שתף קטע נבחר
 

שפתיים ישקו: סנדוויץ' נשיקות ריבת חלב

מרגישים את האהבה באוויר? זה אומר שט"ו באב מתקרב. אם מתחשק לכם להפתיע את החצי השני במשהו טעים ומתוק, נטלי לוין מציעה נשיקות פריכות שבאות בזוגות

לרגל חג האהבה, שמתקרב אלינו בצעדי ענק ויחול בשבוע הבא, החלטתי לפנק את בן זוגי באלף נשיקות קטנטנות ומתוקות. כדי להפוך את הנשיקות למעט מיוחדות יותר מאלה שקונים בכל קונדיטוריה או אפילו סופר, הפכתי אותן לסנדוויצ'ים קטנים עם ריבת חלב. ריבת החלב משתלבת בצורה מופלאה עם פריכות הנשיקות והופכת אותן מסתם נשיקות לפטיפור טעים, יפה ומתוק מאוד. ט"ו באב יש רק פעם בשנה וזהו חג הסוכר.

 

נשיקות הן העוגיות שמסמלות אהבה בעיניי, ולכן אין מתאימות מהן לט"ו באב. מעבר להיותן יפות וטעימות, הן גם פשוטות להכנה, רק חשוב לזכור שזמן האפייה שלהן ארוך למדי, לכן תכננו את זמנכם בהתאם. אני באופן אישי אוהבת לאפות את הנשיקות לילה שלם ולשכוח מהן בתנור. בבוקר הבית מוצף בריח מתוק וטעים, וכל שנותר לכם הוא ליצור את הסנדוויצ'ים ולהגישם לאהוביכם.

 

הנשיקות האלו הן מתנה נפלאה מעשה ידיכם לקראת ט"ו באב, הניחו אותן בקופסא יפה עם נייר משי וסרט אדום, והרי לכם מתנה נפלאה לבן או בת הזוג. אפשר גם סתם לקשור אותן בנייר צלופן עם סרט ורוד. אני לא מכירה מישהו שיתנגד לקבל מתנה שכזאת בחג.

 

הערות לפני שמתחילים

  • את הנשיקות (לפני המילוי) ניתן לשמור בקופסא אטומה היטב (חשוב מאוד, על מנת שלא יתפסו לחות) עד כשבועיים. ניתן גם להקפיא אותן בקופסא אטומה עד כחודש.
  • החלבונים צריכים להיות טריים ובמטפרטורת החדר, מאחר וכך הם מוקצפים בצורה הטובה ביותר.
  • קערת ההקצפה צריכה להיות נקייה משומן ויבשה לחלוטין, כמו גם המקצף. ניתן אף לעבור על פנים הקערה עם חצי לימון, מה שמבטיח את סילוק שאריות השומן במידה והיו כאלה.
  • את ריבת החלב ניתן להמיר בשוקולד למריחה, נוטלה, ממרח חלבה, ממרח נוגט, ריבה בכל טעם שאוהבים וכיו"ב. במידה ורוצים שהעוגיות תהיינה פרווה, פשוט ממלאים בריבה או כל ממרח פרווה אחר לטעמכם.
  • העוגיות אינן מכילות קמח ולכן מתאימות לחולי צליאק וגם לחג הפסח.
  • לממהרים: ניתן לאפות את הנשיקות כשעתיים וחצי עד שלוש שעות ב-90-100 מעלות.
  • לחובבי הקיטש הורוד: ניתן לצבוע את המרנג במעט צבע מאכל אדום או ורוד במהלך ההקצפה, ליצירת נשיקות ורדרדות.
  • למשקיענים: ניתן להכין ריבת חלב ביתית או גנאש שוקולד מושקע.

 

סנדוויץ' נשיקות ריבת חלב

המרכיבים (ל-25-30 מנות):

2 חלבונים בטמפ' החדר

קורט מלח

100 גרם סוכר לבן

כפית תמצית וניל

20 גרם אבקת סוכר

למילוי

חצי צנצנת ריבת חלב


סנדוויץ' נשיקות ריבת חלב (צילום: נטלי לוין)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-80 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף לבנבן.
  3. מוסיפים פנימה בהדרגה את הסוכר הלבן ותמצית הוניל, וממשיכים להקציף כ-10 דק', עד לקבלת מרנג לבן, מבריק ויציב מאוד.
  4. לאחר מכן מקפלים פנימה בזהירות את אבקת הסוכר בעזרת לקקן/ מרית, רק עד שהתערובת אחידה. נזהרים שלא לשבור את הקצף.
  5. מזליפים נשיקות קטנטנות בעזרת שקית זילוף עם צנטר משונן (אני השתמשתי בצנטר מס' 8). הנשיקות לא חייבות להיות מרווחות יותר מדי, מאחר והן אינן תופחות כמעט כלל במהלך האפייה.
  6. אופים את הנשיקות לילה שלם. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הנשיקות מוכנות היא להוציא נשיקה אחת, לקרר אותה מספר דקות, ולנגוס בה. במידה והמרכז עדיין צמיגי, יש להמשיך באפייה.
  7. לאחר שהנשיקות מוכנות ומצוננות, מורחים על חצי מכמות הנשיקות חצי כפית ריבת חלב, וסוגרים בנשיקה נוספת לסנדוויץ'.
  8. לאחר המילוי שומרים את העוגיות במקרר בקופסא אטומה היטב 4-5 ימים. ככל שעובר יותר זמן המרנגים תופסים יותר ויותר לחות ומתרככים. אני באופן אישי די אוהבת אותן גם כשהן מתרככות.

 

נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים