היום: ה־OECD צפוי לאשר את קבלת ישראל
לשם קבלת ישראל לארגון היוקרתי המאחד את המדינות המפותחות בעולם, צריכות כל 31 החברות כיום בו להצביע בעד. ההצבעה הגורלית תתקיים אחה"צ בפריז. באוצר הביעו אופטימיות זהירה ביחס לסיכויי הקבלה של ישראל לארגון
מועצת ה־OECD - קבוצת 31 המדינות המפותחות בעולם - תכריע היום (ב') האם ישראל תתקבל כחברה בארגון, יחד עם שתי מדינות נוספות, סלובניה ואסטוניה. ההצבעה הגורלית תתקיים בפריז בשעה 15:30 (שעון ישראל).
- ישראל הצטרפה לאמנת ה-OECD למניעת שוחד
- משלחת ה-OECD נפגשה עם שטייניץ
- "כאישה, אני קוראת ל-OECD לא לצרף את ישראל"
לשם קבלת ישראל לארגון צריכות כל 31 החברות להצביע בעד. אם אכן יוחלט על קבלת ישראל ל־OECD, היא תוזמן להצטרף לארגון במהלך הכינוס השנתי של שרי האוצר של המדינות החברות, שיתקיים בסוף חודש זה. מאוחר יותר יתקיים טקס הקבלה הרשמי בישראל, בהשתתפות מזכ"ל ה־OECD, אנחל גוריה.
"התחייבות חד־משמעית"
שר האוצר, יובל שטייניץ, נזהר אתמול להתבטא לגבי ההחלטה הצפויה, "אל יתהלל חוגר כמפתח. זה תלוי בשרי המדינה ואני מניח שנקבל בשורות טובות בימים הקרובים אם לא יהיה עיכוב של הרגע האחרון". זאת בהמשך ל"התחייבות חד משמעית לפעול בהנהלת הארגון לצרף את ישראל במהלך 2010", שקיבל ממנכ"ל הארגון גוריה.
ארגון ה־OECD משמש למעשה כפורום לדיון ולתיאום מדיניות בנושאים כלכליים וחברתיים, וההערכה היא שקבלת ישראל כחברה מלאה בו עשויה לסייע למשק הישראלי בתהליך השתלבותו בכלכלה העולמית. קבלת ישראל לארגון תסיים מסע ארוך שהחל כבר בשנת 1994.
בשנים האחרונות היתה ישראל אחת המדינות הלא־חברות הפעילות ביותר במסגרת הארגון, ולשם כך הוקמו כמה צוותים במשרדי הממשלה השונים, שהופעלו על ידי צוות היגוי של משרד האוצר. בתקופה זו קיים ארגון ה־OECD לישראל לא פחות מ־18 שימועים בנושאים שונים.
ביקורת על המשק הישראלי
מנכ"ל הארגון, גוריה ממקסיקו, השתתף בדיוני הקבינט הכלכלי-חברתי בעת ביקורו האחרון בישראל בינואר השנה. השר שטייניץ העריך לאחר מכן כי הוא מאמין שהמלצתו המקצועית של המנכ"ל לגבי צירוף ישראל תהיה חיובית. זאת על פי התרשמות השר מדברי עמיתיו שהבהירו כי הממשלה עשתה את המהלכים שהארגון ביקש ממנה להשלים.
בביקורו האחרון של גורייה הוגש הדו"ח של הארגון על ישראל בו הודגשו הפערים בתחום הכלכלי-חברתי, רמת העוני והשיעור הגבוה של החרדים והערבים שמחוץ למעגל התעסוקה. בעקבות הדו"ח קבלה הממשלה החלטות לגבי מהלכים מעשיים לצמצום הפערים ולקידום שילובם בעבודה של החרדים והערבים.