איום בפרקליטות: המו"מ התפוצץ, שביתה ממחר
ל-ynet נודע כי בתום חודשים של מגעים על תנאי שכרם, עלו הדיונים בין אנשי פרקליטות המדינה לבין משרד האוצר על שרטון. הם מאיימים לפתוח בשביתה כבר ממחר בשל "חוסר תום לב" של אנשי האוצר, שם ציינו כי "הטענות אינן ברורות לנו"
האם פעילות פרקליטות המדינה תשותק שוב? ועד הפרקליטים מאיים הלילה (יום א') לפתוח שוב בעיצומים, כבר החל ממחר, לאחר שהמשא-ומתן בינו לבין משרד האוצר שהתנהל בחודשים האחרונים עלה על שרטון. הוועד, שמייצג כ-850 מעובדי פרקליטות המדינה, דורש שיפור בתנאי השכר של חבריו.
במהמורה האחרונה במגעים בין שני הצדדים ולאחר ישיבה שערכו חברי הוועד, הוחלט להיענות לבקשת משרד האוצר לנהל בנושא משא-ומתן כדי לסיים את סכסוך העבודה בין שני הגופים. האיומים הקודמים להשבית את מערכת התביעה הביאו אף את פרקליט המדינה, משה לדור, לשגר מכתב לכלל הפרקליטים שבו ניסה לשכנע אותם לחזור בהם מהמהלך.
אלה שבימים האחרונים התפוצץ המשא-ומתן, בעקבות הדרישה באוצר לשתף במגעים את נציגי האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, כתנאי להמשך השיחות. הדבר עורר את זעמם של הפרקליטים, שמצדם החליטו לקיים כבר ביום שני דיון שבו ידונו בצעדים הארגוניים שבכוונתם לנקוט באופן מיידי, ובכלל זה - השבתה מלאה של עבודתם.
בהודעת דואר אלקטרוני שנשלחה במהלך סוף השבוע לכלל הפרקליטים על-ידי אשי הוועד, נכתב כי ההחלטות שייתקבלו באשר לעיצומים העתידיים "יחולו על כלל הפרקליטים, ללא הבחנה בין סוגי ההליכים, היקפם הכספי, הערכאה שבפניה מתברר ההליך, זהות הנאשם וכיוצא בזה".
יושב ראש הוועד, עו"ד בועז גולדברג, אמר כי התנאי שהציבו אנשי משרד האוצר ובו דרישתם לשיתוף ההסתדרות במגעים, הפתיע פחות משבוע לפני הפגישה שנקבעה בין הצדדים. "המהלך הזה מהווה שבירת כלים ביחסי העבודה הקיבוציים והוא דוגמה לניהול משא-ומתן בחוסר תום לב בוטה. הממונה על השכר הוציא את המרצע מן השק, והבהיר כי מעולם לא היה בכוונתו לקיים מגעים ענייניים. מתברר כי כל מטרת הפגישות הייתה להתיש את הארגון, לבזבז את זמנו ולהביא לסחבת".
בשיחה עם ynet ובהמשך לדברים, אמר גולדברג כי אם לא יודיע האוצר עד ליום שני על החלטתו לחזור בו מאותו התנאי, "אנו לא נתייצב בבתי המשפט".
במשרד האוצר מסרו בתגובה כי "טענות הפרקליטים אינן ברורות לנו, משום שנקבעה פגישת משא-ומתן כבר לשבוע הקרוב. כל שנאמר להם הוא כי הם מחויבים לפסיקת בתי-המשפט, ועל פי-החוק - יש לצרף נציג מטעם ההסתדרות למגעים, שכן זהו הגוף המייצג אותם לאורך השנים. הפתיע אותנו מאוד, שכפרקליטים, הם עצמם אינם מכירים בפסיקת בתי-המשפט, ואף יתרה מכך - כשהם מבטלים את מקומה של ההסתדרות".