ארוחת חג לכ-ו-ל-ם
במסגרת מבצע ההתרמה "לתרום. לאכול. לאהוב" יחולקו לנזקקים כרטיסים לקניית מוצרי מזון לראש השנה. השף שאול בן אדרת מציג איך אפשר להכין ארוחת חג מלאה, מהירה וקלה להכנה ב-250 שקלים בלבד
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
מנה ראשונה: סלק ותפוחים צלויים בתנור
המרכיבים (ל-4 מנות):
3 תפוחים, קלופים וחתוכים לפלחים
3 סלקים, קלופים וחתוכים לפלחים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
3 גבעולי טימין
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את קוביות התפוחים והסלקים. מטפטפים שמן זית ודבש, מפזרים מלח פלפל וענפי טימין.
- מערבבים היטב ומניחים בתבנית עטופה בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
מנת ביניים: סול מונייר עם צלפים ובצל ירוק
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 נתחי פילה סול (150 גרם ליחידה)
קמח
פלפל
מלח
1/2 כוס שמן
לרוטב:
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס מיץ לימון טרי
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
8 שיני שום פרוס דק
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל גרוס שחור
לצלפים:
2 כפות שמן זית
30 יח' צלפים
12 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה:
- הדג: שמים בקערה שטוחה את הקמח ומתבלים אותו במלח ופלפל. במחבת רחבה מחממים את השמן. מקמחים את הדגים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
- הרוטב: מניחים במחבת את כל מרכיבי הרוטב, למעט המרגרינה והפטרוזיליה, ומחממים עד לצמצום חצי מהרוטב. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
- הצלפים: במחבת עם שמן זית מטגנים את הצלפים במשך 2 דקות, מוסיפים את גבעולי הבצל הירוק וצולים דקה נוספת.
- הגשה: על צלחת הגשה מסדרים בצל ירוק, מניחים את נתחי הדג, יוצקים רוטב ומקשטים בצלפים המטוגנים.
עוף עם צ'אטני חצילים, שום וליצ'י
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 מדליוני סטייק פרגית או חזה עוף
לרוטב:
500 גרם חציל גמדי
1 פחית ליצ'י משומר
500 גרם בצל יבש קטן, מקולף
2 ראשי שום
10 תפוזים סיניים או 2 תפוזים
50 גרם פלפל אדום מתוק יבש
1 כוס סוכר
1 כוס דבש תמרים (סילאן)
1 כוס יין אדום
צרור טימין
מעט שמן זית
100 גרם שום כתוש
5 כפות חומץ בן יין
20 גרם פלפל שטה חריף
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט:
עירית
טימין
אופן ההכנה:
- מטגנים את פרוסות העוף או הפרגית כדקה מכל צד במחבת עם מעט שמן זית.
- הרוטב: מבשלים את כל המרכיבים במשך שעה על אש נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם לריבה דלילה.
- יוצקים את הצ'אטני על צלחת, מניחים מעל את פרוסות העוף ומקשטים בעירית וטימין טריים.
תוספת: קוסקוס וקוביות דלעת
המרכיבים (ל-4 מנות):
לקוסקוס:
1 חבילה קוסקוס מלא
1/2 1 כוסות מים חמים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לדלעת:
500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות של 1x1
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מכסים בנייר כסף ומניחים ל-15 דקות.
- מניחים בתבנית את כל המרכיבים, מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 30 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס וקוביות הדלעת, ומגישים.
קינוח: אורז בחלב קוקוס וקוביות אננס
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 כוסות אורז לבן, מוכן לאכילה
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
2 מקלות וניל
1 קופסת אננס משומר, חתוך לקוביות
נענע שטופה וקצוצה
אופן ההכנה:
- מבשלים את כל המרכיבים, למעט האננס והנענע, במשך 5 דקות על אש נמוכה, עד לקבלת פודינג סמיך.
- מעבירים לכוסות הגשה, מעטרים באננס ונענע.
- מבצע "לתרום. לאכול. לאהוב" יתקיים בין התאריכים 20.8.10 ל-9.9.10. בסופו יקבלו הנזקקים "כרטיסי ארוחת חג" בסך 250 שקל, שיאפשרו להם לרכוש מוצרי מזון בסכום זה תוך שמירה על כבודם. לפרטים ותרומות: "לתרום. לאכול. לאהוב"