הרופא הטורקי שטיפל בחיילים: זה ההבדל בינינו
ד"ר חסן חוסיין אוייסל טיפל בשלושה לוחמי שייטת שנפצעו במהלך ההשתלטות על הספינה "מרמרה". בראיון שהעניק לעיתון "ניו יורק טיימס" טען כי הפציעות השטחיות שמהן סבלו הלוחמים והעובדה שהוא טיפל בהם במסירות מוכיחות כי פעילי המשט לא תיכננו להרוג: "יכולנו גם להשאיר אותם לגורלם"
מלחמת הגרסאות בין ישראל לטורקיה נמשכת - וכל צד מנסה להוכיח שהוא האנושי יותר: הרופא הטורקי ד"ר חסן חוסיין אוייסל סיפר בראיון שהעניק לעיתון "ניו יורק טיימס" כיצד טיפל בשלושה לוחמי שייטת שנפצעו במהלך ההשתלטות על הספינה "מרמרה" שהשתתפה במשט הבינלאומי לשבירת המצור על עזה בשבוע שעבר.
עלי אבו-נימה, מייסד האתר הפרו-פלסטיני "אינתיפאדה אלקטרונית", טען כי הצילומים שמתעדים את הטיפול בחיילי צה"ל מוכיחים כי הפעילים שהשתתפו במשט לא תכננו להרוג את הלוחמים, כפי שטענה ישראל.
ד"ר אוייסל הכחיש בראיון כי הפעילים ביקשו לפגוע בחיילים וטען כי הם ספגו פציעות קלות בלבד. "אם האנשים בספינה היו כה להוטים לפגוע בהם, למה הם לא ירו בהם למוות ברגע שלקחו מהם את כלי הנשק? למה הם טרחו להכניס אותם פנימה לקבלת טיפול רפואי? זה פשוט לא מסתדר".
ד"ר אוייסל מטפל באחד מפצועי השייטת (צילום: I.H.H/Flickr)
הרופא הטורקי סיפר כי טיפל בפצועים הישראלים כשלידו מוטלות גופותיהם של הפעילים שנהרגו,
וגם כאלה שנפצעו במהלך הפשיטה על הספינה. "אני טיפלתי בחיילים שלמעשה הרגו ופצעו אותם. איש מחברינו במרכז הרפואי לא ניגש אליהם כדי לפגוע בהם. הפצועים שלנו שכבו על הקרקע, אבל את החיילים הושבתי על כסאות".
"אף אחד מהחיילים לא ספג פציעות קטלניות שגרמו לפגיעה באיברים או מומים", טען הרופא, "אלה היו שריטות על הפנים. עור הפנים הוא מאוד רגיש וסביר להניח שהוא ידמם במקרה טראומה, ומכיוון היה להם דם על הפנים - אני ניקיתי אותו בזהירות כדי לראות מאיזה סוג פציעות הם סובלים. בסוף התברר שיש להם רק שריטות".
"לא היה לנו אפילו ציוד תפירה"
עם זאת, הוא הודה שאחד החיילים ספג פציעה רצינית יותר. "החייל השלישי סבל מחתך בבטן שהגיע לקרום הבטן שלו, אבל לא לאיבר הפנימי. זאת לא הייתה פציעה אנושה". להערכתו, הפציעה נגרמה כתוצאה מנפילה על מוט חד במהלך הירידה מהמסוק, או ממכה מצינור עם קצה חד.
ד"ר אוייסל סיפר כי על הספינה לא היה ציוד שיאפשר לו לתפור את החתך של החייל. "מכיוון שלא ציפינו לכזה עימות, לא הבאנו ציוד תפירה לספינה", סיפר, "כל מה שהיה לנו זה ציוד רפואי פשוט לטיפול בפצעים פשוטים, או טיפות עיניים כדי להקל במקרה של שימוש בגז מדמיע. אם היה לי ציוד תפירה איתי, למרות שאני רופא עיניים, הייתי מטפל בילד באופן ראוי, בהתאם לידע הרפואי הכללי שלי. לא יכולתי".
הוא סיפר כי ניסה להרגיע את החיילים שנראו "מאוד מבוהלים ומאוד מפוחדים". "ניסיתי להסביר להם באנגלית הרצוצה שבפי
לטענתו, הוא וחבריו יכלו "להשאיר את החיילים לגורלם", אולם הם בחרו לטפל בהם באופן אנושי. למרות שלצלמים היה אסור לצלם במרכז הרפואי של הספינה, הוא שמח על כך שמישהו כן הצליח לתעד את הטיפול בלוחמי השייטת. "הצילום הזה מראה את ההבדל בין הישראלים לבינינו", סיכם.
Read this article in English