ו' הכספים ליונס: הסבר מדוע אתה גובה עמלה
הוועדה תדרוש תדרוש ממנכ"ל בנק מזרחי-טפחות להגיע ולהסביר לה מדוע הבנק שלו הוא היחיד שגובה מלקוחותיו עמלה על הפעולות במסחר בקרנות הנאמנות בבורסה. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "אם יידרש, אביא אותו אפילו בכוח. הוא לא מסבסד את הלקוחות שלו בגלל המשכורת שלו"
מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות, אלי יונס , נדרש היום (ד') על ידי ועדת הכספים לבוא אישית לאחת מישיבותיה הקרובות כדי שיוכל להסביר בפניה מדוע הבנק שלו הוא היחיד שגובה מלקוחותיו עמלה על הפעולות במסחר בקרנות הנאמנות בבורסה, שהוא מבצע עבורם. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, אמר כי "אם יידרש, אני אבקש להביא אותו אפילו בכוח, במסגרת החוק".
נציגי הבנקים האחרים הוזמנו לוועדה כדי שתוכל לברר האם הם גובים עמלה דומה. נציגת המפקח על הבנקים בישיבה טענה כי לפיה המידע שבידיהם מזרחי-טפחות הוא היחיד שגובה עמלה זו. בהיעדרו של נציג בנק מזרחי-טפחות ומפאת קוצר זמן הוועדה לא קיימה דיון בנושא, והחליטה לקיימו באחת הישיבות הבאות, במעמד יונס.
לדברי גפני, "הוא (יונס - צ"ל) לא מסבסד את הלקוחות שלו בגלל המשכורת שלו. אני רוצה לדעת אם יש קשר בין שכר המנכ"ל לזה שהבנק גובה מה שבנקים אחרים לא גובים. אם צריך לסבסד את מנכ"ל מזרחי שמקבל 1.5 מיליון שקל בחודש - זה לא בסדר".
העמלה האמורה נקראת "עמלת מסלקה" והיא נגבית בשיעור זניח על ידי הבנק בנוסף לעמלות שגובות קרנות הנאמנות על פעולות המכירה והקנייה. עמלה זו משולמת לבורסה על ידי הבנקים, אך רוב הבנקים סופגים אותה בעצמם ולא גובים אותה מהלקוחות.
גפני הוסיף, לפני שנעל את הישיבה: "אנשים במדינה הזאת מקבלים שכר חודשי שבו אפשר לפרנס שכונה שלמה. שכרו של מנכ"ל מזרחי-טפחות הוא הדוגמא לפער הגדול בין שכר המנהל הבכיר לעובדת הניקיון הזוטרה של הבנק, שמקבלת 21 שקל לשעה".
לפני כן קיימה הוועדה דיון באחד מפרקי הדו"ח של בנק ישראל ל-2009, שבו נמסרו נתונים על העובדים העניים בארץ.
הדו"ח מדגיש את תחולת העוני בעיקר בקרב המועסקים ממגזרי הערבים והחרדים. לפי הדו"ח, 54% מהמשפחות במגזר הערבי ו-32% במשפחות מהמגזר החרדי נמצאות מתחת לקו העוני, למרות ואולי בגלל שיש מפרנס אחד בכל משפחה. דיון מלא על כל הדו"ח יתקיים בשבוע הבא בהשתתפות נגיד בנק ישראל סטנלי פישר.
אלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים