שתף קטע נבחר
 

מליות מעולות: אוזני המן ב-4 גרסאות

אם כבר טורחים להכין אוזני המן בבית, כדאי לגוון את המליות ולהכין כמה סוגים. הקונדיטור עמר זרניצקי-דרומי נותן מתכון לבצק בסיסי, מלית פרג קלאסית ולשלוש מליות מיוחדות נוספות: גבינה מתוקה, קרם שקדים עם תותים ומלית קרם שקדים עם פיסוק ופירות יער

אוזני המן - בצק בסיסי

מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי,  בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"

 

המרכיבים:

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

200 גרם חמאה

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

300 גרם קמח (2 כוסות + כף)


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, עד שמתקבלת מסה הומוגנית ותפוחה.
  2. מוסיפים את הביצה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.
  3. מוסיפים את כל הקמח במהירות האיטית ביותר במיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים מלבן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים במקרר לפחות לשעה.

 

מלית פרג

מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"

 

המרכיבים:

150 גרם חלב (3/4 כוס)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

3 כפות דבש

קליפה מגורדת מלימון אחד

1/2 כוס ביסקוויטים מפוררים

50 גרם חמאה

200 גרם פרג טחון טרי

2 כפות צימוקים בהירים


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש וקליפת הלימון.
  2. מוסיפים את הביסקוויטים, החמאה, הפרג והצימוקים.
  3. מערבבים היטב וממשיכים לבשל 5 דקות. מסירים את הסיר מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
  5. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
  6. בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.

 

מלית גבינה מתוקה

מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" 

 

המרכיבים:

300 גרם גבינת כחושה לאפייה או גבינת חצי אחוז

100 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)

כף וחצי קורנפלור

כף וחצי קמח

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מלימון אחד

קליפה מגורדת מתפוז אחד

1 ביצה

קורט מלח

4 כפות צימוקים

להכנת אוזני ההמן:

1 ביצה טרופה


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את הגבינה, הביצה, קליפות ההדרים ותמצית הווניל.
  2. מוסיפים את הביצים והמלח ומערבבים היטב.
  3. מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ושומרים במקרר.
  4. הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
  5. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
  6. בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.

 

מלית קרם שקדים ותותים

מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" 

 

המרכיבים:

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

125 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)

2 ביצים

כף וחצי רום כהה

1/2 כוס שקדים טחונים

2 כפות קורנפלור מנופה

2 כפות קמח מנופה

5 תותים חתוכים לקוביות


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
  2. מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שהמסה אחידה.
  3. מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור והקמח. ברגע שהמסה אחידה עוצרים את המיקסר ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
  4. הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
  5. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
  6. בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.
  8. לאחר שהאוזניים מתקררות חותכים קוביות מתותי שדה טריים ומניחים על המילוי.

 

מלית קרם שקדים פיסטוק ופירות יער

מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" 

 

המרכיבים:

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

125 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)

2 ביצים בטמפרטורת החדר

כף וחצי רום כהה

1/2 כוס שקדים טחונים

2 כפות קורנפלור מנופה

2 כפות קמח מנופה

3 כפות מחית פיסטוק

חבילת פירות יער קפואים (דובדבנים/ פטל / דומדמניות)


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
  2. מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שהמסה אחידה.
  3. מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור, הקמח ומחית הפיסטוק. ברגע שהמסה אחידה עוצרים את המיקסר. מוסיפים את פירות היער, מערבבים ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
  4. הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
  5. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
  6. בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים