שתף קטע נבחר

שביתות ועיצומים בחברות תעופה אירופיות

טייסי לופטהנזה אמנם הודיעו כי הם משהים את השביתה שהחלה ביום ב' עד 8 במרס, ואולם עמיתיהם בבריטיש איירוויז הכריזו שוב על סכסוך עבודה - בינתיים ללא קביעת מועד לתחילת השיבושים. ואם לא די בכך, פקחי הטיסה הצרפתים מתחילים לשבות למשך חמישה ימים

אין רגע דל בענף התעופה האירופי: הטייסים בחברת התעופה הגרמנית לופטהנזה הסכימו אמש (יום ב') להשהות למשך שבועיים את השביתה, שקירקעה ביומה הראשון כ-900 טיסות. בד בבד הכריזו נציגי איגוד העובדים של אחת ממתחרותיה העיקריות של לופטהנזה, בריטיש איירוייז, על סכסוך עבודה, שמשמעותו כי הם ישבשו את הפעילות בתקופה הקרובה.

 

השביתה בחברת התעופה הגרמנית שהחלה ביום ב' הייתה אמורה להימשך ארבעה ימים, והשתתפו בה כ-4,000 טייסים. תוכניותיהם של אלפי נוסעים ברחבי העולם השתבשו, וכל זאת בגלל מחאת העובדים על שינויים ארגוניים שבכוונת ההנהלה להוציא לפועל.

 

לאחר שהסוגיה הגיע לפתחו של בית המשפט הגרמני, הסכימו אמש הטייסים להשהות את השביתה עד 8 במרס, כדי לתת לצדדים אפשרות להגיע לעמק השווה מבלי להמשיך ולשבש את הפעילות הסדירה של החברה.

 

"האיגוד אמר כי הוא מוכן לחדש את המשא ומתן, ואנו דבקים בכך", אמר נציג האיגוד (Vereinigung Cockpit), תומס פון שטורם. חברת התעופה בירכה על החלטת הטייסים, אך הדגישה כי יידרשו ימים ספורים עד שהפעילות תחזור למסלול הרגיל והמלא.

 

העובדים נדרשים להדק את החגורות

חברות התעופה ברחבי העולם נפגעו באופן ניכר מהמשבר הכלכלי הגלובלי, ובאחרונה הוכרזה 2009 כשנה הגרועה בתעופה העולמית בעידן שאחרי תום מלחמת העולם השנייה. כתוצאה מכך, עלה המתח בין המעסיקים בענף לעובדים, שאינם מוכנים לשאת בתוצאות ולהדק את החגורות - ובמקרה זה לא במובן שהם מכירים מקרוב במטוסים.

 

גורם נוסף לפגיעה הכלכלית בחברות התעופה הוותיקות והגדולות נעוץ בשגשוג שחוות חברות התעופה שמציעות לנוסעים טיסות מוזלות באופן ניכר; הבולטות והמצליחות שבהן הן ריאנייר ואיזיג'ט.

 

הנהלת בריטיש איירוויז מתכננת להקפיא את שכרם של 75% מעובדיה. זאת, לצד צעדי התייעלות וצמצום נוספים. העובדים אינם עומדים מנגד, ואמש הצביעו בעד הכרזה על סכסוך עבודה במחאה על הצעדים המתוכננים.

 

זו הפעם השנייה בעת האחרונה שמחאת עובדי חברת התעופה הבריטית עולה לכותרות. לפני חג המולד האחרון איימו העובדים להשבית את הפעילות למשך 12 יום, ולקרקע כמיליון נוסעים ברחבי העולם. בסופו של דבר, השביתה הגדולה הזו לא יצאה לפועל בהתערבות בית המשפט הבריטי.


עובדת בריטיש איירוייז לקראת השביתה שתוכננה בדצמבר (צילום: רויטרס)

 

האיגוד המייצג של עובדי חברת התעופה מסר אמש כי עדיין לא נקבע מועד לשביתה או לעיצומים, ואולם לא תשובש הפעילות סביב חופשת חג הפסחא, שתחול בתחילת אפריל. הנהלת בריטיש איירוויז הודיעה כי השביתה "אינה מוצדקת", והדגישה כי "לא תתן להרוס את החברה".  

 

ובינתיים בעיר האורות...

ואיך ניתן לבשל קדרה אירופית מבעבעת בלי שהצרפתים ייכנסו אליה? פקחי הטיסה במדינה מתכננים להתחיל היום שביתה שתימשך חמישה ימים, ותשבש את הפעילות בשני שדות התעופה הגדולים בפריז - אורלי ושארל דה גול.

 

איגודי העובדים המייצגים את פקחי הטיסה הכריזו על השביתה בעקבות הכוונה לשלב בפיקוח האווירי פקחים אירופים נוספים.

 העובדים הצרפתים חוששים כי משמעות התוכנית היא אובדן מקומות עבודתם, ופגיעה בהטבות העובד שלהם.

 

ברשות התעופה הצרפתית (DGAC) אמרו כי אין לדעת כיצד השביתה תשפיע על תנועת המטוסים והפקקים שיווצרו. בשביתה דומה בחודש שעבר, מחצית מהטיסות לאורלי ו-15% מהטיסות לדה-גול בוטלו, ונרשמו ביטולי טיסות גם בשדות תעופה אחרים. נוסף על כך, השביתה תתרחש כנראה לצד מזג אוויר סוער ומושלג בצרפת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוזרים לעבוד בלופטהנזה
צילום: איי פי
שיבושים ב"שארל דה גול" שבפריז
צילום: רויטרס
מומלצים