המצרים מחרימים בשר אדום בשל יוקר המחירים
מחיר קילו בשר אדום מגיע לכ-15 דולר, ולכן משפחות רבות החלו בחרם ספונטני כדי לאלץ את הסוחרים להוריד מחירים; בין פברואר לאפריל צמצמו 52% מבתי האב את צריכת הבשר
לאחרונה מורגשת ירידה בצריכת הבשר האדום בשוק המצרי, והדבר מיוחס לעליית המחירים הגדולה במחיריו. לפי מקורות במצרים, מחיר קילו בשר אדום מגיע לכ-80 לירות מצריות (כ-15 דולר), ולכן משפחות רבות החלו בחרם ספונטני כדי לאלץ את הסוחרים להוריד מחירים.
סקר שביצע המרכז למידע ולסיוע קבלת החלטות השייך לממשלת מצרים, מצא שבין החודשים פברואר לאפריל 2010 צמצמו 52% מבתי האב במצרים את צריכת הבשר האדום.
41% שמרו על רמת הצריכה של הבשר האדום בתקופה זו וכ-4% מבתי האב הגבירו את צריכת הבשר האדום. הסקר כלל 1,126 בתי אב במצרים שכללו בעלי הכנסות מצומצמות, בינוניות וגבוהות.
89% מהנסקרים אישרו כי הבחינו בעליית המחירים בתקופה שבין פברואר לאפריל בעוד ש-8% טענו כי המחירים לא השתנו. 75% השיבו בחיוב לשאלה אם יסכימו להכריז חרם על צריכת הבשר האדום כדי להביא לירידת מחירו. עוד 3% טענו כי יסכימו לחרם בתנאי שכלל האוכלוסייה תסכים לכך.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)
פורסם לראשונה 04/05/2010 23:58
בשר אדום
צילום: index open
מומלצים