שתף קטע נבחר

שמן הזית הטוב עשה שם טוב לתיירות בירושלים

לאור הצלחתה של תחרות שמן זית בינלאומית, שנערכה בירושלים לפני שבועיים ובה נציגים מ-14 מדינות, הוחלט לקיים את התחרות הבאה שוב בארץ בסימן תיירות שמן זית בישראל

תחרות שמן זית בינלאומית מרשימה בשם "טרה אוליבו", נערכה לפני כשבועיים במלון ענבל בירושלים והרשמים החיוביים מגיעים בימים אלה מכל קצוות עולם. בתחרות נכחו נציגים מ-14 מדינות ביניהן מעצמות שמן זית כמו ספרד, איטליה, ארגנטינה ועוד.

 

(צילום: עמוס פרידלין)
 

לתחרות הגיעו דגימות של 189 שמנים שונים שקיבלו ציונים מצוות הטועמים הבינלאומי המוסמך, כשכל הנציגים הזרים, ללא יוצא מן הכלל, הופתעו לגלות ששמני הזית הישראלים לא נופלים ברמתם מהשמנים הנחשבים שהגיעו ממדינות שידועות במסורת שמן זית מפוארת.

 

הישראלים הפתיעו ביצירתיות ובמקוריות ביחס לשמן. כך, למשל, השף של מלון ענבל, איציק ברק, הציג חמאת שמן זית - משחק עם מצב הצבירה של השמן והפיכתו מנוזל למשחה.

 

לאור הצלחת התחרות והארגון המופתי של צוות ההפקה והמלון המארח, הוחלט בימים אלה לקיים את התערוכה בשנה הבאה שוב בישראל באותה המתכונת ובאותו לוקיישן, והפעם הציבור יוזמן לקחת חלק. התחרות תהיה בסימן תיירות שמן זית בישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקוריות ישראלית. חמאת שמן זית
צילום: עמוס פרידלין
התרשמו מהשמן הישראלי. צוות השופטים
צילום: עמוס פרידלין
מומלצים