הדבר הבא: חנות שלמה ללא גלוטן
הטרנד הבריאותי התורן בארצות הברית מכריז מלחמה על הגלוטן. חנות שתמכור רק מוצרים נטולי גלוטן תיפתח בתל אביב מייד אחרי פסח, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות"
דיאטה ללא גלוטן היא הדבר הכי לוהט בערים הגדולות בארצות הברית. שוק המוצרים נטולי הגלוטן גדל ביבשת מדי שנה בכ25- אחוז, וכך גם באירופה (במיוחד באיטליה, שם, בגלל הפסטה ומוצרי הבצק, הרגישות המאובחנת לגלוטן גבוהה במיוחד.( הגלוטן הוא החלבון המצוי בחיטה, והטענה היא שהוא אינו בריא לגוף האדם, וכי מערכת העיכול שלנו אינה מסוגלת לפרק אותו באופן שלם. אחת הסיבות לכך היא שאנחנו צורכים חיטה מתועשת, השונה מאוד מאם החיטה – החיטה המקורית העתיקה.
מלבד חולי הצליאק המאובחנים, יש אנשים הרגישים לגלוטן אך אינם מודעים לכך. הם אינם מקשרים בין הרגישות לגלוטן לתופעות כמו מיגרנות, אנמיה, כאבי בטן, הפרעות עיכול, הפרעות קשב והיפר אקטיביות ואפילו אוטיזם.
לא קלים הם חייהם של חולי הצליאק ושל אנשים הרגישים לגלוטן בארץ. המענה המצוי בשוק לצורכיהם המיוחדים נותר דל מאוד, דל מדי. עדית שניידר ,(37) שעבדה שנים רבות בפיתוח וביצוא בחברת שטראוס-עלית, זיהתה את הנישה הייחודית הזאת, ובעוד מספר שבועות היא עומדת לפתוח את "עדית'ס," חנות קונספט למוצרים נטולי גלוטן. בחנות הושקעו כחצי מיליון שקלים, והיא תשכון בנמל תל אביב.
"הסתובבתי בארה"ב וראיתי שההיצע שם גדול ומרשים", מספרת שניידר. "יש שם חנויות שמוכרות שפע מוצרים נטולי גלוטן, המיוצרים על ידי חברות גדולות ומכובדות. החלטתי לפתח חלק מהמוצרים האלה בעצמי ולייבא אחרים".
בחנות החדשה, שכל כולה מוצרים נטולי גלוטן, אפשר יהיה להשיג פסטות מאיטליה ומאפים מצרפת, רטבים, עוגות, עוגיות, תערובות תבלינים, אבקות מרק, והכי חשוב - לחם טרי. "עד היום היה רק לחם קפוא נטול גלוטן. בחנות החדשה אנשים יוכלו ליהנות מלחם טרי", אומרת שניידר. בעתיד היא מתכוונת גם לפתח חטיפי אנרגיה, חטיפי בריאות וטורטיות, ומתחייבת למחירים תחרותיים בהשוואה לרשתות מזון הבריאות. למשל, לחם טרי בן 850 גרם יימכר ב21- שקל, חבילת פסטה של 500 גרם ב18- שקל, דגני בוקר לילדים 350) גרם) ב15- שקל. לפרטים נוספים: adit@adittas.com