שתף קטע נבחר

 

שר החוץ הטורקי קיבל פני הפצועים: דורשים חקירה

מאות מפעילי המשט לעזה שבו לטורקיה וזכו לקבלת פנים של גיבורים. שר הבריאות: "נאלצנו להשאיר שני פצועים בישראל". סגן ראש הממשלה הטורקי: "הם ספגו יחס ברברי, אך שבו בגאווה". תסכול בצה"ל לנוכח שחרור מבצעי הלינץ' ללא משפט

הפלגה קשה - נחיתה רכה. הלילה (יום ה') נחתו בטורקיה בזה אחר זה מטוסים ובהם מאות פעילי המשט ההומניטרי לעזה, שזכו לקבלת פנים של גיבורים. תחילה הגיעו לאנקרה מטוסים של צבא טורקיה, שנשאו את הפעילים הפצועים. רשת הטלוויזיה הממלכתית במדינה דיווחה כי הם הועברו לבית חולים מקומי. שר החוץ הטורקי, אחמט דאוד אולו, קיבל את פניהם בבסיס הצבאי אטימסגוט בטורקיה ודרש חקירה בינלאומית. יחד עימו קיבלו את פניהם מאות תומכים ובני משפחה.

 

המשוחררים מגיעים לנתב"ג ועולים למטוסים בדרך הביתה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
עם שובם של הפצועים התקיימו הפגנות תמיכה, בהן נישאו דגלי פלסטין ודגלי טורקיה. דאוד אולו אמר בקבלת הפנים כי "טורקיה תשתמש בכל האמצעים כדי להבטיח את קיומה של חקירה בינלאומית". שר הבריאות, רג'פ אקדאג, קיבל אף הוא את פני החוזרים: "לצערנו, נאלצנו להשאיר שני פצועים בישראל משום שמצבם לא איפשר להם לטוס. הם יועברו לטורקיה בימים הקרובים".


שר החוץ הטורקי קידם את פני הפצועים (צילום: רויטרס)
 
בשעות הלילה פרסם מרכז ניהול המשברים במשרד ראש הממשלה הטורקי את שמותיהם של הפצועים שהועברו לבתי חולים בטורקיה. לקראת השעה 03:00 נחתו באיסטנבול מטוסים אזרחיים, והפעילים זכו לקבלת פנים של גיבורים בשדה התעופה. סגן ראש ממשלת טורקיה אמר כי הם "עברו מסע של ברבריות ודיכוי בישראל, אך שבו הביתה עם גאווה". מאות מבני משפחותיהם ותומכים אחרים המתינו מחוץ לשדה וקראו קריאות בשבחם.
 

ארבעה לבנונים שנעצרו הועברו לארצם דרך מעבר ראש הנקרה והתקבלו בקריאות "גיבורים" על-ידי התושבים המקומיים - שכיבדו אותם בזריקת אורז ופרחים. עשרות בני אדם עודדו אותם ונופפו בדגלי לבנון. אחמד אל-דאהשן, פלסטיני שהיה על אחת הספינות, הגיע אף הוא לביתו ברצועת עזה. הוא התקבל בנשיקות וחיבוקים על ידי בני משפחתו בעיר עזה.


הפצועים עם שובם לטורקיה (צילום: AP)

  

שלושת המטוסים האזרחיים, של חברת טורקיש איירליינס, עוכבו מוקדם יותר במשך שעות ארוכות בנתב"ג, בטענות לספירות חוזרות ובדיקות זיהוי של כל האזרחים, ששהו משעות הערב המוקדמות במטוסים. המטוסים, שזכו כל העת לאבטחת כוחות משטרה, המריאו בסופו של דבר רק לאחר חצות.

 

המטוסים המריאו מנתב"ג לטורקיה וליוון,

עוד בטרם הכריע בג"ץ בעתירות נגד גירוש העצורים. בצה"ל הביעו תסכול מכך שגם מבצעי הלינץ' בחיילים שוחחרו לארצם. תשע גופות הועברו אף הן לטורקיה, למרות שרק שלוש מהן זוהו באופן סופי. בסך הכל שוחררו 709 עצורים, 527 מהם המריאו ברכבת האווירית. שבעה עדיין מאושפזים בישראל.

 

ההחלטה על הגירוש המהיר התקבלה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו בניסיון לתקן משהו מהנזק המדיני שגרמה הפרשה. בנאום מיוחד, יומיים אחרי מרחץ הדמים במשט, הבהיר נתניהו כי לישראל לא היתה ברירה. "אם הסגר הימי היה נפרץ, היו באות עוד מאות ספינות. נמל איראני בעזה יהווה איום על אירופה. זאת לא היתה ספינת אהבה, אלא ספינת שנאה", אמר.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 03/06/2010 00:22

 

בהכנת הידיעה השתתפו יואב זיתון, אמנון מרנדה ויעל ברנובסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאה בטורקיה. היחסים בשפל
צילום: AFP
מטוסי צבא טורקיה נתב"ג
צילום: נועם מושקוביץ
דאהשן מתקבל בחיבוקים בעזה
צילום: AFP
הפצועים במעבר ראש הנקרה
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים