ביקור בית: מה אוכלים הצ'רקסים?
ביקור בכפר קמא הוא הזדמנות מצוינת להכיר מקרוב את האוכל הצ'רקסי, התבלינים המיוחדים שלכל אחד מהם משמעות, וכמובן לטעום מהכל
מתאז
המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
כף מלח
1/3 כוס שמן
למילוי:
1 בצל ירוק קצוץ
1 חבילה גבינה צ'רקסית
פפריקה מתוקה חריפה לפי הטעם
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- לשים יחד את הקמח, המים, המלח והשמן עד ליצירת בצק.
- מטגנים את הבצל הירוק במעט שמן צמחי, מוסיפים את הפפריקה המתוקה החריפה.
- מפוררים את הגבינה ומוסיפים לבצל המטוגן, יחד עם כפית מלח לתערובת.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים עם מערוך ומניחים כפית מהתערובת בתוך הבצק, סוגרים ומהדקים את הבצק.
- מרתיחים מים עם קצת שמן ומלח ומבשלים כ-7 דקות.
חלוז'
המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
כף מלח
1/3 כוס שמן
למילוי:
1 חבילה גבינה צ'רקסית מפוררת.
אופן הכנה:
- לשים יחד את הקמח, המים, המלח והשמן עד ליצירת בצק.
- יוצרים כדורי בצק קטנים ומשטחים כל כדור לעיגול.
- מניחים במרכז הבצק גבינה, סוגרים ומהדקים.
- מחממים שמן בסיר לחום גבוה ומטגנים את הבצק טיגון עמוק עד שהוא מזהיב.
במה מתבלים את הארוחה?
צילום: חגי דקל
מומלצים