וינשטיין: הוועד הציבורי ישקול המלצתו על מאור
היועץ המשפטי לממשלה הודיע לבג"ץ כי בעקבתו הודעתו מאמש, לפיה מנכ"ל בנק לאומי גליה מאור פסולה מלשמש כיו"ר ללא תקופת צינון, החליט הוועד הציבורי למניות הבנקים שבהסדר לשקול מחדש את המלצתו על מאור כדירקטורית
- וינשטיין בהחלטה ראשונה: לא למינוי גליה מאור
- וינשטיין פסל; מאור לא מסירה מועמדותה
- דיון כפול בכנסת על מינוי מאור ליו"ר לאומי
על פי הודעת משרד המשפטים, בעקבות הודעת היועץ החליט הוועד לשוב ולעיין בהחלטתו במהלך השבוע ולאחר מכן לתת למאור זכות טיעון. היועץ הודיע אתמול כי מאור פסולה מלשמש כיו"ר הבנק - אלא אם כן תתפטר מתפקידה כמנכ"ל ותעבור תקופת צינון של שנתיים.
הודעת משרד המשפטים ניתנה בתגובה לשתי העתירות שהוגשו לבג"ץ נגד מועמדות מאור - בידי תנועת אומ"ץ והתנועה למען איכות השלטון.
בבקשתו לבג"ץ כותר וינשטיין, כי "בנסיבות אלה לאור החלטת הוועד הציבורי, ועל מנת שניתן יהיה להתייחס בתגובות להחלטה הנוספת שיקבל הוועד הציבורי, מתבקש בית המשפט לאפשר לכל המשיבים בשתי העתירות להגיש את תגובותיהם עד ליום 19.2".
עוד נטען בבקשה, כי פרקליטה של מאור, עו"ד דוד ליבאי, הסכים לדחייה וביקש לאפשר גם לה להגיש את תגובתה עד אותו מועד. גם מגישי העתירות נגד מועמדות מאור, תנועת אומ"ץ והתנועה למען איכות השלטון, הסכימו לכך שתגובות המשיבים לשתי העתירות יוגשו במועד זה.
אמש פורסם ב-ynet כי למרות התנגדות היועץ, מאור אינה מתכוונת להסיר את מועמדותה לתפקיד יו"ר הבנק - ואף משוכנעת שמותר לה לעשות זאת ושיש לה סיכוי גדול לזכות בתפקיד. מאור הגישה את מועמדותה לתפקיד יו"ר הבנק בשני מסלולים: מסלול ציבורי, באמצעות הוועד הציבורי למניות הבנקים, ומסלול עצמאי, שבו היא ניגשת למירוץ מטעם עצמה, כבעלת מניות בבנק.
גורם בבנק הסביר, כי "הוועדה הציבורית קשורה לחוק המניות, שעליו מבוססת המלצת היועמ"ש, לפיה מאור אינה יכולה להתמודד. המסלול העצמאי, לעומת זאת, כפוף לחוק החברות, שאינו אוסר על מועמדותה. וינשטיין התייחס למסלול הראשון בלבד. אין למאור מניעה מהתמודדות במסלול השני".