פותחים דף חדש
נייר האפייה הרגיל הוא מצרך חיוני במטבח אם את לא אוהבת לעמוד ולצחצח תבניות מלוכלכות. עכשיו תחשבי מה קורה כשמצפים אותו בטפלון
אצלנו במטבח, נייר האפייה עובד שעות נוספות. אני אפילו לא זוכרת את הפעם האחרונה שבה אפיתי משהו בתבנית בלעדיו. אם בהתחלה השתמשתי בו רק כדי למנוע מהעוגיות להידבק לתבנית, עם הזמן גיליתי שיש לי הרבה דברים שאני מעדיפה לעשות עם הזמן הפנוי שלי מאשר לעמוד ולשפשף תבנית שלמה משאריות שומן שרוף.
כל כך התרגלתי לדפי האפייה, עד שבמבט ראשון, לא הבנתי מה מיוחד בדף האפייה החדש של "ניקול" חוץ מהצבע השחור שלו. רק אחר כך הבנתי שהשחור הזה הוא פשוט ציפוי Teflon אמיתי דק-דק – שהופך את המוצר הזה ללא פחות מגאוני.
האוכל פשוט מחליק מהתבנית
הרי עם כל הכבוד לנייר האפייה המסורתי, כולנו נתקלנו במקרים שבהם הוא והמאפה שלנו "מצאו שפה משותפת" ומצאנו את עצמנו מגרדים אותם אחד מהשני. לעומת זאת, את הטפלון לא צריך לשמן או לקמח כדי שהאוכל לא יידבק אליו. מעבר לעניין הנוחות, יש כאן גם עניין בריאותי – תחשבו על כל השומן המיותר שאפשר לחסוך כשמכינים מאפים על תבנית שמרופדת בנייר טפלון. לא משנה מה מכינים על הטפלון – אפשר להוריד ממנו את האוכל בקלות, בלי לקלף ובלי לגרד, והכלי נשאר נקי.
תחשבו על מנות כמו המבורגרים, עוף וצ'יפס - במקום השמן שהיינו מוסיפים לתבנית כדי למנוע מהם להידבק אליה, המזון נצלה בשומן של עצמו. זה לא רק יותר טעים - זה גם הרבה יותר בריא.
נכון, אי אפשר להשוות בין מחיר הנייר הרגיל לבין דף מצופה טפלון. אבל ההבדל הקטן הוא שאחרי שסיימתם להשתמש בו, את דף הטפלון פשוט שוטפים (אפילו במדיח כלים) ומשתמשים בו שוב ושוב.
ואם תהיתם כמה דק יכול להיות דף מצופה בטפלון, מספיק שאספר לכם שאפשר לחתוך או לגזור אותו במספריים. אבל אני לא מספרת לכם את זה רק לידע כללי. תחשבו על כך שתוכלו להתאים לכל תבנית, מחבת או סיר במטבח דף אפייה בדיוק בגודל המתאים – בלי קיפולים ובלי שאריות שבולטות החוצה. אם יש לכם, כמוני, לא מעט תבניות שמצד אחד עדיין עושות את העבודה, אך מצד שני פני השטח שלהן כבר לא מה שהיו פעם – זה בדיוק מה שיחזיר אותן לפעולה.
הדף עמיד בטמפרטורה של עד 260 מעלות, ולכן מתאים לאפייה ולצלייה בתנור – ואפילו במיקרוגל.
גודל הדף: גודל הדף: 33X40 ס"מ. מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ש"ח ליחידה. להשיג ברשתות השיווק המובחרות.
פורסם לראשונה 10/05/2010 18:21
שוטפים - ומשתמשים שוב
מומלצים