שתף קטע נבחר

הצעת הפשרה: בעלי מניות לאומי יתכנסו כמתוכנן

השופטת הילה גרסטל הציעה שלמה אליהו ולבנק לאומי, להעלות באסיפה לדיון גם את מועמדותם של אלה שהציעו את עצמם לדירקטוריון הבנק עד לתאריך ה-18 בפברואר

בתום דיון של שעתיים, הציעה היום (ב') נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז, הילה גרסטל, לשלמה אליהו, בעל מניות בבנק לאומי ולדירקטוריון הבנק להגיע לפשרה בנוגע למועד אסיפת המניות. אליהו דרש מהבנק לקיים במועדה את אסיפת בעלי המניות, בה יוכרע על זהות הדירקטורים החדשים בבנק.

 

 

גרסטל הציעה לצדדים להתפשר, כך שהאסיפה תתקיים במועדה המקורי - 1 במרס. לפי הצעת הפשרה, באסיפה גם ידון מעמדם של אלה שהציעו את מועמדותם לדירקטוריון הבנק עד לתאריך ה-18 בפברואר, המועד בו החליט הדירקטוריון לדחות את האסיפה.

 

אליהו עלה באחרונה מדרגה במאבקו נגד המדינה על זהות חברי הדירקטוריון בבנק. אליהו עתר לבג"ץ ודרש מהמדינה מדוע לא תמכור מיידית את כל אחזקותיה במניות הבנק.

 

במהלך הדיון טענה רשות ניירות ערך כי אף אחד לא ראה בתקנה 87 (המסלול הפרטי) סוג של צינור: "מישהו החליט לעשות בזה שימוש יפה ויצירתי, אבל אנו רוצים שלכולם תהיה הזדמנות שווה. לכן, וזאת עמדת הרשות, מה שצריך לעשות זה לתת פרסום פומבי לעצם העובדה שהדירקטוריון מסכים לעשות שימוש בכלי הזה ואחרי שיינתנו לכל בעלי המניות האפשרות לעשות שימוש בכלי, ייבחר מי שייבחר. כרגע נוצר מצב ביניים לא נוח, שהכלי הזה יעמוד לרשותם של מספר מצומצם של אנשים שקפצו על העגלה ברגע הנכון". באמצעות תקנה זו היה יכול בעל מניות בבנק להציע את עצמו או גורם מטעמו כמועמד לדירקטוריון.

 

נציג הרשות הוסיף כי "היציבות היא החלק החשוב ועם כל הכבוד לרצונות, זו לא חברה שצריכה להתנהל על פי אג'נדות אישיות. מי שקונה מניות בבנק, ובטח אם הוא לא קונה 15 מניות אלא באופן שיש לו 10%, צריך להבין שיש לו סוג מסוים של משקולת. ברגע שמדובר בבנק כזה, אסור לתת למאבקי השליטה, שנקבל בהבנה בתאגידים אחרים, כאן אנו לא יכולים לקבל אותם בהבנה.  

 

"הציבור, ולא רק ציבור המשקיעים אלא גם ציבור המפקידים, צריך לרצות שהבנק הזה יתנהל כפי שהיינו מצפים מבנק להתנהל, בצורה שמרנית, כמעט בצורה משעממת. כתוב בתקנות ובחוק שדירקטורים מתחלפים באסיפה השנתית ואם הבנק בחר להחליף את כל הדירקטורים במכה אחת, צריך להמשיך עם המנהג הזה. זה נכון לבנק, זה נכון ליציבות שלו, לתהליך ההפרטה שעומד על הפרק. כל אלה מכתיבים את האינטרס הזה במעלה הראשונה". 

 

עו"ד דליה טל שמייצגת את דירקטוריון הבנק אמרה בדיון: "לשאלת בית המשפט למה ב-31 בינואר לא נתנו את דעתנו לתקנה 87, אני משיבה שמאחר שבכל האסיפות הכלליות לא ציינו איזה דרכים יש לפי תקנה 87, תמיד כינסנו את האסיפות ולא אמרנו אם הולכים לפי דרך א' או ב'. מאחר שניתנה הודעה של מכתבו של אליהו שדורש את האסיפה המיוחדת, היו 21 יום שבהם האנשים ידעו שעומדת להתכנס אסיפה והם יכלו להתארגן בזמן הזה". 

 

טל הוסיפה כי עמדת הבנק הייתה לאפשר לכנס את האסיפה במועדה המקורי: "עמדת הבנק הייתה שצריך לתת הזדמנות לאנשים להגיש ושתקנה 87 בתוקף. שאלנו את רשות ניירות ערך מה הזמן הסביר שאני צריכה להפסיק לקבל את ההצעות. האם זה 21 יום לפני האסיפה או 18 יום לפני האסיפה. מאחר שהיה אפשר להגיש כתבי הודעה עד לתאריך כזה וכזה, אמרנו שעד יומיים לפני אפשר יהיה להגיש את ההצעות. אני לא הבנתי שאני צריכה לבטל את האסיפה. לכן יצאנו מחדר הדירקטוריון ודיברנו עם הרשות שאמרה שהם התכוונו לבטל את האסיפה בכללותה. ביקשנו ממנה שתשלח לנו את זה בכתב ואמרו לנו שאין בעיה ושנודיע לדירקטוריון שכך שמענו. לקראת הדיון פה ביקשנו מהרשות שתעלה על הכתב את עמדתה והיא אישרה את הפרשנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
שלמה אליהו
צילום: רפי דלויה
מומלצים