית ואותנטית. אם אתה כמגייס שכחת איך זה להיות בכורסת המרואיין - אל תוותר על המקום הזה. מצא את האירועים הרלוונטיים שאתה נתקל בהם שידמו את הסיטואציה, ונסה לדמות את ההרגשה.

 

זה הזמן להודות שאני הלכתי ליותר מראיון אחד, גם כשלא היתה לי כוונה להחליף את עיסוקי, על מנת שלא לאבד את האמפתיה, וכדי לשחזר את התחושה שמרגיש המרואיין. ואני ממליצה על כך בחום. אני למדתי על עצמי ועל המועמדים דברים מדהימים דרך ההסתכלות הזו.

  

לצד זאת, כדאי להזכיר למועמד, כבר בתחילת התהליך, את זהות האינטרסים ביניכם. לדבר על האחריות שיש לכם כלפי הארגון, אבל גם כלפיו - ההלימה שאתם מחפשים בין המועמד לבין התפקיד והארגון.

 

נהלו דיאלוג עם המועמדים. החל בשלב פרסום המשרה, דרך כל תהליך המיון. דאגו לשלוח מכתבי סירוב (כן, הגיע הזמן שנשפר את הסגנון ונמציא את עצמנו קצת מחדש), דאגו להסביר את תהליכי הגיוס ותנו למועמד תמונה עדכנית על מצבו.

 

והכי חשוב – עלינו להקפיד לנהל את התהליך בתבונה ורגישות. והמבחן הטוב ביותר לכך הוא מבחן האדם הסביר - אתם. שאלו את עצמכם: "אם אני הייתי מגיש מועמדות למשרה, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי?"

 

הכותבת היא מנכ"לית Mind, גיוס עובדים מקצועי וייעוץ ארגוני בשיתוף עם AllJobs דרושים

 

מובטלת? מחפש עבודה ? מצאת את העבודה עליה חלמת ומעוניין לספר לנו כיצד? את אמא שמצליחה לשלב קריירה ומשפחה? כתבו לנו טור , אם הוא טוב - נפרסם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראיון עבודה. כדאי למראיין לחזור ולהתנסות בעצמו כמרואיין
צילום: דנה קופל
מומלצים