שתף קטע נבחר
 

בניחוח מי ורדים: עוגיות גלוריה

עם מה נארח בפסח? הקונדיטורית חני לשם מציגה עוגיות מעולות על בסיס שקדים ואגוזים עם נגיעת מי ורדים - גם נטולות קמח וגם קלות מאוד להכנה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי ועריכה: אלעד רובינשטיין
 

עוגיות גלוריה

המרכיבים:

280 גרם ביצים (כ-5 ביצים), בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר (כוס פחות כף)

450 גרם שקד טחון (3 וחצי כוסות)

450 גרם אגוזי מלך טחונים (3 וחצי כוסות)

12 גרם אבקת אפייה מנופה (שקית ועוד חמישית)

מי ורדים לפי הטעם

סוכר ואבקת סוכר לעיטוף

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים ביצים. כשהביצים הטרופות מתחילות לתפוס נפח ולהלבין, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת תערובת סטטית, בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים היבשים ואת מי הוורדים. מקפלים בעזרת מרית ומערבבים היטב לקבלת מסה אחידה. מקררים כשעה במקרר, עד שמתקבלת עיסה מוצקה ונוחה לעבודה.
  3. מגלגלים מהבצק כדורים במשקל 10-8 גרם כל אחד. מקפידים על גודל אחיד למדי.
  4. מגלגלים כל כדור בקערה ובה סוכר, "עוטפים" אותו היטב, ואז עוטפים היטב באבקת סוכר.
  5. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה, כאשר מקפידים על מרווחים ביניהם. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת חדר. שומרים בקופסה אטומה.

 

4chef מציעה מגוון רחב של סדנאות, כיתות אומן ,קורסי בישול ואפייה חווייתיים, בהנחייתם של מיטב השפים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות גלוריה
צילום: יהונתן צור
מומלצים