מוליתן: "גם ב-2010 יש מקום לטקסטיל ישראלי"
החלטת ביהמ"ש לאפשר לצבי מאיר לרכוש את מפעל מוליתן בסיוע של כ-2 מיליון שקל מההסתדרות - העלתה חיוך על פניהם היגעות של העובדים. "הממשלה צריכה לצאת מהאטימות, אם נאבד את המפעלים, החברה תקרוס", אומרים בהסתדרות
שמחה רבה שררה הבוקר (יום שני) בקרב עובדי מפעל הטקסטיל "מוליתן" בנהריה, שהתבשרו אתמול כי מפעלם לא ייסגר, אלא יועבר לידיו של איש העסקים צבי מאיר. בין עשרות העובדים ישנם בני זוג וקבוצת אימהות חד הוריות לילדים צעירים, שעמדו לאבד את מקום עבודתם אליו הגיעו שנים רבות.
יו"ר ועד העובדים, יפה איפרגן-טל, סיפרה בהתרגשות ל-ynet: "כולם הגיעו לעבודה עם חיוך על השפתיים. לאורך החודשים שחלפו עבדנו בתנאים של חוסר ודאות, ומתוך אהבה למפעל שהוא בית עבורנו העובדים, המשכנו לייצר עד שחומרי הגלם נגמרו".
מאז הבוקר התקבלו במפעל שיחות רבות מלקוחות שמתקשרים ומברכים על המשך הפעלתו של ה"מוליתן". "הם מבטיחים כי קצב ההזמנות שידע המפעל לפני המשבר יימשך ואף יגדל. אנחנו מקווים להגיע גם לירדן ולמצרים ולבסס את המעמד שלנו", הוסיפה איפרגן-טל.
ההסתדרות מלווה למעסיק
בכל מקום בשטח המפעל ניכר כי כולם חשים הקלה נוכח החלטת שופט בית המשפט המחוזי בחיפה ד"ר עדי זרנקין, לאפשר לצבי מאיר לרכוש את המפעל יחד עם סיוע של ההסתדרות של כ-2 מיליון שקל, כהלוואה מההסתדרות. מרינה חוטינוב עובדת ב"מוליתן" כבר 15 שנה; לדבריה, "אני יכולה להבטיח למר צבי מאיר שהוא לא יצטער על הקנייה. הוא קיבל קבוצה של עובדים נאמנים שמתכוונת להמשיך ולייצר סביב השעון. זה מפעל שלא היתה חסרה לו עבודה, אבל נקלע לקשיים בשל ניהול כושל. אנשים כאן חייבים את הקיום היומיומי שלהם למפעל שסגירתו היתה זורקת אותנו לרחוב ובשל הגיל המבוגר, הרבה לא היו מוצאים עבודה".
מחר צפויים העובדים לראות בחשבון הבנק את המשכורת המגיעה להם מעשרת הימים בהם נוהל המפעל על ידי כונסי הנכסים, שכבר אתמול העבירו את הסכום הנדרש. יתרת המשכורות והתנאים שמגיעם לעובדים ישולמו במהלך השבועות הקרובים על ידי מאיר ובסיוע ההסתדרות. המפעיל החדש צבי מאיר התחייב גם לקיום הסכם קיבוצי לעובדי המפעל.
"רעש המכונות בחדרי הייצור מוכיח כי גם בשנת 2010 יש מקום לטקסטיל תוצרת ישראל", אמר בסיפוק אשר שמואלי, יו"ר ההסתדרות בנהריה ובמרחב הגליל המערבי. "אחרי הרבה לילות של נדודי שינה יכולתי סוף סוף לישון בשקט. אנשים ראו את עצמם נשאבים למעגל האבטלה נוכח המדיניות שמוביל משרד האוצר. לשמחתי, הגיע אדם מדהים כמו צבי מאיר והרים את הכפפה בדרך להמשך פעילות המפעל.
"ממשלת ישראל צריכה לצאת מהאטימות ולהתחבר לשורש הקיום של המדינה וזו הפריפריה בצפון ובדרום. אם נאבד את המפעלים האלה, החברה שלנו תקרוס ואת זה לצערי רבים לא מבינים", הוסיף שמואלי. כעת צפוי שמואלי לסייע למפעל אחר באזור ב.א. אלקטרוניקה שבתפן שם זקוקים הבעלים לסיוע של כמיליון שקלים, כדי לאפשר למפעל העוסק בייצור שבבים אלקטרוניים את המשך פעילותו יחד עם כמאה עובדיו.