לפני שהעונה נגמרת: שני מתכוני תותים
תותים יכולים להשתלב גם במאכלים שאינם קינוח, כל עוד לא פוגמים ברעננות שלהם. הנה שני מתכונים של השף יוסי שטרית, למרק תותים וכוסברה ולסלט ירקות עם תותים ומוצרלה
סלט חסה, תות שדה ומוצרלה
מתכון של השף יוסי שטרית ממסעדת "ויולט"
המרכיבים:
5-6 לבבות חסה אייסברג
4-6 תותים שטופים וחתוכים לרבעים
10-20 עלי אורוגולה
3 כדורי מוצרלה קטנים חצויים
1 כף עירית קצוצה
4 כפות שקדים פרוסים קלויים
חופן גרעיני רימונים
חופן נבטי צנונית, או נבטי חמניה
לרוטב:
1/4 כוס חומץ פטל או חומץ בן יין
כף וחצי דבש
1/4 כוס שמן זית
מלח גס לפי הטעם
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מפרקים את לבבות החסה ומניחים בצלחת הגשה.
- מסדרים מעליהם את יתר מרכיבי הסלט.
- הרוטב: מניחים את המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים היטב במטרפה (אפשר גם בצנצנת)
- יוצקים את הרוטב בנדיבות מעל הסלט ומגישים.
מרק תותים וכוסברה
מתכון של השף יוסי שטרית ממסעדת "ויולט"
המרכיבים (ל-2 מנות):
1/2 ק"ג תות שדה
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
3 כפות חומץ טבעי
3 כפות מיץ לימון טרי
לתוספת:
חופן תותים פרוסים
חופן כוסברה חתוכה גס
חופן עירית קצוצה
2 צנוניות פרוסות דק
כף גבינת פרמזן מגולפת, או מגוררת
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- טוחנים יחד את כל מרכיבי המרק, מלבד השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בזילוף איטי את השמן, תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את המרק לקערות הגשה ומסדרים מעל פרוסות תותים, צנונית, פרמזן, עירית וכוסברה.
- ניתן להזליף עוד מעט שמן ולהגיש צונן מאוד.
לפני שהעונה נגמרת. תותים
צילום: דלית שחם
חומץ פטל
צילום: יעל גרטי
מומלצים