שתף קטע נבחר
 

צלי הכל בסדר: בקר צלוי עם ירקות וקונפי שום

שלושה סוגי ירקות, יין לבן וקונפי שום שמשדרג את כל הטעם. הנה מתכון לצלי בקר לא מסובך, צבעוני ועשיר בטעמים

צלי בקר עם קונפי שום ויין לבן

מתכון של השף עודד זיו, באדיבות "אוליה" 

 

המרכיבים:

2 ק"ג בשר בקר כתף או פאלש פילה

1 כרשה

1 סלרי, שורש וגבעולים

5 גזרים בינוניים

1/2 בקבוק יין לבן

5-6 גבעולי טימין

שיניים מקולפות מ-1/2 ראש שום  לקונפי (אפשר להשתמש גם במוכן)

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל


(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. הקונפי שום: שוטפים את השיניים ושמים בסיר קטן. מכסים בשמן זית ומוסיפים מעט מלח.
  2. מבשלים על להבה נמוכה מאוד, כך שהשמן לא ירתח, תוך כדי ערבוב, עד שהשיניים מתרככות. 
  3. הצלי: מחלקים את נתח הבשר לשני נתחים גדולים ושווים.
  4. קוצצים את הסלרי, הכרשה והגזר לקוביות של כשני ס"מ.
  5. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומכניסים את נתחי הבשר, אחד אחד. משחימים מכל הכיוונים. מעבירים לתבנית רחבה.
  6. מוסיפים לסיר את הירקות ומטגנים קלות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים ביחד כעשר דקות. מוסיפים את השום ומערבבים.
  7. מעבירים את תערובת הירקות לתבנית עם הבשר. מוסיפים טימין ומכסים בנייר כסף.
  8. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעתיים.
  9. ניתן להגיש את הצלי בשלמותו לשולחן, או לפרוס לכל סועד פרוסה נאה עם תערובת ירקות השורש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים