סקירת מט"ח: השקט שאחרי מתקפת הספקולנטים
נראה כי נחישותו של בנק ישראל עצרה בינתיים מתקפה חמורה על השקל, אולם רק ימי המסחר הבאים יוכיחו זאת בוודאות. השקל ירד היום ב-0.344% לעומת הדולר. הריבית בגוש האירו נותרה ללא שינוי
דולר/שקל – השער היציג להיום (ה') נקבע ברמה 3.761 שקלים לדולר, שער המשקף ירידה של 0.344% ביחס לשער היציג מאתמול. לאחר המיני מתקפה ספקולטיבית על השקל וחזרתו של בנק ישראל לזירת המט"ח, עושה הרושם כי קיימת רגיעה מסוימת ולא בהכרח עקב חודש אוגוסט שבו מרבית הפעילים בחופשת הקיץ.
בנק ישראל פרסם את דו"ח יתרות המט"ח לחודש יולי. יתרות מטבע החוץ הסתכמו בסוף חודש יולי בכ-64.5 מיליארד דולר, גידול של כ-1.22 מיליארד דולר לעומת סוף החודש הקודם. ייתכן כי נחישותו של בנק ישראל ונגיד הבנק מר סטנלי פישר, הם אלו שעצרו, לפחות בינתיים, מתקפה ספקולטיבית על השקל חמורה יותר. ימי המסחר הבאים ילמדו על כך יותר מכל.
אירו/דולר – בשעות המסחר המאוחרות נסחר הצמד סביב רמה 1.32 דולר לאירו. הבנק המרכזי באנגליה הותיר את הריבית למשק האנגלי חודש נוסף ללא שינוי וברמה של 0.5%. הבנק המרכזי של מרחב גוש האירו גם הוא לא מפתיע כאשר הותיר את הריבית שוב, חודש נוסף ללא שינוי וברמה של 1%.
מעבר לכך ברמת כלכלת הגוש כולו המצב עדיין קשה, הביצועים של הכלכלה הגרמנית ממשיכים להיות איתנים. היום פורסם כי נתון ההזמנות ממפעלים בגרמניה עלה במפתיע בשיעור של 3.2%, הרבה מעל צפי השווקים (1.5% בלבד!). אין ספק כי כלכלת גרמניה היא הנהנית העיקרית של פיחות האירו ועל כך ללא ספק מצביעים נתוני המאקרו.
מאוחר יותר היום יפורסם נתון התביעות החדשות לאבטלה במשק האמריקאי (נתון שבועי). צפי השווקים מצביע על ירידה ביחס לשבוע קודם לרמה של 456 אלף בקשות חדשות לדמי אבטלה. עקב ההאטה בצמיחה המסתמנת בארה"ב, ניכר כי יהיה קשה לעמוד בציפיות.
אי עמידה בציפיות אלו, עשויה ליצור מומנטום התחזקות נוסף לאירו ביחס לדולר. כמו כן, מחר (ו'), יפורסמו בארה"ב נתונים נוספים וחשובים מאד על שוק העבודה. כך למשל, שיעור האבטלה צפוי לעלות לרמה של 9.6 (חודש קודם עמד ברמה של 9.5). נתון מספר המשרות הלא חקלאיות אשר רשם ירידה חדה בחודש הקודם צפוי לרשום איבוד של 59 אלף משרות בלבד. בסה"כ רצועת המסחר להיום בצמד אירו/דולר נעה בטווח של 1.312-1.323 דולר לאירו.