שתף קטע נבחר

הקר והביזאר: גלידה בטעמים מוזרים

נדמה שהקיץ הגיעו טעמי הגלידות המשונים לרמות הזויות במיוחד, כולל גלידת בירה וגרעינים, גלידת צזיקי עם שום וגלידת סלק. במוסף "24 שעות" של ידיעות אחרונות כינסו טועמים שילקקו ויקבעו: זה בכלל טעים?

תגידו לי אתם: איזו סיבה בעולם מצדיקה הכנסת מלפפונים חמוצים לגלידה? מילא להריוניות, אבל סביר להניח שרובכם לא כאלה. אז למה מישהו מעלה בדעתו לייצר גלידת מלפפונים חמוצים, ועוד בתוספת שום?

 

בשנים האחרונות משתעשעים הגלידולוגים בארץ בייצור גלידות שונות ומשונות - בעיקר משונות - לאחר שגילו שכל מה שיכניסו למכונת גלידה יניב בסופו של דבר, ובכן, גלידה. סלק, שומר, שום, שמן זית, קפה, תה - הכל הולך. בקרוב, אנחנו חוששים, גלידת עוף, גלידת סלט טורקי וגלידת גרבי צמר.

 

גלידות ביזאר זה גימיק נחמד, אבל האם באמת נגזר עלינו ללקק גלידת פפריקה-אורגנו? לא מספיק קשה לנו עם החום הזה?

 

כינסנו בגלידריית שקד שבנמל תל אביב שבעה ילדים וארבעה מבוגרים, למבחן טעימה של גלידות שלא הייתם רוצים לפגוש בסמטה חשוכה, פרי מוחם הקודח של גלידולוגים מגלידריית שקד, מרשת ברוויסימו ומגלידריית Coool ברמת גן. המטרה: לבדוק כמה רחוק אפשר ללכת עם התעלול, והאם מישהו באמת יאכל את זה מרצונו החופשי. האמצעי: הכל הולך, כולל שום-שמיר בגלידה. התוצאה: געגועים קשים לשוקו-שוקו.

 

הילדים היו אותנטיים ולא בררו מילים, המבוגרים ניסו לעמוד במשימה בגבורה ולהיות דיפלומטיים, ואמתכם הנאמנה, בהיותה מורגלת בטעמים מורכבים, התנדבה לייצג את טעם הפלצנים. והרי התוצאות.


טועמים אמיצים בעבודה (צילום: טל שחר) 

 

גלידת טחינה עם חומוס

גלידה על בסיס טחינה, עם גרגירי חומוס מקורמלים (שקד)

 

דבר הטועמים: רונית ‭:(42)‬ "לא הייתי מעלה בדעתי להזמין את זה, אבל זה דווקא נחמד. אפילו החומוס משתלב טוב‭."‬ גיא ‭:(42)‬ "גרגירי החומוס מפריעים לי, אני מעדיף רק טחינה‭."‬ ליה ‭:(11)‬ "חשבתי שאני אקיא, אבל זאת אחלה גלידה‭."‬ גיל ‭:(46)‬ "מעורר חשק עז לאכול אותה עם פיתה‭."‬

 

דבר הפלצנית: טחינה מתוקה היא בעצם מין חלבה, וגרגירי החומוס דווקא מוסיפים לה עניין. שווה להתגבר על הפחד.

 

גלידת לבנה עם שמן זית וזעתר

גלידה חמצמצה מאוד, עם זילוף שמן זית וכמויות נדיבות של זעתר (שקד)

דבר הטועמים: עידו ‭9)‬ וחצי‭:(‬ "במילה אחת: מגעיל‭"!‬ שגיא ‭:(9)‬ "ילדים לא ייקחו מזה אפילו לק אחד‭."‬ ליה: "למי שמעדיף גלידות לא מתוקות‭."‬ רונית: "לא רע בכלל, אני אוהבת את החמצמצות, אבל חייבים להעיף את הזעתר. הוא דוחה‭."‬ גיל: "יש למישהו פיתה דרוזית‭"?‬

 

דבר הפלצנית: אולי המשורר התכוון לחמצמצות כמו יוגורט, אבל התוצאה הסופית חמוצה לגמרי, והזעתר הוא מופע אימים אמיתי. לוותר.

 

סורבה רד בול

סורבה מתוק מאוד, שמזכיר קצת ארטיק ענבים (שקד)

 

דבר הטועמים: נועם ‭9)‬ וחצי‭:(‬ "זה מתוק כמו גלידה לילדים‭."‬ גיא: "אני ממש אוהב את זה‭"!‬ גיל: "איפה הוודקה‭"!?‬

 

דבר הפלצנית: בעיקר עיסה מתוקה, שמזכירה רק מעט את המשקה המקורי. לכל המשפחה.

 

סורבה בירה עם גרעינים

סורבה המבוסס על טעמי בירה, שמעליו זרויים גרעיני חמנייה (שקד)

 

דבר הטועמים: שגיא: "נחמד, אבל כדאי להשאיר את הבירה בבקבוק‭."‬ ליה: "ממש לא‭."‬ גיא: "בקטגוריית המוזרים זה ממש נחמד. הייתי קורא לזה גלידת כדורגל‭."‬ רפי: "הייתי שמח לאכול גלידה כזאת על חוף הים‭."‬ גיל: "מעוררת רצון מיידי לגרבץ‭."‬

 

דבר הפלצנית: מרירות הבירה, מתיקות הגלידה ומליחותם המרומזת של הגרעינים, הופכים את הסורבה הזה לשעשוע קולינרי נחמד.

 

גלידת תבלינים

גלידה בצבע כתום בהיר, עם פפריקה ואורגנו (ברוויסימו)

 

דבר הטועמים: נועם: "איכס! זה מעורר בחילה‭"!‬ עידו: "בחיים אני לא מכניס דבר כזה לפה‭"!‬ גיא: "זה מחריד, אבל מתרגלים לכל דבר‭."‬

 

דבר הפלצנית: גלידת תבלינים יכולה להיות יופי של רעיון, עם תבלינים אחרים. קינמון, אגוז מוסקט, אפילו הל וציפורן היו עובדים טוב. אבל פפריקה-אורגנו? בחיאת.

 

גלידת צזיקי

גלידה על בסיס יוגורט עם קוביות מלפפון חמוץ וטרי, שום ושמיר (ברוויסימו)

 

דבר הטועמים: נועם: "אסון! אני לא מאמין ששמו לי שום בגלידה‭"!‬ רונית: "אני בולגרייה ובולגרים אוכלים טרטור, אז אין לי אלא לחבב את הדבר הזה. פחות נורא ממה שזה נשמע‭."‬ רפי: "הרעיון ממש מוזר, אבל זה פשוט מצוין‭."‬

 

דבר הפלצנית: למרות השום, השמיר ושני סוגי המלפפונים - הטעם יחסית עדין. אם היו מחליפים את הסוכר במלח, הכל היה מושלם. יאסו.


מופע אימים. גלידה בטעם לבנה עם זעתר (צילום: יעל צור)

 

גלידת קפה שחור, הל ושוקולד לבן

טייק אוף קרמי על גלידת קפה ‭(Coool)‬

 

דבר הטועמים: רונית: "טעים, אבל אחרי כל מה שניסינו פה היום, זה נראה ממש לא מקורי‭."‬ ליה: "טעם טוב של קפה קר‭."‬ גיא: "מרגישים בגרון את גרגירי הקפה, וזה קצת מפריע‭."‬ גיל: "קלאסי למילואימניקים‭."‬

 

דבר הפלצנית: טעמים עשירים, מרקם נהדר, ביצוע מצוין לטעמים מקומיים.

 

סורבה סלק, תפוח ומלון

סורבה סגלגל בטעמים מרעננים ‭(Coool)‬

 

דבר הטועמים: יוני: "סלק! אני מת על סלק! אפשר לקחת גם הביתה‭."?‬ עידו: "אני לא מאמין שעושים גלידה מסלק. איכס‭."‬ גיל: "גלידת בורשט לדודות פולניות‭."‬

 

דבר הפלצנית: שילוב נחמד. הגרסה הקפואה של מיצי הבריאות מהמיציות.

 

סורבה שומר

סורבה בהיר עם חתיכות גסות למדי של שומר, בטעמי אניס בולטים ‭(Coool)‬

 

דבר הטועמים: רפי: "לא מלהיב בכלל‭."‬ גיא: "לא הייתי מכניס את זה הביתה. הקופסה הייתה נתקעת אצלי בפריזר, ולא הייתה רואה יותר אור יום‭."‬ ליה: "בעיניי זה הטעם הכי דוחה שהיה לנו היום‭."‬

 

דבר הפלצנית: גם בעיניי.

 

גלידת פופקורן-דבש

גלידת חלב מתוקה עם רסק פופקורן ודבש ‭(Coool)‬

 

דבר הטועמים: נועם: "מעולה‭."!‬ ליה: "הכי טעים שקיבלנו היום‭"!‬ זוהר ‭5)‬ חצי‭:(‬ "אפשר עוד‭"?‬ רונית: "אשמח לקחת שאריות הביתה‭."‬ רפי: "גם אני‭."‬

 

דבר הפלצנית: חביבת הקהל, ולא בכדי. הגלידה טעימה להפליא, קטיפתית ועדינה, מקורית, ועם זאת מזכירה טעמי ילדות נשכחים. כדי להגיע למסקנה המלומדת הזאת יש לחקור את הגלידה לעומק, ולשם כך הועברה הקופסה דווקא לבית שלי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים