מליות מעולות: אוזני המן ב-4 גרסאות
אם כבר טורחים להכין אוזני המן בבית, כדאי לגוון את המליות ולהכין כמה סוגים. הקונדיטור עמר זרניצקי-דרומי נותן מתכון לבצק בסיסי, מלית פרג קלאסית ולשלוש מליות מיוחדות נוספות: גבינה מתוקה, קרם שקדים עם תותים ומלית קרם שקדים עם פיסוק ופירות יער
אוזני המן - בצק בסיסי
מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"
המרכיבים:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
300 גרם קמח (2 כוסות + כף)
(צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, עד שמתקבלת מסה הומוגנית ותפוחה.
- מוסיפים את הביצה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.
- מוסיפים את כל הקמח במהירות האיטית ביותר במיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים מלבן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים במקרר לפחות לשעה.
מלית פרג
מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"
המרכיבים:
150 גרם חלב (3/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
3 כפות דבש
קליפה מגורדת מלימון אחד
1/2 כוס ביסקוויטים מפוררים
50 גרם חמאה
200 גרם פרג טחון טרי
2 כפות צימוקים בהירים
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש וקליפת הלימון.
- מוסיפים את הביסקוויטים, החמאה, הפרג והצימוקים.
- מערבבים היטב וממשיכים לבשל 5 דקות. מסירים את הסיר מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
- בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.
מלית גבינה מתוקה
מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"
המרכיבים:
300 גרם גבינת כחושה לאפייה או גבינת חצי אחוז
100 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
כף וחצי קורנפלור
כף וחצי קמח
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון אחד
קליפה מגורדת מתפוז אחד
1 ביצה
קורט מלח
4 כפות צימוקים
להכנת אוזני ההמן:
1 ביצה טרופה
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את הגבינה, הביצה, קליפות ההדרים ותמצית הווניל.
- מוסיפים את הביצים והמלח ומערבבים היטב.
- מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ושומרים במקרר.
- הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
- בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.
מלית קרם שקדים ותותים
מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"
המרכיבים:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים
כף וחצי רום כהה
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור מנופה
2 כפות קמח מנופה
5 תותים חתוכים לקוביות
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
- מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שהמסה אחידה.
- מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור והקמח. ברגע שהמסה אחידה עוצרים את המיקסר ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
- הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
- בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.
- לאחר שהאוזניים מתקררות חותכים קוביות מתותי שדה טריים ומניחים על המילוי.
מלית קרם שקדים פיסטוק ופירות יער
מתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"
המרכיבים:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים בטמפרטורת החדר
כף וחצי רום כהה
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור מנופה
2 כפות קמח מנופה
3 כפות מחית פיסטוק
חבילת פירות יער קפואים (דובדבנים/ פטל / דומדמניות)
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
- מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שהמסה אחידה.
- מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור, הקמח ומחית הפיסטוק. ברגע שהמסה אחידה עוצרים את המיקסר. מוסיפים את פירות היער, מערבבים ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
- הכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
- בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-25 דקות.