מה שהכי חשוב לבטן חטובה: התזונה הנכונה
אתם יכולים לעבוד בלי סוף על שרירי הבטן, אבל בלי תזונה נכונה - הצמיגים יישארו, גם אם השרירים בפנים יתחזקו. אחרי ארבעה פרקים שבהם עבדנו על שרירי הבטן וזוקפי הגב התחתון, הגיע הזמן להתמקד גם בצלחת. הדיאטנית יעל דרור עם פירוט מלא. פרק חמישי ואחרון בסדנת בטן
אחרי שעבדנו על קבוצות שרירים שונות - משרירי הישר והרחב בטני, דרך כיווצים סטטיים ותרגילי בטן סטטיים ודינמיים, ועד חיזוק שרירי הבטן והגב התחתון, הגיע הזמן להתייחס למימד נוסף, שבלעדיו כל האימונים שבעולם לא יעזרו: התזונה שלנו. רוצים להגיע לשלב הקוביות? הדיאטנית הקלינית יעל דרור-סרוסי מסבירה איך תשלבו נכונה כושר ואכילה.
צילום ועריכה - עמוס פרידלין
פספסתם את הפרקים הקודמים? צפו עכשיו:
- סדנת בטן פרק 1 - עבודה על שרירי הישר והרחב בטני
- סדנת בטן פרק 2 - כיווצים סטטיים לחיזוק שרירי הבטן
- סדנת בטן פרק 3 - תרגילי בטן סטטיים ודינמיים
- סדנת בטן פרק 4 - חיזוק שרירי הבטן והגב התחתון
מה אוכלים לפני הפעילות
אכלו פחמימה שתספק לכם אנרגיה וכוח לפעילות יותר חזקה. כך לא תהיו כבדים באימון ותוכלו לבצע תרגילים ברמה גבוהה יותר, שתחייב את הבטן להתחזק ולהתחטב בצורה טובה. עוד דבר חשוב: השוק מלא בחטיפי אנרגיה - אך לא תמיד צריך להתפתות לקנותם. החטיפים עלולים להכיל כמות לא מבוטלת של קלוריות ושומנים. כדי להשיג את מטרת האכילה לפני הפעילות, בחרו בחצי כוס של דגני בוקר עם חלב או פרי טרי, והאימון יהיה יעיל יותר.
במהלך הפעילות: שתו הרבה מים אבל לא בבת אחת.
מה אוכלים אחרי הפעילות
זהו השלב החשוב ביותר של תזונה באימונים. כאן חשוב לנצל את חלון ההזדמנויות של השריר. מכיוון שהשרירים עבדו קשה, שילוב של חלבון ופחמימה תוך חצי שעה מתום האימון המזון - יילך לשרירים ולא ייאגר כשומנים באזורים מיותרים.
אין הכוונה ש"תרדו" על לאפה עם שווארמה, פיצה או המבורגר בלחמניה. המטרה היא לספק תזונה טובה ומתאימה לגוף, ולא להשמין בחזרה את מה שכבר ירדתם. בחרו ביוגורט עם גרנולה, דגני בוקר עם חלב, או כריך עם טונה, ביצה או גבינה לבנה.
מה עם זמני הארוחות? כדי להוריד שומנים באזור הבטן, עליכם לאכול נכון לא רק בזמנים שסמוכים לפעילות, אלא במשך היום כולו. לפי מחקרים מעודכנים בתחום, הדיאטה שמסייעת להורדת הבטן בקצב המהיר ביותר מתבססת יותר על חלבונים, ופחות על פחמימות.
הגדלת כמות החלבון בתפריט מאפשרת תחושת שובע ארוכה יותר בלי לפגוע
בקצב חילוף החומרים, ובלי לגרום לפירוק השרירים. לא חייבים להוריד פחמימות לגמרי, אבל חשוב שהן יהיו מלאות: לחם מלא, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, דגני בוקר מלאים, ועוד מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים. כך, לא תוותרו על מקור הפחמימות, החיוניות לתפקוד יעיל של המוח והשרירים - אך תמנעו את הסכנה שהקלוריות יגיעו היישר ל"צמיגים".
בנוסף, אל תתנו לגוף הזדמנות לחדש את מאגרי השומן בזמני המנוחה בין האימונים. הקפידו לאכול את המזונות הנכונים ושימו לב שיכילו אחוזי שומן לא גבוהים. ניתן לאכול גבינות וממרחים עד 5%. הימנעו מפיצוחים, בורקסים, שוקולד ושאר ממתקים וחטיפים שמנים. הקפידו על שתיית מים במקום משקאות קלים - והעבירו לגוף את המסר שאתם רציניים.
יעל דרור - דיאטנית קלינית וספורט ,M.Sc מנהלת תחום התזונה הקלינית והספורט במרכז הרפואי medix. לאתר של יעל - לחצו כאן