שתף קטע נבחר
 
צילום: הילה דוד

חברה הממותגת כטובה לעובדים - תצליח

עובדים מעדיפים לעבוד בחברה שיצא לה שם כמעסיקה טובה, אמינה ומוכרת. חברה כזו תמשוך יותר כישרונות, יותר פוטנציאל, יותר כוחות ויותר מועמדים מאשר אחרות. המעסיק צריך להשקיע הרבה - אך בעתיד זה ישתלם מאוד

איפה הכי טוב, זו שאלה מקובלת בתחומים רבים ומגוונים של החיים: איפה הכי טוב לקנות מאפים לשישי בבוקר, איפה הכי טוב ללמוד לשחות, איפה הכי טוב לגור, איפה הכי טוב להסתפר, איפה הכי טוב לפתוח חשבון בנק, איפה הכי טוב לראות סרט, ואפילו באיזו שורה ובאיזה כיסא באולם הקולנוע הכי טוב לשבת.

 

 

בתור צרכנים, פעמים רבות נעדיף את המוצר שנחשב איכותי יותר, ואשר אנחנו מכירים את המותג שלו. אנחנו נסכים לשלם עוד 4 שקל על גלידה שהיא מותג, ועוד 200 שקל על נעליים שהן מותג, ועוד 300 שקל על סלולרי ממותג, ועוד 50 אלף שקל על דירה בשכונה שהיא מותג – כי אנחנו מאמינים במותגים הללו, ומרגישים היכרות והזדהות איתם. באותה צורה ממש, בתור עובדים, אנחנו נעדיף לעבוד בחברה שהיא מותג-מעסיק טוב, אמין ומוכר.

 

כלומר, נעדיף לעבוד במקום שנחשב למקום שטוב לעבוד בו. זה עד כדי כך פשוט. חברה שנחשבת למעסיק טוב, יציב, שמטפח את העובדים ומספק חוויית עבודה חיובית, ימשוך אליו יותר כישרונות, יותר פוטנציאל, יותר כוחות ויותר מועמדים מאשר חברה שנחשבת כמקום שלא נעים לעבוד בו.

 

האתגר: יצירת מיתוג-מעסיק טוב

מאחר שאחד האתגרים הקשים ביותר של מנהלי משאבי אנוש הוא למצות את מקורות הגיוס, ולמצוא אפיקים לאיתור מועמדים לתפקידים בארגון – אחד הפתרונות היעילים הוא להשקיע במיתוג HR – מיתוג-מעסיק של החברה כמקום שכדאי לעבוד בו.

 

זה אמנם קשה יותר מאשר לקיים יריד תעסוקה באוניברסיטאות, להרים מבצעי גיוס באמצעות באנרים באינטרנט, ואף דורש השקעה לטווח ארוך – אולם זו השקעה משתלמת שכן היא מניבה מועמדים מצויינים, פניות יזומות, עובדים לטווח ארוך, ומצמצמת את ההשקעה התמידית הכרוכה בגיוס חוזר של מועמדים.

 

אנשי משאבי אנוש הם לא היחידים שמבינים את החשיבות של מיתוג משאבי אנוש: גם גופים כלכליים וכלי תקשורת רואים את החשיבות של דירוג חברות כמעסיקים: חברת דירוג העסקים BdI מדרגת חברות לפי כמה טוב לעבוד בהן, ולא רק לפי גודלן ומאזן הרווח שלהן. אמצעי תקשורת אחרים עושים זאת גם כן. הכתבות האלה יוצרות עניין בקרב אנשים שמחפשים לעצמם את "הכי טוב".

 

זהירות: לא לשווק דימוי

המהות של מיתוג משאבי אנוש חיובי היא לא לחטוא בשיווק שקרי. כידוע - גם במוצרים, כמו גם במשאבי אנוש - אין דבר גרוע יותר משיווק טוב למוצר רע. תיזכרו בסיפור של צ'ירוטי – יבואן נעליים איטלקיות שיצא בקמפיין ענק לפני כמה שנים, ומאוד הצליח לו עד שהתברר שהנעליים היפהפיות יוצרו במקור בשביל גופות בארונות מתים ולא בשביל ללכת בהן, והוא הפך לסמל של שיווק מעולה למוצר גרוע.

 

גם בתחום גיוס עובדים, הטעות הגדולה ביותר היא שיהיה פער גדול בין הדימוי כמעסיק נפלא, לבין מציאות של תנאי עבודה בינוניים מינוס.

 

בימים של מידע גלוי, תקשורת פתוחה, ורשתות חברתיות, המהירות שבה מידע על תנאי העסקה גרועים, על תחלופה גבוהה של עובדים, ועל הטעיה – מגיע לקהל רחב, היא עצומה. ואנשים תמיד יאמינו לעמיתים, מכרים, וחברים-של-חברים מאשר למשווקים. לכן, אין טעם לבחור בדימוי של מקום עבודה מפנק מפנק מפנק, כשבמציאות הפינוק היחיד במקום הוא לצאת ממנו הביתה.

 

בטור הבא: איך לעשות מיתוג HR נכון.

 

הכותבת, רינת קרן-הרמן, היא מנכ"לית Mind, גיוס עובדים מקצועי וייעוץ ארגוני.  


פורסם לראשונה 10/08/2010 12:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
שמור על עובדיך מרוצים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים