שתף קטע נבחר
 

תמיד מנצחת: עוגת דבש ריחנית

כאן אין צורך להוסיף אגוזים, תבלינים מיוחדים או להשתמש בכלים יוקרתיים. עוגת הדבש הקלאסית לעולם לא יוצאת מהאופנה ותמיד מתאימה, במיוחד לראש השנה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת דבש בחושה

מתכון של השף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, מנהל מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ): 

1 ביצה (50 גרם)

150 גרם (3/4 כוס) שמן

110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) סוכר

165 גרם (כוס פחות שתי כפות) דבש

75 גרם חלבון (חלבון מ-1/2 2 ביצים) + 40 גרם (2 כפות) סוכר

215 גרם (2 כוסות פחות כ-8 כפות) קמח

4 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה

4 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

150 גרם נס קפה מוכן (כף אבקת נס קפה מומסת ב-3/4 כוס מים חמים)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד סוכר, שמן, ביצה ודבש, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים ו-2 כפות הסוכר עד לקבלת מרקם יציב.
  3. מקפלים את הקצף לתערובת הדבש.
  4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים היבשים.
  5. מקפלים את הקמח לתוך התערובת.
  6. מוזגים את הקפה לתערובת וממשיכים לקפל עד לתערובת אחידה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, עד ל-3/4 מגובהה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40-35 דקות, עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים