שתף קטע נבחר
 

ביקורת מצות: מה אומרים התיירים?

התיירים מפרנקפורט נכנסו לדיכאון, הצעירה מנורבגיה התאכזבה מהטעם, והפסיכיאטרית הרומנייה התעניינה איך תכין סנדוויצ'ים לטיול. "ידיעות אחרונות" ערך לתיירים בתנב"ג היכרות עם המצה שנייה אחרי ביקורת דרכונים. היה פריך

על פניו אין שום קשר בין זוג הודים שמתגורר בהמבורג כמעט ארבעים שנה, עיתונאיות במגזין אוכל ידוע בסופיה, דיילות אוויר מחברת התעופה הרומנית, אימאם מוסלמי מדרום אפריקה, תיירת נורבגית עם תרמיל טרק ופסיכיאטרית מרומניה. ובכל זאת, בליל חמישי האחרון, בטרמינל 3 בנתב"ג, היה משהו פריך שחיבר ביניהם - מצות. למה? כי הדבר הראשון שעשו כשנכנסו לאולם מקבלי הנוסעים היה לטעום מצה כשרה לפסח שהגשנו להם. לרובם היה זה מפגש ראשון איתה, גם לאלו מביניהם שכבר שמעו על קיומה.

 

סוודה ובלור באגאוואן, בני זוג הודים המתגוררים זה 38 שנה בהמבורג שזהו ביקורם הראשון בארץ, התאכזבו כשהבינו שלא יוכלו להתענג על פלאפל בפיתה. "שבוע שלם לא נאכל לחם?"‬ התפלאו, "כל כך חיכינו לפלאפל",‬ אבל די מהר נשבו בקסמי לחם העוני שאכלו אבותינו במצרים. "איזה טעים",‬ אמרה סוודה, "זה מזכיר לי טעם של קרקר איכותי".‬

 

אלבנה שקודרובה, עורכת מגזין אוכל יוקרתי בבולגריה, ועיתונאית המגזין אליטסה אנגלובה, שנחתו כדי להכין כאן כתבות על יינות בוטיק ישראליים, היו קצת יותר ספקניות. לפחות כבוד העורכת, שאמרה: "זה קצת יבש, לא‭!?‬ אתם בטח טובלים את זה במשהו או מורחים על זה גבינה".‬ הקולגה שלה דווקא התמוגגה.


מעדן. דיילות מחברת התעופה הרומנית (צילומים: טל שחר)


כמו קרקר. אשראף מוטלה מדרום אפריקה


זה יישבר לי בתרמיל? ד"ר מריה מרומניה

 

הטועמים הבאים היו קבוצה מאורגנת של תיירים מדרום אפריקה. האימאם שלהם, איש שחום עור עטור זקן, לבוש גלבייה לבנה כשכיסוי ראש שחור לראשו, טעם מהמצה ראשון ומיד חלק אותה עם עמיתו המזוקן, אשראף מוטאלה. "It tastes good, this cracker",‬ פסק השייח' הדרום אפריקאי. גם בני משפחת קוזייאם - סבא ג'וויופ וסבתא סדיק, בתם זולפה והנכד בן השנתיים התלהבו וביקשו תוספת אספקה.

 

בני משפחת קוזייאם סיפרו שהתוודעו לקיומה של המצה עוד קודם, בזכות שכניהם בקייפטאון, אבל עד היום לא טעמו ממנה. הסבא, איש חביב בעל נטיות גסטרונומיות, המליץ לנו למרוח עליה חמאה ולבזוק מעל מעט קינמון, בטענה שזה יהיה פשוט מעדן. תוך דקות חזר עם המלצה נוספת: "אני בטוח שאם תשימו על המצה חתיכה יפה של גבינה צרפתית, מהמסריחות הטובות האלו, זה יהיה שילוב מצוין".‬

 

ג'וזפין ספירו, בת 21 מנורבגיה, הגיעה במהירות למסקנה הנחרצת שהמצה היא מזון מאוד משעמם, אבל כתיירת מסבירת פנים היו לה כמה המלצות למקצה שיפורים: לפזר קוביות מהמצה בתוך מרק ירקות. "זה יהיה דלישס", פסקה ומיצמצה בשפתיה.

 

אחריה עצרו לידינו דונייה דאנויי, ראלוקה פופ וויאורלה מיליטארום - שלוש דיילות מחברת התעופה הרומנית, שהודיעו בהתלהבות ש"לטבול קרקר כזה בכוס חלב חם או אפילו בשוקו חם יהיה מעדן של ממש שיתאים מאוד לימי החורף הקפואים של בוקרשט".‬

 

אחרונה חביבה הייתה ד"ר וולפויי לואיין מריה, פסיכיאטרית בבית חולים בבוקרשט. אחרי שהתעניינה - "אז איך אכין סנדוויצ'ים לטיולים? זה יישבר לי בתרמיל?" - נגסה מהמצה בהתלהבות וביקשה צידה לדרך - שיהיה לה מה לחלק לחבר'ה שהגיעו איתה.

 

והייתה עוד צדיקה אחת בסדום הנתב"גי - סווטה מאטוש, תיירת נוצרייה ממוסקבה. "בכנסייה שלנו מחלקים מצות למי שאין לו מה לאכול, אבל מעולם לא טעמתי ממנה",‬ אמרה, טעמה והתעניינה: "איפה קונים את זה? זה רעיון מצוין להצטייד במארז מצות לחופשה שלי בים המלח. זה נראה לי בריא ולא משמין".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משעמם. ג'וזפין ספירו מנורבגיה
צילום: טל שחר
ביקשו תוספת. משפחת קוזייאם מדרום אפריקה
צילום: טל שחר
מומלצים