שתף קטע נבחר
 

להרים כוס לקינוח: טירמיסו קליל

רותי קינן שוב ניסתה למצוא את השילוב בין מינימום עבודה קשה במטבח לבין מקסימום תוצאות במראה, בטעם ובתגובות. והפעם: גרסה קלילה ולא מחייבת לטירמיסו נכנסת לכוסות אישיות וקוטפת תשבוחות

הרעיון נולד מתוך צורך מעשי בתוספת נחישות ורצון להפתיע: הבטחתי לשנע קינוח לאירוע וממש התעקשתי, מה שלעתים קרובות עולה לי בהרבה מאמצים ומפחי נפש, להדהים את כל הנוכחים. הפעם זה עבד, אפילו מעבר למצופה, בכל פרמטר אפשרי.

 

אז נתחיל מהסוף. גם אם קינוחים נתונים בכוסות קטנות זה כבר לא בדיוק הקטע הכי מקורי בעיר – ההגשה הזאת בכל זאת מצליחה עדיין לרגש. באופן אישי, נתקלתי בהן כבר לפני כמעט שבע שנים בפריז, במסיבת קוקטייל שהאוכל שהוגש בה התבסס כולו על מנות קטנות נתונות בכוסות - ממנות הפתיחה ועד הסיום. האוכל המתוחכם להדהים כלל את כל הרפרטואר הצרפתי הקלאסי עם טוויסט מעניין שמתבקש מצורת ההגשה. היו שם פטה של כבד אווז, מוסים של סלמון וקוויאר, צדפות ופירות ים, בשרים וקינוחים. זה היה כל כך מיוחד, שונה ו... ממוזער – עד כי נותרנו הלומים ורעבים ושמנו פעמינו הישר למזללה הקרובה להתנחם במשהו שאפשר לתקוע בו את השיניים. מאז עברו הרבה מנות בכוסות, והטרנד החביב הזה שטף גם את כל שירותי ההסעדה במקומותינו.

 

אלא שמה שהפך כבר לכמעט נדוש כשמדובר באירועים מוזמנים, עדיין מצליח לעורר התפעמות כשמדובר באירוח ביתי. למרבה הפלא, מצדו של המכין, לא מדובר כאן במאמץ יתר אלא רק בחשיבה קצת מחוץ לקופסה, או במקרה זה – מחוץ לתבנית. במסגרת הניסויים לחג הגבינות הקרב ובא הלכתי על קינוח המתבסס על מסקרפונה – מעין וריאציה חופשית על נושא הטירמיסו. ומה שיצא מהתהליך, המביך בפשטותו, לא עמד בשום יחס למראה, לטעם ולתגובות.

 

אז מה נהיה לנו? כוסיות פלסטיק שקופות ורבועות, שבבסיסן בישקוטים רוויים בקפה ועליהם תערובת גבינה עשירה ובזוקה בקקאו – כמעט טירמיסו מושלם, למעט החלמונים המוקצפים (עובדה שתורמת לחיסכון ניכר במאמץ וברמת הכולסטרול). בשל היותו כלוא בכוס קטנה, אין צורך לדאוג שמא הקינוח לא יהיה יציב דיו כדי להיפרס, אף כי התערובת הרכה שאותה יוצקים לכוסות מתקשה בהחלט במהלך הקירור. אם אין לכם כוסות קטנות ושקופות, אפשר להירגע: כוסות פלסטיק חד-פעמיות כמו אלה שבתצלום אפשר להשיג בחנויות לממכר כלים חד-פעמיים, ובכסף קטן. הכוסות הקטנות נכנסות בקלות לכלי פלסטיק, נוחות להעברה (למסיבות שבהן כל אחד מביא משהו) ובתום השימוש – נזרקות לפח.

 

ועוד מילה על הפתעות וצירופי מקרים – ביום שבו צולמו הקינוחים האלה נחת במקרר שלי מגש של קינוחים נתונים בכוסות דומות, שנשלחו לטעימה מקונדיטוריה מפורסמת. אז שיהיה ברור לגמרי שלא היתה לי מעולם כוונה לרשום את פטנט ההגשה בכוסות על שמי. על הצירוף המוצלח שלהלן אני דווקא חתומה ברצון.


(צילום: ירון ברנר)

 

טירמיסו בכוסות

המרכיבים (ל-18 כוסות קטנות):

12 בישקוטים (עוגיות "לשונות חתול")

1/2 כוס אספרסו מרוכז

1 כף ליקר קפה (לא הכרחי)

1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:
  1. מחלקים כל אחד מהבישקוטים ל-3-4 חלקים. מערבבים את הקפה עם הליקר בקערית ומשרים את חתיכות הבישקוטים בתערובת לרגע קל. מחלקים את הבישקוטים השרויים בין הכוסיות.
  2. בקערה בינונית מערבבים את המסקרפונה, הגבינה והסוכר עד שמתקבל קרם חלק במרקם שמנת והסוכר נמס לחלוטין. יוצקים את התערובת על הבישקוטים.
  3. שמים את הקקאו במסננת דקה וזורים על פני הקרם.
  4. מצננים היטב לפני ההגשה. אפשר לקשט בפיסות פרי ובפיסטוק קצוץ.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
עוגיית בישקוטי
צילום: index open
מומלצים