שתף קטע נבחר

 

שביב תקווה לזרים: מסתמן דיון חוזר בממשלה

שר הביטחון הודיע כי הוא יוזם דיון נוסף בממשלה בעניין גירוש 400 הילדים, נתניהו צפוי להיענות לבקשה בחיוב. לא ברור אם תתקיים הצבעה נוספת. "ההחלטה לעצור ולגרש אותם היא שרירותית. התמונות יגרמו לישראל נזק בלתי הפיך", אמר ברק

ילדי הזרים מקבלים שביב נוסף של תקווה. שר הביטחון, אהוד ברק, הודיע כי הוא יוזם דיון חוזר בממשלה ביום ראשון הקרוב, בעניין גירוש הילדים. ברק, שנעדר מישיבת הממשלה האחרונה ולא השאיר פתק בו הוא מודיע על התנגדותו להצעה, אמר כי "ההחלטה לעצור ולגרש 400 ילדים היא שרירותית". ההערכה היא כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אכן מתכוון לקיים דיון נוסף בעניין, מחר הוא ימסור את תשובתו הסופית בעניין. עדיין לא ברור אם תתקיים הצבעה נוספת.

 

לדברי ברק, מעצר וגירוש מאות ילדים דוברי עברית יפגע אנושות בדמותה של ישראל בעולם: "מראות של שוטרים פושטים על בתיהם של מהגרי עבודה ומוציאים מתוכם בכוח ילדים, מראות של סוהרים מחזיקים משפחות במתקני הכליאה ומראות של פקחי משרד הפנים, המובילים ילדים דוברי עברית ומעלים אותם על מטוסים - כל אלה יגרמו לכולנו נזק בלתי ניתן לתיקון, כלפי פנים וכלפי חוץ".

 

במקביל, קרא שר הביטחון לגבש מדיניות הגירה ברורה, שתצמצם כניסת מהגרי עבודה נוספים. "על הממשלה לאמץ את המלצות הצוות הבין-משרדי בכל הנוגע למתן מעמד באופן שיחול על כל הילדים הנמצאים בישראל, ולא רק על חלקם", אמר ברק. "את יתר ההמלצות ראוי להחיל מכאן ולהבא, על מנת להבטיח שישראל אכן תשמור על זכותה להחליט מי יבוא בשעריה. בכל תולדות המדינה לא גירשו בכוח הזרוע ילדים דוברי עברית, רק משום שהוריהם שהו שלא כדין".

 

ברק, שלא נכח בהצבעה בשל נסיעתו לוושינגטון, כבר פנה מוקדם יותר לנתניהו וביקש לשקול מחדש את גירוש הילדים. שר הביטחון ספג ביקורת רבה בעקבות העובדה שלא השאיר פתק ובו הוא מורה כיצד להצביע.

 

השבוע הודיע משרד הפנים כי מנתונים חדשים עולה כי כעת שוהים בישראל 20 אלף ילדים זרים באופן בלתי חוקי, מתוכם 6,000 עד גיל 5, ו-14 אלף בגילאי 6 עד 17. בארגוני הסיוע לעובדים זרים אמרו, עם זאת, כי מדובר ב"מדיניות ההפחדה הידועה של משרד הפנים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדי הזרים. יישארו?
צילום: ירון ברנר
השר ברק. לא נכח בהצבעה הקודמת
צילום: ירון ברנר
מומלצים