שתף קטע נבחר

שר התיירות היווני: "עזבו את טורקיה, בואו אלינו"

חימום היחסים בין יוון וישראל, הביא היום את שר התיירות היווני, פבלוס ירולונוס, לפגישה עם מקבילו הישראלי ושאר בכירים בענף התיירות. בראיון מיוחד ל-ynet הוא אומר: "יש פרמטרים תיירותיים שבהם טורקיה לא יכולה להתחרות בנו"

"אני מאמין שיוון מציעה מוצרים תיירותיים עשירים יותר מאשר טורקיה", כך אמר היום (ב') שר התיירות היווני, פבלוס ירולונוס (Jeroulanos), בראיון מיוחד ל-ynet שנערך בתל אביב, בהתייחסו לסוגיית המשבר הישראלי-טורקי.

 

ההתחממות ביחסים והידידות עם יוון, שבמסגרתה ביקר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במדינה לפני מספר שבועות מתהדקת וביקורו של גרולונוס נועד לתמוך בשיתוף פעולה תיירותי שמתרקם בין שתי המדינות. מוקדם יותר היום, סעד גרולונוס צהריים עם מקבילו, השר סטס מיסז'ניקוב, ולאחר מכן נפגש גם עם שרת התרבות והספורט, הגברת לימור לבנת.

 

גרולונוס יהיה גם אורחה של התאחדות המלונות בישראל, המקיימת הערב קבלת פנים לרגל השנה החדשה, שבה יפגוש את ראשי המלונאים ואת ראשי תעשיית התיירות הישראלית.

 

"אתם אוהבים מוזיקה יוונית, אנחנו את עמוס עוז"

"בסלוניקי יש קהילה יהודית גדולה וחשובה", אומר ירולונוס, "ולכן בחרנו לעשות שיתוף פעולה תיירותי ותרבותי עם ישראל בכל הנוגע למוזיאונים, פסטיבלי קולנוע ושאר מוסדות הקשורים לנושאים אלו".

 

משרד התיירות היווני החליט לקיים פרויקט מיוחד שבו כל שנה יהיו מדינה או אזור אחר מועלים על נס מבחינה תיירותית ותרבותית, כשאת השנה הראשונה פותח המזרח התיכון, ובתוכו גם ישראל, כשהמטרה היא לחפש נושאים שבהם לישראלים וערבים יש מכנה משותף והם יכולים לשתף פעולה יחד.

 

"אנחנו רוצים רוצים להחליף תרבויות כדי לחזק את הקשרים בין המדינות", הסביר השר היווני, "ושיתוף הפעולה עם ישראל מאוד חשוב לנו כשמבחינה תיירותית יש אינטרס חשוב לשתי המדינות לבקר זו בזו: אתם אוהבים מוזיקה יוונית ואנחנו אוהבים את עמוס עוז", הוסיף השר.


"שיתוף הפעולה עם ישראל חשוב לנו". ירולונוס (צילום: זיו ריינשטיין)

 

אתה באמת חושב שאתם יכולים לשמש חלופה לטורקיה מבחינה תיירותית?

"הבעיה הגדולה שלנו מול טורקיה היא שאנחנו חברים באיחוד האירופי והמטבע שלנו הוא אירו. למרות זאת, אני חושב שהמלונות ביוון יכולים להתחרות שווה בשווה עם המלונות הטורקיים. יש פרמטרים תיירותיים שבהם טורקיה לא יכולה להתחרות בנו ויוון מציעה מוצרים שאין לטורקיה, כמו תרבות עתיקה ומסורת בת אלפי שנים, פעילויות מגוונות ולא רק "בטן-גב", ולכן לישראלים יש הרבה מה לעשות ביוון ואני קורא להם לבוא".

 

האם ליוון אינטרס מיוחד להיכנס לשוק הישראלי עקב המשבר הטורקי?

"אני לא חושב שזה קשור למצב שלכם עם טורקיה. אנחנו מעוניינים לחזק את הקשרים בין שתי המדינות עבור העתיד ולאו דווקא בגלל מה שקורה עכשיו".

 

איך המשבר הכלכלי ביוון השפיע על התיירות במדינה? 

"בהתחלה חשבנו שזו תהיה שנת תיירות לא טובה. המחירים ירדו והענף נפגע, אבל בסוף עונת התיירות (עונת הקיץ - ז.ר.) ראינו שסיימנו אותה טוב מאשר ציפינו. המחירים הנמוכים גרמו למשקיעים רבים, ביניהם ישראלים, לבוא ולהשקיע ביוון במלונות ואתרי נדל"ן אחרים".

 

מדוע לא קיימת תיירות יוונית גדולה לישראל?

"יש תיירות לישראל אבל לא מספיק. זו בעיקר תיירות צליינית למקומות הקדושים, אבל אני מקווה שעם הידוק הקשר עם ישראל יבואו תיירים נוספים".

 

מה חושבים ביוון על התייר הישראלי?

"תראה, אנחנו דומים מהרבה בחינות, וגם אם יש מדי פעם התפרעויות של צעירים - זה זניח וכדאי שנתרכז בצורכי הציבור הכללי. יש ביוון 16 מיליון תיירים בשנה, רובם בריטיים וגרמניים, כך שלכמה אירועים חריגים אין ממש משמעות".

 

זהו ביקורו הראשון של גרולונוס בישראל כשר התיירות, תפקיד שאליו נכנס לפני עשרה חודשים, והביקור יסתיים מחר. התיירות הישראלית ליוון השנה הכפילה ואף שילשה את עצמה, בין היתר בעקבות המשבר עם טורקיה.

 

  • מחר: ראיון בלעדי עם שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב לכבוד ראש השנה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהדק את השת"פ. ירולונוס
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים