שתף קטע נבחר
 

ארוחת חג לכ-ו-ל-ם

במסגרת מבצע ההתרמה "לתרום. לאכול. לאהוב" יחולקו לנזקקים כרטיסים לקניית מוצרי מזון לראש השנה. השף שאול בן אדרת מציג איך אפשר להכין ארוחת חג מלאה, מהירה וקלה להכנה ב-250 שקלים בלבד

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין 

 

מנה ראשונה: סלק ותפוחים צלויים בתנור

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 תפוחים, קלופים וחתוכים לפלחים

3 סלקים, קלופים וחתוכים לפלחים

1/4 כוס שמן זית

2 כפות דבש

3 גבעולי טימין

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את קוביות התפוחים והסלקים. מטפטפים שמן זית ודבש, מפזרים מלח פלפל וענפי טימין.
  2. מערבבים היטב ומניחים בתבנית עטופה בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.

 

מנת ביניים: סול מונייר עם צלפים ובצל ירוק

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 נתחי פילה סול (150 גרם ליחידה)

קמח

פלפל

מלח

1/2 כוס שמן

לרוטב:

1/2 כוס יין לבן

1/2 כוס מיץ לימון טרי

5 כפות פטרוזיליה קצוצה

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה

8 שיני שום פרוס דק

1/2 כפית אבקת מרק עוף

מלח ופלפל גרוס שחור

לצלפים:

2 כפות שמן זית

30 יח' צלפים

12 גבעולי בצל ירוק

 

אופן ההכנה:

  1. הדג: שמים בקערה שטוחה את הקמח ומתבלים אותו במלח ופלפל. במחבת רחבה מחממים את השמן. מקמחים את הדגים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
  2. הרוטב: מניחים במחבת את כל מרכיבי הרוטב, למעט המרגרינה והפטרוזיליה, ומחממים עד לצמצום חצי מהרוטב. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
  3. הצלפים: במחבת עם שמן זית מטגנים את הצלפים במשך 2 דקות, מוסיפים את גבעולי הבצל הירוק וצולים דקה נוספת.
  4. הגשה: על צלחת הגשה מסדרים בצל ירוק, מניחים את נתחי הדג, יוצקים רוטב ומקשטים בצלפים המטוגנים.

 

עוף עם צ'אטני חצילים, שום וליצ'י

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 מדליוני סטייק פרגית או חזה עוף

לרוטב:

500 גרם חציל גמדי

1 פחית ליצ'י משומר

500 גרם בצל יבש קטן, מקולף

2 ראשי שום

10 תפוזים סיניים או 2 תפוזים

50 גרם פלפל אדום מתוק יבש

1 כוס סוכר

1 כוס דבש תמרים (סילאן)

1 כוס יין אדום

צרור טימין

מעט שמן זית

100 גרם שום כתוש

5 כפות חומץ בן יין

20 גרם פלפל שטה חריף

מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט:

עירית

טימין

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות העוף או הפרגית כדקה מכל צד במחבת עם מעט שמן זית.
  2. הרוטב: מבשלים את כל המרכיבים במשך שעה על אש נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם לריבה דלילה.
  3. יוצקים את הצ'אטני על צלחת, מניחים מעל את פרוסות העוף ומקשטים בעירית וטימין טריים.

 

תוספת: קוסקוס וקוביות דלעת

המרכיבים (ל-4 מנות):

לקוסקוס:

1 חבילה קוסקוס מלא

1/2 1 כוסות מים חמים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

לדלעת:

500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות של 1x1

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

2 ענפי רוזמרין

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מכסים בנייר כסף ומניחים ל-15 דקות.
  2. מניחים בתבנית את כל המרכיבים, מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 30 דקות.
  3. מערבבים את הקוסקוס וקוביות הדלעת, ומגישים.

 

קינוח: אורז בחלב קוקוס וקוביות אננס

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 כוסות אורז לבן, מוכן לאכילה

1 פחית חלב קוקוס

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון

2 מקלות וניל

1 קופסת אננס משומר, חתוך לקוביות

נענע שטופה וקצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כל המרכיבים, למעט האננס והנענע, במשך 5 דקות על אש נמוכה, עד לקבלת פודינג סמיך.
  2. מעבירים לכוסות הגשה, מעטרים באננס ונענע.

 

  • מבצע "לתרום. לאכול. לאהוב" יתקיים בין התאריכים 20.8.10 ל-9.9.10. בסופו יקבלו הנזקקים "כרטיסי ארוחת חג" בסך 250 שקל, שיאפשרו להם לרכוש מוצרי מזון בסכום זה תוך שמירה על כבודם. לפרטים ותרומות: "לתרום. לאכול. לאהוב"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים