סוד הסולת: ניוקי א-לה רומאנה
ניוקי לרוב עושים מתפוחי אדמה, אבל יש גם גרסה קצת אחרת, המגיעה מרומא, של ניוקי סולת, אפויים בתנור עם חמאה ופרמזן
ניוקי א-לה רומאנה
המרכיבים:
3 כוסות חלב
3/4 כוס סולת
קורט מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט
1/4 כוס + 1 כף חמאה
1 ביצה
3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- מערבבים בסיר גדול את החלב, הסולת והמלח. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ, כדי למנוע היווצרות של גושים.
- מחלישים את הלהבה ומוסיפים את אגוז המוסקט. ממשיכים לבשל 3-4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד, והכף יכולה לעמוד בה.
- מסירים את הסיר מהלהבה ומערבבים פנימה 2 כפות חמאה, ביצה ומחצית מכמות הפרמזן. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר, כך שאינה חמה למגע.
- משמנים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת לגובה של כ-7 מ"מ.
- נותנים לתערובת להתקשות כשעה. בעזרת צורן, או כוס קטנה, יוצרים עיגולים (את השאריות משטחים שוב וחותכים לעיגולים).
- מעבירים את העיגולים לתבנית אפייה משומנת ומסדרים אותם כך שהם חופפים זה לזה.
- מפזרים את יתר הפרמזן. ממיסים את החמאה הנותרת ומפזרים אותה באופן שווה על הניוקי.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון חום זהוב.
צילום: index open
מומלצים