אל תקרא לי קרפ
עלי בצק דקיקים ומטוגנים משלושה לאומים שונים - בלינצ'ס מהונגריה, בננה לוטי מתאילנד ומופלטה ממרוקו - נפגשים בכתבה אחת. מי הכי טעים? ההחלטה במחבת שלכם
מופלטה
מתכון של השף גיא פרץ, מסעדת "מרקש אקספרס"
המרכיבים (לכ-40 מופלטות):
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית
1 כף סוכר
1 כף מלח
כ-1/2 2 כוסות מים פושרים
2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק
להגשה:
דבש וחמאה
אופן ההכנה:
- מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומשהים כ-15 דקות בטמפ' החדר.
- יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות. מכניסים לקערה עם שמן, מוציאים כדור אחרי כדור למשטח שיש משומן ומשטחים בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר כ-25 ס"מ.
- מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות ב-2 מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. הופכים את שתי המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערמה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן. מגישים בלוויית חמאה ודבש.
בננה לוטי
מתכון של השף סאק קיאטי, מסעדת Satori
המרכיבים (ל-5 מנות):
לבלילה:
3 ביצים
1/2 1 כוס קמח
50 גרם חמאה
1 כף סוכר
קורט מלח
2 כוסות חלב
למילוי:
5 בננות
10 כפות חלב מרוכז ממותק
10 כפות בוטנים מסוכרים
10 כפות קוקוס טחון
להגשה:
גלידת וניל
בוטנים מסוכרים לפי הטעם
קוקוס טחון לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים הכל יחד לבלילה אחת אחידה, יוצקים על מחבת טפלון לוהטת, מטגנים כ-40 שניות מכל צד, עד לקבלת גוון זהבהב.
- פורסים בננה אחת ומניחים במרכז הקרפ, מוסיפים 2 כפות חלב מרוכז ממותק, 2 כפות בוטנים מסוכרים ו-2 כפות קוקוס. מקפלים את העלה בצורת מעטפה.
- מטגנים קלות משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה, שמים כדור גלידה וניל בצד ומפזרים בוטנים מסוכרים וקוקוס מעל.
(צילום: דניאל לילה)
בלינצ'ס מתוקים
מתכון של השף-קונדיטור דורון רגב, רשת "קיורטוש"
המרכיבים (ל-15 בלינצ'ס):
לבלינצ'ס:
500 מ"ל חלב
250 מ"ל מים פושרים
5-6 ביצים (תלוי בגודל)
50 גרם סוכר
5 גרם מלח
375 גרם קמח
100 גרם חמאה מומסת
למלית שוקולד:
500 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד מריר קצוץ
מעט ברנדי (לא חובה)
למלית גבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם או ריקוטה
150 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה מומסת
50 גרם קמח
50 גרם צימוקים
מעט גרידת לימון
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
אופן ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון גדולה על אש בינונית. יוצקים למחבת מעט מהתערובת בעזרת מצקת (מומלץ שעובי הבלינצ'ס יהיה דק, כך ירגישו יותר את המילוי ויהיה פשוט יותר לגלגל את הבלינצ'ס עם המלית). מטגנים כ-40 שניות, עד שנוצרות בועות קטנות. מרימים את שולי הבלינצ'ס, בודקים שהזהיב מעט, והופכים. מטגנים כעשרים שניות ומסירים מהאש.
- למלית שוקולד: שופכים לסיר את השמנת המתוקה וממתינים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. אם רוצים, מוסיפים מעט ברנדי. מורידים מהאש ומקררים את התערובת במקרר עד להסמכה. כאשר ממלאים את הבלינצ'ס, שומרים חלק קטן מן המלית ומזלפים אותו מעליהם בעת ההגשה.
- למלית גבינה: מערבלים במיקסר את הגבינה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את הביצה, החמאה המומסת והצימוקים.
- להכנה: מזלפים את המלית על כל עלה בלינצ'ס בצד (לא במרכז), מקפלים את הקצוות התחתונים כלפי פנימה, מגלגלים ומניחים כשהפתח כלפי מטה.