שתף קטע נבחר

בדקנו את ה-iPad: גאדג'ט מושלם או צעצוע סתם?

בדיוק לפני שבוע, השיקה אפל את ה-iPad, מחשב לוח "מהפכני" ו"קסום", לדבריה. האמנם הוא כזה? הסקירה הרשמית והמלאה

לפני כמעט שלוש שנים הציגה אפל את ה-iPhone, מכשיר טלפון עם מסך מגע וממשק שהיה שונה מאוד מהמכשירים בני אותה תקופה. בהתחלה המבקרים והקהל הרחב נרתעו, הרימו גבה, ובכלליות, לא אהבו את היצירה של חברת אפל.

 

תגובה רגשית

היום, בראייה לאחור, ניתן להבין שה-iPhone הוא אחד המכשירים שעיצבו את עולם הסלולר. לפני שבוע שחררה אפל לשוק מחשב לוח, שגורלו עשוי להיות דומה. כך או כך, אי אפשר להתעלם מה-iPad.

 

אנשים מגיבים אליו רגשית, ומכריזים בקול "גם אני רוצה לרכוש לי אחד כזה!" יש כאלה שפשוט לא אוהבים אותו ומנסים כל הזמן לבצע השוואה ל-iPhone ולמעלותיו. 

 

עם השקת המכשיר היינו סקפטיים בנוגע לאייפד, שימושיו, ולמה בכלל צריך קטגורית מוצרים חדשה בעידן של סמארטפונים, סמארטבוקים ונטבוקים. אך במהלך הימים האחרונים בדקנו את המכשיר של אפל, והגענו למסקנות שעשויות להפתיע.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הבהרה: זה לא iPhone גדול

עוד בטרם נתחיל לסקור את המכשיר, חשוב לשים דברים בפרופורציה: ה-iPad הוא לא תחליף או מתחרה למכשיר ה-iPhone.

 

בעוד שהאחרון אמור להיות טלפון סלולרי, האייפד אמור להיות מכשיר מולטימדיה מתקדם עם מסך גדול שמאפשר לעבוד מול מסך גדול גם תוך כדי הליכה, או כשיש צורך לשלוף את המכשיר ולהתחיל לעבוד איתו מהר (בשונה ממחשב נייד שמצריך הצבה על משטח וזמן הפעלה של 20 שניות לפחות).

 

 

כבד ונוח?

מצד שני, האייפד הוא לא מכשיר קטן. מדובר במכשיר שלא הייתם לוקחים אתכם לכל מקום.

 

למכשיר יש מסך 9.7 אינץ' גדול, ומשקלו ( 680 גרם) רב יחסית לגודלו, שמזכיר נייר A4 (האייפד מעט קטן יותר). צורתו דומה לספר פתוח או מחברת.

 

למרות משקלו, ה-iPad נוח מאוד לאחיזה ביד ותוך מספר דקות ספור מתרגלים לעבודה עימו ומסגלים שיטה לאחיזה והקלדה.

 

מסך מבריק

המסך של המכשיר לא פחות ממדהים. כשמים לידו את מכשיר ה-iPhone מרגישים שהצבעים של האחרון חיוורים לעומתו. יחד עם זאת,  בדומה למחשבים

ניידים, הציפוי המבריק על המכשיר גורם להשתקפות אור, דבר שעשוי להיות בעייתי בעת עבודה בחוץ או תחת תאורה חזקה. 

 

חשוב לציין שעם רכישת האיייפד מומלץ להשיג גם עוזרת בית, או לכל הפחות ממחטה צמודה: המחשב נוטה להתלכלך בטביעות אצבע בקלות. פתרון אפשרי להפחתת הטביעות הוא התקנת מגן מסך ייעודי.

 

בדומה ליתר מכשירי החברה, לאייפד יש מעט מאוד כפתורים: כפתור בית מרכזי שמחזיר אותנו למסך הבית, כפתור להגברה והנמכת עצמת הקול במכשיר.

 

כפתור מצב הרטט מה-iPhone, הוסב לכפתור נעילת מד ההטיה ומניעת סיבוב המסך.

 

ממשק דומה ל-iPhone

ממשק המכשיר די מזכיר את זה של ה-iPhone. הם עובדים על מערכת הפעלה זהה אך למרות זאת נעשו בו מספרים שינויים והתאמות לאייפד.

 

כל התוכנות של ה-iPhone, רצות על גבי האייפד אך זה ממש לא מומלץ, שכן התוכנות מוצגות באמצע הצג בגודל קטן . ניתן לבצע זום דיגיטלי של פי שניים, דבר שגורם לפיקסליזציה ולתמונה לא ברורה על גבי המסך.

 

אחת מהתוכנות שממש חסרות כרגע בגרסת האייפד, היא Facebook שעדיין לא פותחה למכשיר החדש וחבל. לאחר שימוש של מספר דקות בתוכנות של האייפד, ניכר ההבדל המשמעותי ביותר בינו לבין אחיו הקטן: המסך גדול מאפשר לעבוד בצורה נוחה בהרבה, לאורך זמן.

 

מרבית התוכנות שהושקו למכשיר מנצלות בצורה טובה את גודל המסך. תוכנת הדואר האלקטרוני, היא אחת מהיתרונות הגדולים של האייפד. בצד שמאל אנחנו יכולים לראות את כל המיילים בתיבה, ובצד ימים אנחנו יכולים להציג את אחד מהמיילים פתוח.

 

השימוש במכשיר מאוד אינטואיטיבי גם לכאלה שלא מגיעים מהעולם של ה-iPhone. בדומה למכשירי אפל אחרים מורגש החיסרון של ריבוי משימות (מולטי טאסקינג) שצפוי להגיע למכשיר עם שדרוג לקושחה 4.0 בחודשי הסתיו.

 

מקלדת ענקית; ומה עם עברית?

מקלדת המכשיר ענקית. מדובר באחת המקלדות הגדולות והנוחות שיצא לנו לעבוד עליהן במסכי המגע. כידוע כרגע המכשיר מצליח לקרוא עברית בצורה חלקה, אך מקלדת בעברית עוד טרם יצאה עבורו רשמית, ועשויה להגיע רק בשדרוגי הגירסה הבאים של חברת אפל.

 

כשמהכשיר מוצב אופקית, תופסת המקלדת חצי מגודל המסך בגודל מקשים שלא היו מביישים מקלדת פיזית רגילה. אומנם אין לנו משוב פיזי מהמסך בהקלדה, וחבל, אך היא מאפשרת לנו לכתוב בצורה מהירה וקלה.

 

כשהאייפד מוצב לאורכו, המקלדת מכסה בערך רבע מהמסך אך נוח לכתוב איתה באמצעות האגודלים, בדומה למכשירי הסמארטפון.

 

 

למכשיר כבר יצאה אפליקציה של מקלדת בעברית שעולה דולר בודד. היא לא נוחה, כי היא למעשה מתקינה מקלדת מעל המקלדת באנגלית הרגילה, שסותמת את מרבית שטח המסך. 

 

האייפד מיישר את העברית המוצגת לצד ימין בצורה טובה, פרט לחלק מקבצי וורד מצורפים, שאותם הוא בוחר ליישר דווקא לצד שמאל.

 

מפלצת מולטימדיה

מדובר על מפלצת מולטימדיה. נקודה. מסך ה-9.7 אינץ' הופך צפייה בסרטונים למהנה מאוד. בכלל, חוויית הוידאו כאן שונה מאוד מאחיו הזעיר והסלולרי,

ועומדת להיות אחת מנקודותיו החזקות ביותר של האייפד.

 

נגן המוזיקה של אפל, כרגיל, נוח מאוד. בשונה מה-iPhone או ה-iPod בדגם המגע, לא ניתן למצוא פה את דפדוף עטיפות האלבומים המפורסם, אך ניתן להתמצא היטב בין האלבומים שהורדנו, וגם ליצור בקלות רשימות השמעה.

 

הרמקול של האייפד איכותי וחזק אך במקומות רועשים צלילו עשוי להיבלע. האייפד לא מגיע עם מצלמה מובנית, אך אם תוסיפו כסף תוכלו לרכוש מתאם לחיבור מצלמה (דבר מסורבל).

 

ממשק התמונות של המכשיר נאה, והוא מציג את ספריות התמונות כערימות של תמונות. ניתן להציג את התמונות כמצגת, ללא צורך ברכישת מסגרת דיגיטלית.

 

נולד למשחקים

האייפד גם נראה כהתקן אידיאלי למשחקים, במיוחד משחקי קזו'אל הפופולריים מאוד בימים אלה. המשחקים במכשיר מצויינים, אם כי אין עוד מהם מספיק.

 

הפיכת המכשיר לשולחן הוקי מהנה מאוד, ומירוץ המכוניות דורש מעט הסתגלות, אך כייפי להחריד.

 

גלישה מהנה אך איטית

מיותר לציין שאחד מהשימושים המרכזיים במכשיר הוא גלישה באינטרנט. חוויית הגלישה באתרים טובה מאוד, פרט לחוסר התמיכה של המכשיר בפלאש. עד שאפל תצליח לחנך את השוק לתמוך ב-HTML5, היה מוטב אם היינו מקבלים תמיכה, ולו מוגבלת, באתרים מבוססי פלאש (לפחות נחסכות מאיתנו הפרסומות).

 

 

מהרגע שהאייפד יצא לשוק דיווחו משתמשים על איטיות בגלישה ובעיות ניצול רוחב הפס בתקשורת אלחוטית. בדקנו את המכשיר לאורך זמן וגילינו שאכן מהירות הגלישה במחשב נייד בתנאים זהים, גבוהה בממוצע במגהביט שלם לשניה, ממהירות הגלישה ב-iPad. לעומת זאת רוחב הפס העולה זהה במחשב וב-iPad. 

 

הדגם שנבדק בסקירה הוא הדגם עם קישוריות Wi-Fi בלבד. בסוף החודש צפוי לצאת הדגם שמגיע עם מודם דור 3.5 מובנה ורכיב GPS.

 

תוריד לי ספר מהמדף

אפל רוצה להיכנס לשווקים חדשים, ורוצה לחולל מהפיכה גם בתחום הספרים האלקטרוניים.

 

אמנם המדף של חברת אפל עדיין לא עמוס כמו זה של המתחרה אמזון, אך אין ספק שחווית השימוש ביישום iBook של החברה מעורר השראה ורצון עז לקרוא ספרים (גם אם הם לא בשפת הקודש).

 

 

אפל יצרו ממשק שמזכיר מדף ספרים אמיתי, ולאחר שבוחרים ספר, הדפדוף בספר מזכיר ממש הפיכת דף של נייר, למעט החיסרון שלא ניתן לקפל "אוזניים" לספר בתור סימנייה. האייפד בכל זאת זוכר באיזה עמוד אתם נעצרתם ומחזיר אתכם לשם.

 

גם המתחרה, אמזון,נמצאת על גבי האייפד. הורדת היישום מחנות האפליקציות, מאפשר עבודה עם חנות ה-Kindle של אמזון, וקריאת ספרים ללא כל גימיקים: טקסט עם פונט שחור על גבי רקע לבן. אחד מהחסרונות בקריאה במכשיר הוא הלובן הבוהק שמתקבל מהרקע הלבן, דבר שעשוי להציק בעין

לאורך זמן.

 

יישומים? בחיתולים

חנות האפליקציות של ה-iPad עדיין בחיתוליה, והיא מזכירה את ימיה הראשונים של חנות היישומים ל-iPhone. ניתן למצוא בה תוכנות, אך כיום היא מונה כ-

3500 תוכנות. כמובן שניתן להתקין גם את התוכנות של ה-iPhone, אך כאמור, הדבר אינו מומלץ.

 

שימו לב: החנות לא תומכת במדינת ישראל, ובכדי ליהנות משירותי החנות יש צורך במשתמש אמריקאי. בלי העברת החשבון לכתובת בארצות הברית, לא ניתן להיכנס לחנות וגם לא להוריד תכנים חינמיים.

 

להערכתנו, גם החנות הזאת צפוייה להכפיל את נפחה מדי כמה שבועות, ותציע יותר יישומים ומשחקים ייעודים למכשיר. כרגע, שווה להמתין.

 

חיי סוללה מפתיעים לטובה

לאייפון של אפל יצא שם מגונה של מכשיר שסוללתו אוזלת במהירות. אך בשונה ממכשירים אחרים שמבטיחים שעות עבודה רבות וכושלים, האייפד גם מקיים. בעבודה תחת רשת ה-Wi-Fi, האייפד פעל שעות ארוכות ובסיום יום עבודה מלא עם המכשיר (ודחיפת דואר) הגענו למצב של עוד 40% זמן סוללה. נתון מרשים לאור העובדה שמדובר במסך ענק וצבעוני.

 

סיכום: גאדג'ט נחמד, לא תחליף לנייד

האייפד הוא אחד מהמכשירים היותר מלהיבים שנחתו על שולחננו. הוא אמנם גדול, ואפילו כבד, אך נוחות השימוש בו לשימושים יומיומיים כמו קריאת המיילים וניהול אנשי הקשר והיומן נוחה בצורה בלתי רגילה.

 

חוויות הגלישה והמולטימדיה במכשיר מצויינות והן עשויות להשתבח בחודשים הקרובים עם מעבר האתרים הגדולים לתקינה של HTML5. כיאה לכל מכשירי המולטימדיה של אפל, גם בקטגוריה זאת המכשיר "דופק" הופעה ולא מאכזב.

 

 

האייפד הוא ג'אדגט נחמד מאוד שלא יחליף אצלכם לא את הסלולרי ולא את המחשב הנייד. למרות זאת הוא עשוי להיות חפיץ חביב לחובבי טכנולוגיה, ולמי

שמחפש קורא ספרים דיגיטלי באנגלית, שהוא גם דפדפן ומכשיר מדיה מצוין.

 

בתמחור של 499  דולר לדגם הבסיסי, אין מדובר בצעצוע זול. קשה להעריך כרגע את מידת הצלחתו כי היא תלויה במשתנים רבים, אך כמו יין טוב גם האייפד עשוי להשתבח עם הזמן, ומאוחר יותר לחלחל ליותר שכבות באוכלוסיה. ייתכן ונשוב לבקר אותו אז.

 

Apple iPad

ציון:


 

יתרונות: מסך יוצא דופן, נוחות שימוש, יכולות מולטימדיה, דפדפן ודואר מעולים.

חסרונות: חוסר במצלמה, הנחתת מהירות גלישה, חנות תוכנות קטנה.

השורה התחתונה: מתבשלת פה קטגוריית מחשוב מעניינת

 

מפרט טכני

מעבד:

Apple A4, במהירות 1 גה"צ

זיכרון ואחסון:

16,32 או 64 ג"ב של זיכרון הבזק (16 בדגם הנבדק)

תצוגה:

מסך רב-מגע LED רחב מבריק, בגודל 9.7 אינץ'

1024 על 768 פיקסלים, 132 פיקסלים לאינץ' (ppi).

קישוריות:

Wi Fi a/b/g/n

Bluetooth 2.1 EDR

USB

סוללה:

סוללת ליתיום פולימר פנימית, בהספק 25 וואט/שעה.

זמן פעולה של 10 שעות בין טעינה לטעינה (הצהרת יצרן)

מידות:

גובה: 24.2 ס"מ 

רוחב: 18.9 ס"מ

עומק: 1.3 ס"מ

משקל: 680 גרם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
iPad. גאדג'ט נחמד
צילום: יהונתן צור
מומלצים