ת"א: עקירת השיחים חורצת את גורל הקיפודים
פעילי סביבה ותושבים בתל אביב טוענים שהעירייה עוקרת וגוזמת שיחים באגרסיביות, ופוגעת בבתי הגידול ומקומות המסתור של קיפודי חולות - בעלי חיים בסכנת הכחדה שנדחקו מהשטחים הפתוחים לתוך הערים. העירייה: כל הפעולות מתבצעות בהתאם לצורך ולאחר אישור האגרונום העירוני
בפורום מגדירים את השיחים כ"מיני-אתרים של טבע עירוני" ומציינים כי לסוג הצמחייה הזה יש חשיבות אקולוגית כחוצץ טבעי בין השטחים הציבוריים לכבישים. לאחרונה קיימו אנשי הפורום יחד עם עשרות תושבים פגישות עם נציגי העירייה, ואף הפיצו עצומה ברשת, אך הם חוששים שהמשך עקירת השיחים תחרוץ את גורל החיות.
רשות הטבע והגנים: הצמחייה חשובה לקיום החיות
בגלל החשש לפגיעה בקיפודי החולות - בעלי חיים בסכנת הכחדה - פנו אנשי הפורום לרשות הטבע והגנים וביקשו את תמיכתם.
ד"ר יריב מליחי, אקולוג מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים, השיב להם במכתב: "קיפוד החולות (חייב) להימצא בסביבה אשר תספק לו חרקים להמשך קיומו והעמדת צאצאי הדור הבא. כמו בכל מערכת אקולוגית, גם בעיר, מהווה הצומח את הבסיס למערכת אקולוגית, קטנה ככל שתהיה".
לדברי מליחי, "כתוצאה מעיור פיתוח ותשתיות נרחבות במרכז הארץ נדחקו הקיפודים במישור החוף אל שולי העיר ושמורות הטבע. כיום מצוי קיפוד החולות בסכנת הכחדה כתוצאה מפגיעה בבית גידולו, ואוכלוסיות מצומצמות נותרו בתחומים של מספר יישובים, בעיקר בצפון ת"א".
דו-קיום. חתול וקיפוד מצוי (צילום: גלית סמואל)
מליחי הוסיף וכתב: "כיסוי הצומח, בעיקר השיחים, מהווה מקום מסתור במהלך היום והלילה למגוון בעלי החיים ולקיפודים בפרט". לדבריו, באזורים בהם ישנן חורשות עירוניות יש "לתגבר בעוד שיחים, בעיקר במקומות מוצלים בהם לא מתפתח צומח עשבוני, על מנת לאפשר ביסוסה של אוכלוסיית בעלי חיים בצמידות למגורי האדם".
עיריית ת"א: גיזום מינימלי של השיחים
מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה כי באזור חורשת כפר יונה "ישנן פלישות של גורמים פרטיים לשטח הציבורי. על מנת
להשיב את השטח לידי הציבור הוחלט להקים גדר שתחצוץ בין השטח הציבורי לפרטי ולשם כך נדרש גיזום מינימלי של השיחים. נדגיש כי העירייה תקפיד הקפדה יתרה על כך שהגיזום ייעשה על פי ההוראות ובמינימום פגיעה בחי ובצומח".
בעירייה ציינו כי בכל הנוגע למדיניות גיזום השיחים בעיר, כל הפעולות מתבצעות "בהתאם לצורך ולאחר אישור האגרונום העירוני, בהתאם להנחיות אגף שפ"ע (שיפור פני העיר) - כמובן במינימום פגיעה בצומח".