שתף קטע נבחר
 

ההכרעה בנושא חוק הפרוות נדחתה בשבועיים

הצעת החוק שצפויה להפוך את ישראל למדינה הראשונה בעולם האוסרת יבוא ושיווק פרוות, אמורה הייתה לקבל אישור סופי להצבעה בוועדת החינוך. אך בגלל מחלוקת על אופן הפיקוח במכס הוחלט לדחות את ההכרעה בשבועיים. ארגוני בעלי החיים: חבל שנציגי המכס ומשרד החקלאות לא באו מוכנים לדיון

ועדת החינוך והתרבות של הכנסת דחתה בשבועיים את ההכרעה סביב הצעת חוק איסור יבוא פרוות. הצעת החוק, של ח"כ רונית תירוש (קדימה), צפויה להפוך את ישראל למדינה הראשונה בעולם שאוסרת לחלוטין יבוא, שיווק וסחר בפרוות מכל סוג, למעט לשימושים דתיים.
 
בדיון היום אמורה הייתה הוועדה לאשר את הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית במליאה. אך בגלל שלא הייתה הסכמה על סוגיית הפיקוח והאכיפה על מוצרים בהם משולבת פרוות בעלי חיים, הוחלט לבסוף לדחות את המשך הדיון ל-9 במרס.
 
בתום הדיון הסוער, שנמשך שעתיים, אמרה תירוש ל-ynet: "באתי אופטימית לקראת ההצבעה, ושיערתי שהיום נגיע להכרעה, אבל למרבה ההפתעה אנשי המכס לא הצליחו להגיע להסדרים טכניים לגבי האופן בו הם יוכלו לזהות מוצרים שעשויים מפרווה אמיתית, ואם החיות נשחטו או לא. לדבריה, יושב ראש הוועדה, ח"כ זבולון אורלב, העניק לנציגי המכס ומשרד החקלאות ארכה של שבועיים כדי להגדיר באופן ברור את הדרכים לאכיפת החוק החדש והתקדימי.
 
בדיון נכחו נציגי התעשיינים, משרדי החקלאות והאוצר, אנשי רשות הטבע והגנים ונציגי ארגונים למען בעלי חיים מישראל. אליהם הצטרפו גם נציגים של ארגוני בעלי חיים מבריטניה וקנדה שבאו לישראל אמש כדי לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בנושא. 
 
עוד על חוק הפרוות:

 

בארגונים למען בעלי חיים הביעו אכזבה מחוסר המוכנות של משרדי החקלאות והפנים לקראת הדיון. "הם לא הגיעו מוכנים בכל מה שנוגע לסוגיות של פיקוח על מוצרים וסימונם, וההשלכות של קידום החוק על חוק הגנת חיות הבר", אמר עו"ד ג'וש רוטברט מעמותת "תנו לחיות לחיות". "אנחנו מאמינים כי בסופו של דבר הם יגיעו לנוסח מוסכם, ונראה שמסתמנת הסכמה בין חברי הכנסת שהחוק הזה צריך לעבור ויביא לסופה של התעשייה האכזרית הזו".
 
מארק גלובר, ממייסדי הארגון הבריטי "Respect For Animals", שהגיע לישראל כדי לקחת חלק בדיון, אמר: "היה דיון מלא בלהט והוא התנהל בצורה שונה ממה שאנחנו רגילים בפרלמנט הבריטי ובאיחוד האירופי. למרות שזה מאכזב מבחינתנו שהוועדה לא הכריעה היום בנושא, אנחנו עדיין אופטימים לגבי העתיד".
 
גלובר הוסיף וציין כי "אנחנו רגילים לחקיקה שאורכת שנים כדי להעביר הצעת חוק ובישראל נראה שמדובר בקצב מהיר. אם הדבר יעבור בסופו של דבר, יראו בישראל כמובילה בעולם בכל הנוגע לרווחת בעלי חיים. אנחנו נשוב בקרוב לביקור נוסף בישראל".
 
בדיון הדגיש אורלב כי החוק צריך לאפשר חריגה של שימוש בפרוות למטרות דת, והדבר צריך להיות מתואם עם הרבנות הראשית כדי שלא ליצור סחף מיותר או פגיעה בהלכת הדת והמסורת.
 
תירוש מצידה אמרה: "מה שעומד לנגד עינינו הוא לשמור מצד אחד על ההלכה ולא לפגוע בהלכות הדת והמסורת, אך במקביל גם למנוע מצב של גרימת צער בעלי חיים. העובדה שהגיעו לכאן פעילים מחו"ל מחממת את הלב ומדגישה את חשיבותה של הצעת החוק".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים